http://www.rts.rs

RTS

Kragujevac - partner Centra za promociju nauke

RTS pre 11 sati
RTS: Kragujevac - partner Centra za promociju nauke
Potpisivanjem Protokola, Grad Kragujevac postao je partner beogradskog Centra za promociju nauke. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, nemačka grupa "Kvadratur" održala master klas.
Protokol o saradnji Grada Kragujevca i beogadskog Centra za promociju nauke, potpisali su Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, i Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.... »

Ramuš Haradinaj stiče državljanstvo Albanije

RTS pre 10 sati
RTS: Ramuš Haradinaj stiče državljanstvo Albanije
Albanski predsednik Bujar Nišani doneo je odluku kojom se predsedniku Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju dozvoljava da stekne državljanstvo Albanije, prenose prištinski mediji.
Nišani je dekret doneo na lični zahtev Haradinaja. Pored njega, državljanstvo će moći da stekne i njegova supruga Anita Mučaj. Haradinaj je trenutno u Francuskoj, bez prava da je napusti zemlju. Sud u Kolmaru odlučuje o zahtevu... »

Pjongjang preti da će "zbrisati SAD sa lica Zemlje"

RTS pre 13 sati
RTS: Pjongjang preti da će "zbrisati SAD sa lica Zemlje"
Glasila severnokorejskog režima upozorila su SAD da će ih Severna Koreja "zbrisati sa lica Zemlje" ako Vašington objavi rat na Korejskom poluostrvu.
U uredničkom komentaru Rodong Sinmuna, lista vladajuće komunističke partije, navodi se da severnokorejske snage nisu impresionirane najavom dolaska američkih nosača aviona u region, uz ocenu da je u pitanju "otvorena vojna... »

Ivanović: Priština opstruiše snabdevanje KBC lekovima

RTS pre 11 sati
RTS: Ivanović: Priština opstruiše snabdevanje KBC lekovima
Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je u poslednja dva meseca onemogućeno snabdevanje lekovima zbog opstrukcije prištinskih institucija.
Ivanović je na konferenciji za novinare rekao da je snabdevanje lekovima otežano, a u nekim trenucima i onemogućeno zbog opstrukcije od strane kosovskih institucija, odnosno Prištine, koje ne dozvoljavaju prenos neophodnih... »

Veber: Zapadni Balkan nikad nije bio prioritet EU

RTS pre 9 sati
RTS: Veber: Zapadni Balkan nikad nije bio prioritet EU
U poređenju sa drugim problemima sa kojima se Unija suočavala, Zapadni Balkan nikada nije bio prioritet Evropske unije, ocenio je Bodo Veber iz Saveta za demokratizaciju.
Bodo Veber je u razgovoru za portal Juropian Vestern Balkans rekao da je Evropska unija "na autopilotu" kad je reč o proširenju. Navodeći da već deceniju upozorava na ruski uticaj u regionu, Veber kaže da su SAD pre desetak... »

UNS i NUNS o događajima u Zaječaru

RTS pre 12 sati
RTS: UNS i NUNS o događajima u Zaječaru
Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštava da izražava žaljenje što novinarskim ekipama juče nije bilo omogućeno da izveštavaju iz štaba SNS-a u Zaječaru a Nezavisno udruženje Novinara Srbije traži reakciju tužilaštva.
Udruženje novinara Srbije (UNS) apelovalo je na sve učesnike u političkom životu da novinarima i medijskim radnicima omoguće da nesmetano obavljaju svoj posao u javnom interesu. UNS je u današnjem saopštenju izrazio žaljenje što... »

BiH, po 18 godina zatvora za ubistvo srpskog povratnika

RTS pre 12 sati
RTS: BiH, po 18 godina zatvora za ubistvo srpskog povratnika
Kantonalni sud u Tuzli osudio je Salbina Šiljegovića (34) i Enisa Korlatovića (30) na po 18 godina zatvora za ubistvo srpskog povratnika Uroša Stojanovića (87) u mestu Rosulje kod Lukavca.
Sud je Šiljegovića (34) i Korlatovića (30) osudio za dva krivična dela razbojništva u februaru i martu prošle godine, a u jednom od njih teško je povređen Stojanović, koji je kasnije preminuo od zadobijenih povreda. Kantonalno... »

Prva vakcina protiv malarije biće testirana u tri afričke zemlje

RTS pre 13 sati
RTS: Prva vakcina protiv malarije biće testirana u tri afričke zemlje
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da su tri afričke zemlje Gana, Kenija i Malavi izabrane za testiranje prve vakcine protiv malarije.
Primena vakcine u vidu injekcije počeće naredne godine na deci uzrasta od pet do 17 meseci. SZO saopštila je da vakcina ima potencijal da sačuva desetine hiljada života ako bude korišćena uporedo s postojećim merama zaštite.... »

Obama prvi put u javnosti otkako više nije predsednik

RTS pre 3 sata
RTS: Obama prvi put u javnosti otkako više nije predsednik
Bivši američki predsednik Barak Obama prvi put se pojavio u javnosti otkako je napustio predsedničku funkciju, obrativši se na skupu o civilnom angažovanju mladih i razgovarajući sa studentima na Univerzitetu u Čikagu.
Barak Obama je mladim sagovornicima dao savete na temu liderstva, rešavanja problema eventualnog neuspeha, pa čak i društvenih mreža, prenosi AP. U blizini kompleksa Univerziteta u Čikagu planirana je izgradnja Obamine... »

Mladić teško povređen na Mostu na Adi

RTS pre 17 sati
RTS: Mladić teško povređen na Mostu na Adi
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Mostu na Adi teško je povređen jedan mladić, rekla je "Tanjugu" portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
U nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.04 sati, mladić od oko 15 godina pretrpeo je teške povrede glave i prevezen je u urgentni centar, gde mu je konstatovan potres mozga, rekla je Nada Macura. Tokom noći pomoć od ekipa Hitne... »

Okupljanje u 18 sati u Hercegovačkoj ulici

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Protest desničara uoči Frljićeve predstave u Splitu

Blic  pre 4 sata  još 2 povezane

Drugi krug - ili Francuska ili EU!

Večernje novosti  pre 5 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.