http://www.rts.rs

RTS

Severna Koreja, neuspelo testiranje rakete

RTS pre 1 dan
RTS: Severna Koreja, neuspelo testiranje rakete
Američki vojni zvaničnici saopštili su da je Severna Koreja izvela još jedno testiranje raketa, međutim, ono nije bilo uspešno jer je raketa eksplodirala nekoliko sekundi nakon lansiranja.
Južna Koreja je saopštila da je to novo testiranje raketa izvršeno iz grada Vonsan na istočnoj obali, ali nije mogla da da više detalja o toj novoj probi, prenosi Rojters. AP navodi da se novo lansiranje rakete desilo svega tri... »

Batu povećana kazna na pet godina zatvora za obljubu deteta

RTS pre 1 dan
RTS: Batu povećana kazna na pet godina zatvora za obljubu deteta
Apelacioni sud u Beogradu povećao je za 22 meseca kaznu Zlatku Batu iz Kusatka i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora zbog višegodišnje obljube maloletne rođake.
Ovom odlukom Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu koji je krajem decembra prošle godine Bata (61) osudio na tri godine i dva meseca zatvora zbog produženog krivičnog dela obljuba sa detetom. U... »

LDP: Tužilaštvo treba da reaguje na Šešeljeve izjave

RTS pre 1 dan
RTS: LDP: Tužilaštvo treba da reaguje na Šešeljeve izjave
Liberalno-demokratska partija pozvala je tužilaštvo da reaguje i ispita sva saznanja Vojislava Šešelja i njegovu eventualnu umešanost u pripremu atentata na pokojnog premijera Zorana Đinđića.
U saopštenju LDP-a su Šešeljevi navodi - da bi u slučaju pobede na predsedničkim izborima pomilovao Zvezdana Jovanovića - ocenjeni kao veličanje ubica Zorana Đinđića, što za LDP predstavlja opasnu izjavu, koja ne sme proći bez... »

Rusija spremna da prihvati Mladićev dolazak na lečenje

RTS pre 20 sati
RTS: Rusija spremna da prihvati Mladićev dolazak na lečenje
Šefica pravne grupe pri ambasadi Rusije u Holandiji Viktorija Gončarova rekla je da je Rusija i zvanično obavestila Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju u Hagu da je spremna da pruži smeštaj haškom optuženiku Ratku Mladiću radi medicinskog tretmana, prenosi "Tas".
"Poslali smo takvu poruku. Tekst je poverljiv i namenjen isključivo Međunarodnom sudu. Sve što je pomenuto u zahtevu odbrane (Mladića) je tačno. Rusija je poslala poruku u kojoj potvrđuje da garantuje smeštaj za Mladića,... »

„Burger king“ prestaje da kupuje meso zlostavljanih životinja

RTS pre 1 dan
RTS: „Burger king“ prestaje da kupuje meso zlostavljanih životinja
Lanac restorana brze hrane „Burger king“ saopštio je da će prestati da kupuje piliće sa farmi na kojima se zlostavljaju životinje.
Kompanija je najavila da planira da do 2024. godine kupuje samo piliće u skladu sa standardima koje je postavio „Global animal partneršip“, koji promoviše dobrobit domaćih životinja. „Burger king“ smatra da će na taj način... »

Ivanović: Važno mi je da sperem ljagu sa svog imena

RTS pre 1 dan
RTS: Ivanović: Važno mi je da sperem ljagu sa svog imena
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović nada se, kaže, da će ponovljeni sudski postupak protiv njega, koji počinje u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, biti pravedan, efikasan i da će dokazati da nije odgovoran za dela za koja je osumnjičen.
Oliver Ivanović kaže da je važno da kroz taj postupak dokaže da nema veze sa događajem za koji je osumnjičen. "Nadam se da će ovaj postupak biti brz, pravedan i efikasan. Vrlo je važno da dokažem da nemam ama baš nikakve veze sa... »

Trgovci oružjem iz Apatina i Sombora priznali krivicu i nagodili se

RTS pre 21 sat
RTS: Trgovci oružjem iz Apatina i Sombora priznali krivicu i nagodili se
Osumnjičeni za trgovinu oružjem na području Apatina i Sombora priznali su krivicu i zaključili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal prema kojima su već pravosnažno osuđeni na kazne zatvora u rasponu od jedne do četiri i po godine zatvora i na novčane kazne, saopštilo je to tužilaštvo.
Tužilaštvo navodi da je 10 osumnjičenih priznalo izvršenje krivičnih dela, nakon čega su zaključili sporazume koje je prihvatio sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda) i doneo... »

"Srbija Kargo" zaposlila 86 mašinovađa

RTS pre 18 sati
RTS: "Srbija Kargo" zaposlila 86 mašinovađa
Posle sprovedenog konkursa i devetomesečne obuke a uz saglasnost Vlade Srbije u radni odnos primljeno je 86 mašinovođa, posle gotovo 20 godina. Među primljenim mašinovađama iz cele Srbije su i tri žene.
Oni će biti zaposleni u preduzeću "Srbija Kargo", nastalom u okviru reforme železničkog sektora, koje u Lokomotivskom depou u Nišu remontuje dizel lokomotive. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović istakla je da će naredne godine... »

Đorđević: Srbija spremna da pomogne u borbi protiv ID

RTS pre 15 sati
RTS: Đorđević: Srbija spremna da pomogne u borbi protiv ID
Ministar odbrane Zoran Đorđević kaže za RTS da je zaključak današnje konferencije koalicije za borbu protiv ID u Vašingtonu da treba odlučno krenuti u borbu protiv ID u Siriji i u Iraku. Preneo je spremnost Srbije da u skladu sa svojim mogućnostima i nacionalnim interesima doprinese borbi protiv ID.
Đorđević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je neophodno da se okonča borba protiv Islamske države u Siriji i Iraku. "Zaključak je da treba krenuti u odlučnu borbu protiv ID, u toj borbi kada je u pitanju Irak to će probati... »

U nedelju počinje letnje računanje vremena

RTS pre 1 dan
RTS: U nedelju počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počeće u nedelju, 26. marta u dva sata pomeranjem časovnika za jedan sat unapred, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale.
U nedelju u dva sata ujutro časovnici će biti pomereni za jedan čas unapred, tako da se vreme u dva sata računa kao tri sata. Prema Zakonu o računanju vremena, letnje računanje vremena u Srbiji završava se poslednje sedmice u... »

©2017 Netmark d.o.o.