http://www.rts.rs

RTS

"Potrebno mlade učiniti otpornim na propagandu ekstremizma"

RTS pre 11 sati
RTS: "Potrebno mlade učiniti otpornim na propagandu ekstremizma"
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović je izjavio da sprečavanje nasilnog ekstremizma treba da bude uvršteno u nastavne planove i programe sistema opšteg obrazovanja kao i u vannastavne aktivnosti kako bi se mladi osnažili da postanu otporniji na propagandu nasilnog ekstremizma.
Na otvaranju radionice na temu "Uloga obrazovanja i civilnog društva u sprečavanju nasilnog ekstremizma", u organizaciji Saveta za regionalnu saradnju u Zagrebu, Goran Svilanović je naveo da je u tom procesu potrebno uključiti... »

Dajana Lejn i Alek Boldvin u filmu „Pariz može da sačeka“

RTS pre 11 sati
RTS: Dajana Lejn i Alek Boldvin u filmu „Pariz može da sačeka“
Šarmantna priča puna dobre hrane, dobrih vina i odlične glume – filmsko ostvarenje 81-godišnje supruge Fransisa Kopole „Pariz može da sačeka“ stiže na bioskopska platna 25. maja.
„Hajde da se pretvaramo da ne znamo kuda idemo, pa čak ni ko smo“ – u momentu kada je Ana (Dajana Lejn) odlučila da se preda trenutku, avanturi i da udahne život punim plućima, ova naizgled bezazlena rečenica promenila joj je... »

Upozorenje za nuklearnu katastrofu greškom emitovano na televiziji

RTS pre 16 sati
RTS: Upozorenje za nuklearnu katastrofu greškom emitovano na televiziji
Ljudi u južnom delu Nju Džerzija prepali su se u utorak uveče kada je na televizijskim ekranima odjednom osvanulo upozorenje za potencijalnu katastrofu u nuklearnoj elektrani.
„Lokalne vlasti izdale su upozorenje za nuklearnu elektranu za okruge Kamberlend i Salem u Nju Džerziju“, glasila je poruka. Kancelarija za vanredne situacije Nju Džerzija saopštila je da je poruka stvorena kao deo vežbe za... »

Marković: Nastavak EU integracija u jačem kapacitetu

RTS pre 19 sati
RTS: Marković: Nastavak EU integracija u jačem kapacitetu
Crna Gora nastavlja proces evropskih integracija u drugačijem, jačem kapacitetu kao članica NATO-a, kazao je premijer Crne Gore Duško Marković na sastanku s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.
"Crna Gora je primer uspešnog pristupa. Za mene je važno da i dalje snažno napredujete", rekla je Mogerini na sastanku s Markovićem u Briselu, prenosi RTCG. Marković je, kako se dodaje, podsetio visoku predstavnicu na očekivanje... »

KKN s Kojotom i „Epilog“ otvorili „Zidić“

RTS pre 9 sati
RTS: KKN s Kojotom i „Epilog“ otvorili „Zidić“
„Kanda, Kodža i Nebojša“ (KKN), pojačani Hornsmanom Kojotom i sastav „Epilog“ danas posle podne na „Zidiću“ Doma omladine Beograda su na najbolji mogući način – besplatnom svirkom za obožavaoce i prolaznike u samom srcu glavnog grada – promovisali „Arsenal fest 07“ koji će biti održan 22, 23. i 24. juna u Kragujevcu.
Kako što će prve večeri „Arsenala“ 22. juna otvoriti Mejn stejdž, ispred Antraksa“, „Kerbera“ i „Ortodoks Keltsa“, tako je „Epilog“ i sada započeo seriju promo-svirki četvrtkom od 13 sati „Arsenal na Zidiću DOB-a“. Kragujevački... »

Zatvorske kazne za smrt 35 Roma u Jadranu 1999. godine

RTS pre 11 sati
RTS: Zatvorske kazne za smrt 35 Roma u Jadranu 1999. godine
Apelacioni sud Crne Gore osudio je na zatvorske kazne trojicu optuženih za nesreću broda u vodama Jadranskog mora kod Budve 1999. godine, u kojoj je stradalo 35 pripadnika romske nacionalnosti.
Za nesreću broda "Mis Pat", koji je ilegalno prevozio kosovske izbeglice leta 1999. godine u Italiju, na osam godina je osuđen Saša Boreta iz Budve, na sedam Refik Hodžić koji je u bekstvu, dok su po šest godina dobili Ismet... »

"Prošle godine rasvetljeno 1.113 slučajeva nestale dece"

RTS pre 7 sati
RTS: "Prošle godine rasvetljeno 1.113 slučajeva nestale dece"
Nestanak deteta uvek je prioritet za policiju i u svakom od prijavljenih slučajeva policija postupa hitno, ističe državna sekretarka MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković. Prošle godine efikasnom intervencijom, policija evidentirala i rasvetlila 1.113 slučajeva nestanaka dece. Iz Fondacije "Tijana Jurić" najavljuju otvaranje registra nestalih do 15 juna. Na novosadskom Trgu slobode kao i širom Srbije obeležen je Međunarodni dan nestale dece, koji se obeležava u znak sećanja na šestogodišnjeg Itana Paca koji
Nestanak deteta je za brigu, čak i kada je reč o onima koji su već bežali od kuće ili iz ustanova socijalne zaštite. Svi oni, upozoravaju u policiji, mogu da postanu žrtve trgovine ljudima ili zlonamernika. Od početka godine nije... »

Titovi poštovaoci danas posetili Kuću cveća u Beogradu

RTS pre 7 sati
RTS: Titovi poštovaoci danas posetili Kuću cveća u Beogradu
Dvadeset peti maj, Titov rođendan ili Dan mladosti, bio je veliki događaj za sve građane tadašnje SFRJ. Izgleda da se ne zaboravlja ni 37 godina od njegove smrti. Poslednjih godina, sve je više posetilaca iz bivših jugoslovenskih republika koji na današnji dan obilaze Kuću cveća.
Stariji pamte štafetu mladosti, koja je putovala kroz celu SFRJ i koju su nosili najbolji đaci, studenti, radnici, rudari. To je bila posebna čast. Porodice su kraj malih ekrana pratile prenos sleta, svečanosti proslave Titovog... »

Kulturni centar Beograda proslavio 60. rođendan

RTS pre 6 sati
RTS: Kulturni centar Beograda proslavio 60. rođendan
Naša kuća je jedinstveno uporište urbane kulture u kojem se prepliću sve umetnosti osim pozorišne i u njoj su nastale neke od najznačajnijih kulturnih manifestacija naše prestonice, ukazala je Gordana Goncić, direktorka Kulturnog centra Beograda na početku proslave 60 godina od osnivanja ove važne kulturne institucije.
Kulturni centar Beograda je bio decenijama važno mesto prezentacije umetničke scene. Svojom formulom "mnoštvo umetnosti iz jednog centra", atraktivnom lokacijom u najstrožem centru Beograda, Kulturni centar Beograda je... »

Organizacija saobraćaja za vreme litije

RTS pre 17 sati
RTS: Organizacija saobraćaja za vreme litije
Tokom litije, koja se održava u čast krsne slave grada Vaznesenja Hristovog, u četvrtak, 25. maja, na snazi će biti posebna organizacija saobraćaja, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.
Od 9.30 do 11 časova, zbog potreba organizacije litije, za motorni saobraćaj će se zatvoriti Ulica admirala Geprata (od raskrsnice sa Balkanskom i Gavrila Principa do raskrsnice sa Dobrinjskom ulicom, kao i ulaz u Ulicu admirala... »

Radonjić: Sve smo bliži cilju

Danas  pre 4 sata  još 8 povezanih

Na današnji dan, 26. maj

B92  pre 3 sata  još 1 povezana

Libija blisko sarađuje sa Britanijom u vezi napada

Blic  pre 3 sata  još 2 povezane

Danas pretežno oblačno i sveže

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.