http://www.rts.rs

RTS

Društvo sudija: Vučinić dokazao da sudije imaju pravo na slobodu izražavanja

RTS pre 17 sati
RTS: Društvo sudija: Vučinić dokazao da sudije imaju pravo na slobodu izražavanja
Povodom poništenja rešenja Visokog saveta sudstva kojim je bivšem sudiji Vladimiru Vučiniću izrečena javna opomena zbog izjava medijima, Društvo sudija Srbije ocenilo je da sankcionisanje prava sudije na slobodu izražavanja ima "obeshrabrujući" efekat na sudije i predsednike sudova.
Upravni sud je 19. maja uvažio tužbu Vučinića, sudije u postupku protiv vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića, na rešenje Visokog saveta sudstva kojim mu je 24. juna 2015. izrečena javna opomena zbog "disciplinskog... »

Milićević: Tadić prebacuje sopstvenu odgovornost za "Fijat"

RTS pre 14 sati
RTS: Milićević: Tadić prebacuje sopstvenu odgovornost za "Fijat"
Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević je izjavio da bivši predsednik Boris Tadić, za vreme čije vlasti je potpisan ugovor sa "Fijatom", pokušava da prebaci svoju odgovornost na aktuelnu srpsku vlast.
"Građani Srbije su nekoliko puta na izborima do sada jasno rekli šta misle o politici Borisa Tadića i smatramo da su im veoma dobro poznate njegove medijske manipulacije i obmanjivanje javnosti zarad sticanja jeftinih političkih... »

Pripadnici VS otputovali na Međunarodne vojne igre

RTS pre 22 sata
RTS: Pripadnici VS otputovali na Međunarodne vojne igre
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je pripadnike Vojske Srbije koji su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" otputovali u Moskvu, radi učešća na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji.
Poželevši sinoć takmičarima uspeh na predstojećim nadmetanjima, general Diković je istakao da je reč o jedinstvenom takmičenju u kojem učestvujemo već četvrtu godinu zaredom, ostvarivši zapažene rezultate. "Vi ste izabrani da,... »

Tači pozvao političke partije na sastanak u ponedeljak

RTS pre 21 sat
RTS: Tači pozvao političke partije na sastanak u ponedeljak
Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je sve političke partije na sastanak u ponedeljak, međutim pokret Samoopredeljenje i Demokratska liga Kosova Ise Musafe, još nisu potvrdile dolazak.
Kako je izjavio Tačijev savetnik Adrian Arifaj, sastanak će biti održan bez obzira na nedolazak pojedinih političkih partija, prenosi Indeksonlajn. "Da sačekamo ponedeljak, nema potrebe da spekulišemo o bilo čemu. Sazvali smo... »

Martelo: Neonacistička izjava austrijskog šefa diplomatije

RTS pre 20 sati
RTS: Martelo: Neonacistička izjava austrijskog šefa diplomatije
Gradonačelnik ostrva Lampeduza Salvatore Martelo osudio je zahtev šefa austrijske diplomatije Sebastijana Kurca upućenom njegovom italijanskom kolegi Angelinu Alfanu da se ilegalni migranti, koji se spašavaju iz Mediterana, ne prebacuju na kopno.
"Takvu izjavu bih očekivao od neonaciste, a ne od predstavnika jedne zemlje članice EU. Očigledno da Kurc ne zna kolika je Lampeduza“, rekao je gradonačelnik. Martelo je, u izjavi agenciji ANSA, podsetio da na Lampeduzi živi... »

Dvogodišnje dete palo sa terase zgrade na Zvezdari

RTS pre 18 sati
RTS: Dvogodišnje dete palo sa terase zgrade na Zvezdari
Sa terase zgrade u Rajačkoj ulici broj 22 na Zvezdari palo je dvogodišnje dete, potvrdila je za RTS portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
Ekipa Hitne pomoći poziv je primila kao najveći stepen hitnosti i uputila se na lice mesta, ali kada su stigli u Rajačku ulicu, tamo nije bilo nikog. Prema rečima Nade Macure, dete je najverovatnije privatnim vozilom prevezeno u... »

Kaznili devojčicu jer je prodavala limunadu na ulici bez dozvole

RTS pre 19 sati
RTS: Kaznili devojčicu jer je prodavala limunadu na ulici bez dozvole
Petogodišnja devojčica kažnjena je sa 150 funti (167 evra) zato što je prodavala limunadu prolaznicima koji su išli na obližnji festival u istočnom Londonu.
Devojčicin otac Andre Spajser rekao je da je njegova ćerka postavila mali štand u Majl Endu, u istočnom Londonu, gde prolaze hiljade ljudi na putu za festival „Lavboks“. Spajser kaže da se njegova ćerka po dobijanju kazne... »

Optužnice zbog ubistva dva policajca UN na Kosovu

RTS pre 16 sati
RTS: Optužnice zbog ubistva dva policajca UN na Kosovu
Međunarodni tužilac Euleksa podneo je optužnice protiv četvoro kosovskih građana osumnjičenih za učešće u ubistvu dva policajca UN 2004. godine, prenosi "Rojters".
Navodi se da su policajci, koji su patrolirali u vozilu s oznakama UN, ubijeni iz zasede u selu severno od Prištine u martu 2004. godine a njihov prevodilac je povređen. Prema saopštenju iz kabineta tužioca, troje osumnjičenih je... »

Ekipa Kragujevca predstavnik Srbije u igrama na vodi

RTS pre 16 sati
RTS: Ekipa Kragujevca predstavnik Srbije u igrama na vodi
Na međunarodnom polufinalu igara na vodi - City games, Srbiju će predstavljati ekipa Kragujevca, koji su bili najbolji u nacionalnom finalu, sinoć održanom na Zlatiboru.
Drugu godinu zaredom Kragujevčani su pobedili u nacionalnom finalu. "Vidi se po penima u kojim igrama smo najslabiji. Trudićemo se da te igre spremimo što bolje i da pružimo što veći otpor protivnicima u međunarodnom polufinalu",... »

"Uprava Energoprojekta daje neistinite podatke"

RTS pre 19 sati
RTS: "Uprava Energoprojekta daje neistinite podatke"
Komisija za hartije od vrednosti danas je saopštila da je mišljenje uprave "Energoprojekta" o ponudi za preuzimanje akcija te beogradske kompanije koju je dala firma "Napred razvoj", suprotno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava jer sadrži neosnovane navode i neistinite podatke.
Kako je navedeno u saopštenju, Komisija za hartije od vrednosti je zatražila hitno izjašnjenje uprave "Energoprojekt holdinga" o okolnostima pod kojima je sačinjeno mišljenje objavljeno u dnevnoj štampi, kao i okolnostima usled... »

Institut Ist Vest otvara kancelariju u Beogradu

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Marković: Nastavak pregovora o Fijatu u ponedeljak

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Karić gradi poslovno-stambeni kompleks Tesla grad u Makiškom polju

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana

Skot: Iznenadilo bi me da Kosovo bude uslov za ulazak Srbije u EU

Novi magazin  pre 13 minuta  još 3 povezane

General Skaparoti završio posetu Kosovu

Večernje novosti  pre 12 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.