http://www.rts.rs

RTS

Anketa agencije "Galup": Veća šteta nego korist od raspada SFRJ

RTS pre 8 sati
RTS: Anketa agencije "Galup": Veća šteta nego korist od raspada SFRJ
Raspad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije doneo je zemljama naslednicama više štete nego koristi, pokazuje najnovije istraživanje agencije "Galup" u kojem je učestvovalo više od 1.000 ispitanika u celom regionu.
Jugonostalgija je, kako se navodi, najveća u Srbiji i Bosni i Herceogovini. Na pitanje da li je raspad SFRJ koristio ili naškodio njihovoj zemlji, većina Srba, 81 odsto, kaže da je bio štetan, dok samo četiri odsto veruje da je... »

Verheijen: Očekujem ubrzanje privrednog rasta Srbije

RTS pre 15 sati
RTS: Verheijen: Očekujem ubrzanje privrednog rasta Srbije
Uprkos spoljnim rizicima, privredni rast Srbije će do kraja godine biti povećan kako bi dostigao planiranih tri odsto, zato što su makroekonomske osnove poboljšane, ocenio je šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen.
U autorskom tekstu za Politiku, Toni Verheijen je rekao da je srpska privreda najveća na zapadnom Balkanu, da se poslednjih godina sve više otvarala prema svetu kako joj je rastao izvoz zasnovan na značajno prilivu stranih... »

Bomba iz Mančestera ista kao bombe iz Pariza i Brisela

RTS pre 14 sati
RTS: Bomba iz Mančestera ista kao bombe iz Pariza i Brisela
Američki kongresmen Majk Mekol istakao je da je u napadu u "Mančester areni" korišćen eksploziv TATP, isti kao oni koji su korišćeni tokom napada u Parizu i Briselu.
Isti taj eksploziv korišćen je u napadu u Parizu, u novembru 2015. godine, i u Briselu u martu prošle godine. Oba napada su izveli ekstremisti Islamske države, podseća AP. Mekol, koji je i predsedavajući Komiteta za nacionalnu... »

Zaev: Izvinio sam se Vučiću zbog nesmotrenih izjava

RTS pre 11 sati
RTS: Zaev: Izvinio sam se Vučiću zbog nesmotrenih izjava
Mandatar i lider SDSM-a Zoran Zaev izjavio je u Briselu da se izvinio srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, koga je nedavno nazvao "nacionalističkim vođom koji se deklariše kao lider u regionu".
"Žalim zbog nesmotrenosti nas političara, što se dešava pre, za vreme ili posle izborne kampanje. To je bio trenutak moje nepažnje", rekao je Zaev i ponovio potrebu unapređenja saradnje Makedonije i Srbije. Zaev je rekao da se... »

Arijana Grande ponudila da plati troškove sahrana žrtava

RTS pre 9 sati
RTS: Arijana Grande ponudila da plati troškove sahrana žrtava
Američka pop pevačica Arijana Grande navodno je ponudila da plati troškove sahrana žrtava bombaškog napada, koji se desio nakon njenog koncerta u Mančesteru, piše „Indipendent“.
Kako je britanski list preneo, pevačica je i dalje u šoku i želi da pomogne porodicama njenih obožavalaca, koji su poginuli u napadu bombaša-samoubice Salmana Abedija. Grande je, navodno, kontaktirala porodice 22 poginulih... »

U ZOO vrtu u Jagodini rođene dve sive kanadske vučice

RTS pre 7 sati
RTS: U ZOO vrtu u Jagodini rođene dve sive kanadske vučice
Čopor vukova u Zoološkom vrtu u Jagodini brojniji je za dve vučice, koje su tu začete i rođene.
„Reč je o mladuncima sivog kanadskog vuka, rasprostranjenog u šumama Kanade. Zdravi su, lepi i umiljati, majka ih lepo prihvatila, napredni su i već od subote ćemo dozvoliti da ih maze posetioci vrta“, otkrio je Tanjugu veterinar... »

Ditman: Pregovori Srbije sa EU sve dinamičniji

RTS pre 13 sati
RTS: Ditman: Pregovori Srbije sa EU sve dinamičniji
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman navodi da je nacionalni stav zemlje iz koje dolazi potpuna podrška evropskoj perspektivi regionu, ističući i da je to stav i cele EU.
Aksel Ditman je na konferenciji "Pregovori o pristupanju EU - novi kontekst" rekao da je tu podršku nedvosmsleno potvrdio Evropski savet izrazivši zadovoljstvo što se sada na praktičan način može podržati evropski put Srbije.... »

Pripremno ročište za napad u Potočarima odloženo za 21. septembar

RTS pre 8 sati
RTS: Pripremno ročište za napad u Potočarima odloženo za 21. septembar
U Višem sudu u Beogradu je za 21. septembar odloženo pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih za odavanje tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je premijer bio napadnut.
Ročište je odloženo zbog izostanka jednog od branilaca optuženih, koji je opravdao svoj nedolazak. U ovom slučaju optuženi su Milan Dumanović i Mladen Trbović. Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi... »

Teroristički napad na bivšeg grčkog premijera

RTS pre 5 sati
RTS: Teroristički napad na bivšeg grčkog premijera
Bivši grčki premijer Lukas Papadimos povređen je nakon eksplozije. Uzrok je najverovatnije eksploziv u koverti koji je upućen Papadimosu, saznaje RTS.
Eksplozija se dogodila dok je Papadimos bio u automobilu. Niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju a sumnja se da iza napada stoji anarhistička organizacija Zavera vatrenog jezgra. Ta organizacija je nedavno uputila pismo sa... »

Nemačka, leve inicijative traže zabranu Tompsonovog koncerta

RTS pre 2 sata
RTS: Nemačka, leve inicijative traže zabranu Tompsonovog koncerta
Jedna politička inicijativa levog spektra iz nemačkog grada Vupertala zatražila je u otvorenom pismu od uprave grada i privatnog organizatora zabranu, odnosno odustajanje od održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona koji bi trebalo da bude održan 4. juna u ovom gradu.
"Hrvatski rok-bend 'Tompson' okupljen oko svog osnivača i frontmena Marka Perkovića je širom Evrope na zlom glasu zbog veličanja hrvatskog fašizma i vojnih akcija hrvatskih milicija, u ratu od 1991. do 1995", stoji u otvorenom... »

©2017 Netmark d.o.o.