http://www.rts.rs

RTS

Vremenska prognoza - 23. april

RTS pre 13 sati
RTS: Vremenska prognoza - 23. april
Posle jednodnevnog podsećanja na proleće, nedelja nam ponovo donosi oblake i kišu.
Na planinama je moguć sneg. Najviša temperatura 14 stepeni. Već od sutra više sunca i više temperature. Sredinom nedelje i do 26... »

Dan sećanja na žrtve Holokausta

RTS pre 1 dan
RTS: Dan sećanja na žrtve Holokausta
Na komemorativnoj svečanosti na Starom sajmištu u Beogradu obeležen je Dan sećanja na žrtve Holokausta i genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata. Na spomen-kompleks vence su, osim porodica žrtava, položili predstavnici Vlade i stranih ambasada, jevrejske i romske zajednice u Srbiji. Državnu ceremoniju obeležavanja Dana sećanja predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.
Dan sećanja na žrtve Holokausta posvećen je svim žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu, ali pre svega grupi zatočenika logora Jasenovac koja je na današnji dan 1945. godine, krenula u proboj – od njih 1.075, preživelo je samo... »

Izvršni direktor MMF-a pohvalio rad Vlade Srbije

RTS pre 1 dan
RTS: Izvršni direktor MMF-a pohvalio rad Vlade Srbije
Ministarstvo finansija saopštilo je da je izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Tao Zang pohvalio u Vašingtonu vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme.
Zang je, na sastanku sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković i ministrom finansija Dušanom Vujović, rekao da je namera ove finansijske institucije da nastavi sa pružanjem intenzivne podrške Vladi Srbije. "MMF će... »

Sutra izbori u jednom gradu i četiri opštine

RTS pre 1 dan
RTS: Sutra izbori u jednom gradu i četiri opštine
Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić, biće održani sutra.
U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni. Lokalne izbore u tim opštinama raspisala je 27. februara predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković. Izbori u pet lokalnih samouprava... »

DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke

RTS pre 1 dan
RTS: DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke
Predstavnik Demokratske stranke Srbije u proširenom sastavu Republičke izborne komisije glasao je mimo odluke stranačkih organa i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je v. d. predsednika DSS Miloš Jovanović.
U saopštenju se navodi da je DSS od početka smatrao da ne postoji osnov za glasanje protiv proglašenja konačnih rezultata predsedničkih izbora u RIK-u, ali da je, s obzirom na atmosferu u kojoj je preovladala politička... »

Mešovita komisija razmatrala odnos Stepinca prema SPC

RTS pre 1 dan
RTS: Mešovita komisija razmatrala odnos Stepinca prema SPC
Mešovita katoličko-pravoslavna komisija održala je sastanak čija tema je bio odnos zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi od 1941. do 1945. godine.
Ta komisija Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne Crkve treba da rasvetli ulogu i odgovornost kardinala Stepinca tokom i nakon Drugog svetskog rata, a na osnovu njenih zaključaka Vatikan bi trebalo da se odluči da... »

Defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske

RTS pre 1 dan
RTS: Defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske
Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Promenadni defile u Beogradu počeo je na ulazu u Knez Mihajlovu ulicu, izvođenjem najčuvenije srpske koračnice, "Marš na Drinu". Tokom defilea, na nekoliko tačaka, Reprezentativni orkestar Garde je izveo još sedam kompozicija.... »

Sudar automobila i kombija kod Zrenjanina, poginuo mladić

RTS pre 1 dan
RTS: Sudar automobila i kombija kod Zrenjanina, poginuo mladić
Mladić je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se oko 4.00 časa dogodila između Zrenjanina i Melenaca. Dve osobe su povređene.
U sudaru automobila "opel" i kombija "fijat" od zadobijenih povreda dvadesetšestogodišnji vozač automobila iz okoline Zrenjanina je preminuo na licu mesta, saopštila je Policijska uprava Zrenjanina. Kod vozača kombija su... »

Sud u Čikagu: Rod Blagojević podučavao zatvorenike istoriji, osnovao bend, ali...

RTS pre 1 dan
RTS: Sud u Čikagu: Rod Blagojević podučavao zatvorenike istoriji, osnovao bend, ali...
Apelacionom sudu u Čikagu trebalo je tri dana da odbije zahtev za ponovno suđenje bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću (60).
Sud je ocenio da je 14 godina zatvora za korupciju, na koliko je osuđen, stroga kazna, ali da ne prelazi okvire diskrecionog prava sudije Džejmsa Zejgela, koji ju je doneo, prenosi AP. Sud je istovremeno odbacio argument da je... »

Troje uhapšeno u policijskoj akciji, zaplenjeni heroin i oružje

RTS pre 1 dan
RTS: Troje uhapšeno u policijskoj akciji, zaplenjeni heroin i oružje
Beogradska policija je zaplenila 100 grama marihuane i 800 grama heroina. Na auto-placu na Zrenjaninskom putu pronađena dva pištolja sa četiri komada municije. Tri osobe uhapšene. Ukupna vrednost zaplenjene robe procenjuje se na 2,6 miliona dinara.
Prilikom hapšenja A. D. (1983), R. Dž. (1985) i L. M. (1988), policija je na ulici pronašla paketić sa 100,15 grama heroina, za koji se sumnja da je jedan od njih odbacio od sebe, soapštio je MUP. Kod R. Dž. je pronađena... »

©2017 Netmark d.o.o.