http://www.rts.rs

RTS

Trojica vojnih policajaca osuđena za ratni zločin u "Lori"

RTS pre 4 sata
RTS: Trojica vojnih policajaca osuđena za ratni zločin u "Lori"
Zbog ratnih zločina 1992. godine protiv ratnih zarobljenika iz bivše JNA i srpskih paravojnih jedinica u splitskom zatvoru "Lora", trojica bivših vojnih policajaca nepravosnažno su osuđena na višegodišnje zatvorske kazne u slučaju "Lora 2".
S obzirom na raniju pravosnažnu osuđujuću presudu u slučaju "Lora 1", u kojem im se sudilo zbog ratnih zločina protiv civila, sudija Županijskom suda u Splitu Vladimir Živaljić presudio je zameniku upravnika Vojno-istražnog... »

Kamioni sa mozaikom za Hram Svetog Save krenuli iz Rusije

RTS pre 9 sati
RTS: Kamioni sa mozaikom za Hram Svetog Save krenuli iz Rusije
Kamioni sa mozaikom namenjenim Hramu Svetog Save na Vračaru krenuli su iz Rusije, a nakon što za tri do pet dana dođu u Beograd, lik Hrista Spasitelja počeće da se ocrtava u kupoli najveće pravoslavne svetinje na Balkanu.
U narednih 20 dana će krenuti i instalacija mozaika, rekao je za Tanjug glavni arhitekta, đakon Miroslav Nikolić. "Danas su krenuli kamioni u kojima je mozaik i trebalo bi da stignu u Srbiju do kraja nedelje. Mozaik je pakovan u... »

SPS čestita SNS-u pobednički rezultat na lokalnim izborima

RTS pre 17 sati
RTS: SPS čestita SNS-u pobednički rezultat na lokalnim izborima
Socijalistička partija Srbije čestitala je SNS pobednički rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima i izrazila spremnost za saradnju u svim lokalnim samoupravama.
Kako se navodi u saopštenju, SPS zahvaljuje i građanima koji su na lokalnim izborima dali podršku politici Ivice Dačića i koja je prepoznata u Vrbasu, Odžacima, Kovinu, Zaječaru i Kosjeriću. Ovakav izborni epilog predstavlja još... »

Advokat tužio Dutertea Međunarodnom krivičnom sudu

RTS pre 14 sati
RTS: Advokat tužio Dutertea Međunarodnom krivičnom sudu
Filipinski advokat Džud Sabio podneo je Međunardonom krivičnom sudu u Hagu tužbu protiv predsednika Filipina Rodriga Dutertea i visokih zvaničnika te zemlje, u kojoj ih optužuje za zločine protiv čovečnosti počinjene tokom borbe protiv narkodilera.
Kako prenosi Rojters, u tužbi na 77 strana, advokat Sabio je naveo da je Duterte počinio te zločine i da je pod njegovom vlašću ubijanje osumnjičenih za trgovinu drogom i drugih kriminalaca postalo "najbolja praksa". Sabio je... »

Ed Širan posle turneje napušta muziku?

RTS pre 13 sati
RTS: Ed Širan posle turneje napušta muziku?
Engleski kantautor Ed Širan navodno će potpuno napustiti muzičku industriju nakon svoje svetske turneje "Divide", nazvane po istoimenom albumu. Izvori bliski muzičaru navode da Širan želi da vodi „normalniji život“.
Njegov poslednji album "÷" (Divide) premašio je brojku od milion prodatih kopija u Velikoj Britaniji i opstao 13 uzastopnih nedelja na vrhu britanske zvanične top-liste, zahvaljujući numeri Shape of You. Ed je trenutno na svojoj... »

Američki general nagoveštava da Rusija naoružava talibane

RTS pre 8 sati
RTS: Američki general nagoveštava da Rusija naoružava talibane
Komandant američkih snaga u Avganistanu Džon Nikolson nagovestio je mogućnost da Rusija naoružava talibane u toj zemlji.
Džon Nikolson je, na konferenciji za novinare s ministrom odbrane SAD Džimom Matisom, izbegao da iznese detalje o umešanosti Rusije u avganistanski sukob, ali je rekao da ne bi odbacio mogućnost da Moskva snabdeva talibane... »

„Kozje uši“ sutra premijerno u Centru „Sava“

RTS pre 12 sati
RTS: „Kozje uši“ sutra premijerno u Centru „Sava“
Dugometražni igrani film „Kozje uši“, nastao po istoimenom romanu Vladislave Vojnović u režiji Marka Kostića, biće premijerno prikazan sutra u Centru „Sava“, dan kasnije u novosadskom bioskopu „Arena Sinepleks“, a od 27. aprila naći će se na repertoarima bioskopa širom Srbije i regiona.
Film Kozje uši je dirljiva priča o borbi bake Stojanke sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo. Glavnu junakinju, koju tumači Gorica Popović, davne 1968. godine život je iz grada i studija vratio u rodno... »

Albanija, pristalice opozicije blokirale puteve

RTS pre 14 sati
RTS: Albanija, pristalice opozicije blokirale puteve
Hiljade pristalica albanske opozicije blokiralo je glavne puteve u zemlji, zahtevajući tehničku vladu do parlamentarnih izbora u junu. Blokada pet važnih putnih deonica trajala je jedan sat.
Lider opozicione Demokratske stranke Luljzim Baša rekao je da protestuju protiv "trgovine drogom, kriminala, korupcije, pranja novca". Očekuje se da će pregovarači Evropskog parlamenta stići kasnije danas u Albaniju, kako bi... »

Koaliciona većina u Kosjeriću još neizvesna

RTS pre 11 sati
RTS: Koaliciona većina u Kosjeriću još neizvesna
Na redovnim lokalnim izborima u Kosjeriću, od 9.771 građanina upisanog u birački spisak, glasalo je nešto više od 67 procenata. Koalicija SNS-SPS-SDP-PUPS osvojila je 32 procenta, dok je na drugom mestu lista DS-LDP-SPO sa sedamnaest odsto glasova. Odbornike će imati i grupa građana "Milan Stamatović", Pokret socijalista, Nova Srbija, DSS, SNP Nenada Popovića, dok su ispod cenzusa ostali SRS i Dveri.
U opštini Kosjerić glasalo se na 29 biračkih mesta, među kojima je i domaćinstvo Zdravka Divnića u Mionici. On kaže da se tu prvi put glasalo 1946. godine, na prvim posleratnim izborima. Tada su izborno mesto obezbeđivali... »

Plenkovićev šef kabineta: Važni odnosi Beograda i Zagreba

RTS pre 16 sati
RTS: Plenkovićev šef kabineta: Važni odnosi Beograda i Zagreba
Razumevanje važnosti odnosa Zagreba i Beograda je obostrano, izjavio je šef kabineta hrvatskog premijera Davor Božinović, komentarišući dva kratka susreta premijera Andreja Plenkovića i njegovog srpskog kolege Aleksandra Vučića u proteklom periodu.
"S obzirom na to da smo i u Hrvatskoj i u Srbiji poslednjih meseci izloženi svojevrsnoj seriji izbora, prvi kontakti iskorišćeni su za upoznavanje dvojice lidera pred kojima se nalazi set pitanja, koja će morati pokušati da reše,... »

©2017 Netmark d.o.o.