http://www.rts.rs

RTS

Rojters: Tilerson pozvao Senat da ratifikuje članstvo Crne Gore

RTS pre 1 dan
RTS: NATO: Nadamo se pristupanju Crne Gore 25. maja
Američki državni sekretar Reks Tilerson pisao je liderima Američkog senata, pozivajući ih da ratifikuju članstvo Crne Gore u NATO-u uz obrazloženje da je to "zaista u interesu SAD", prenosi "Rojters" koji je imao uvid u Tilersonovo pismo datirano 7. marta.
Reks Tilerson je naveo da bi članstvo Crne Gore u NATO-u podstaklo veću integraciju, demokratske reforme, trgovinu, bezbednost i stabilnost među njenim susedima, navodi Rojters. Moskva se protivi daljem širenju NATO-a, a američko... »

Posmatrači OEBS-a se prijavili za praćenje izbora

RTS pre 18 sati
RTS: Danas ističe rok za prijave stranih posmatrača
Osam posmatrača OEBS-a, iz Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, prijavilo se za praćenje sprovođenja izbora za predsednika Srbije koji su raspisani za 2. april, rečeno je "Tanjugu" u RIK-u.
U proceduri su i zahtevi za praćenje sprovođenja izbora koje su podneli posmatrači Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Centralne izborne komisije BiH i Državne izborne komisije Makedonije. Za praćenje izbora prijavile su se i... »

„Evrosong“, Rusija oštro reagovala zbog zabrane ulaska njenoj predstavnici u Ukrajinu

RTS pre 12 sati
RTS: Ukrajina zabranila ulazak u zemlju predstavnici Rusije na „Evrosongu“!
Rusija je oštro reagovala na ukrajinsku zabranu da njihova predstavnica Julija Samojlova doputuje u Kijev i nastupi na 62. „Evrosongu“, javila je agencija AFP. Ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič istakao je da ovakva odluka Ukrajine ne znači da je Rusiji zabranjeno da učestvuje u takmičenju.
„Ovo je još jedan skandalozan, ciničan i nehuman čin kijevskih vlasti“, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Grigorij Karasin novinskoj agenciji Interfaks. Kako je javio AFP, ukrajinski bezbednosni servis je... »

Veće interesovanje devojčica nego dečaka za Vojnu gimnaziju

RTS pre 1 dan
RTS: Veće interesovanje devojčica nego dečaka za Vojnu gimnaziju
Rok za prijavu za upis u Vojnu gimnaziju istekao je pre nekoliko dana, a za prijavu budućih učenika srednjih vojnih škola i akademije ima vremena do kraja meseca. Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić za RTS kaže da je interesovanje mladih veliko, da se na konkursu prijavilo devet kandidata na jedno slobodno mesto.
Gostujući u Dnevniku RTS-a, Jovan Krivokapić je rekao da je poslednjih deset godina interesovanje mladih za srednje vojne škole i Vojnu akademiju veliko. "Konkursi za Vojnu gimnaziju, srednju školu i akademiju otvoreni su do... »

Minut ćutanja i minut buke u Briselu

RTS pre 17 sati
RTS: Minut ćutanja i minut buke u Briselu
Brisel obeležio prvu godišnjicu bombaških napada Islamske države u tom gradu. U eksplozijama na aerodromu i u metrou, pre godinu dana, poginula su 32 čoveka i ranjeno je više od 300 ljudi.
Minut ćutanja je održan na aerodromu u Briselu u 7.58, tačno kada je pre godinu dana aktivirana prva od dve bombe koje su usmrtile 16 ljudi. Kralj, članovi vlade, osoblje aerodroma i obični putnici zastali su da odaju poštu. Sat... »

Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju

RTS pre 18 sati
RTS: Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju
Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Somboru da su predsednički izbori borba za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju, kakva je ona uvek bila i kakva će ponovo biti posle izbora.
"Mi se danas na ovim izborima ne borimo za glasove, mi se na ovim izborima borimo za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju, kakva je ona uvek bila i kakva verujem da može ponovo biti, i biće nakon ovih izbora", rekao je Jeremić.... »

Zemljotres pogodio Bali

RTS pre 1 dan
RTS: Zemljotres pogodio Bali
Jutros oko sedam časova, zemljotres jačine 5,5 jedinica Rihtera potresao je Bali. Zemljotres nije izazvao veću štetu, ali je uznemirio turiste koji su panično napuštali hotele.
Epicentar potresa bio je oko 10 kilometara severoistočno od prestonice Denpasara, na dubini od 118 metara i ne toliko daleko od popularnih odmarališta na jugu ostrva, prenosi AFP. Kako se navodi, gosti su izjurili iz svojih soba... »

Počelo štampanje glasačkih listića za izbore

RTS pre 22 sata
RTS: Počelo štampanje glasačkih listića za izbore
U štampariji "Službenog glasnika" počelo je štampanje 6.757.793 glasačka listića za izbore za predsednika Srbije koji su raspisani za 2. april.
Početku štampanja prisustvovali su predstavnici RIK-a, među kojima i predsednik Vladimir Dimitrijević. Glasački listići biće rezedo boje, a štampaće se sa jednoj, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanti u zavisnosti od toga... »

Vučić: Niš je dobra destinacija, svi hoće ovde da ulažu

RTS pre 17 sati
RTS: Vučić: Niš je dobra destinacija, svi hoće ovde da ulažu
Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je u Niškoj Banji potpisivanju ugovora između Ministarstva privrede i kompanije "Integrejted mikroelektroniks". Premijer je poručio da Niš postaje centar Jugoistočne Evrope.
U obraćanju posle potpisivanja ugovora, Aleksandar Vučić je rekao da se ponosi time što će Niš postati centar regiona, primetivši da je tome dobrim delom doprinela i vlada. Predstavnicima kompanije "Integrejted mikroelektroniks"... »

Vučić: Ne nasedajte na provokacije, Srbiju ne mogu da pobede

RTS pre 17 sati
RTS: Vučić: Ne nasedajte na provokacije, Srbiju ne mogu da pobede
Naš je cilj da uradimo sve da Srbija ostane stabilna zemlja i zato ne nasedajte na provokacije kandidata bivšeg režima, ne reagujte na napade i isprazne štosove, nemojte dirati nikoga, pustite ih, jer Srbiju ne mogu da pobede – poručio je predsednički kandidat Aleksandar Vučić na mitingu u Nišu.
"Oni rade svoj posao, a to im je bio plan od početka. I ne dirajte bilo koga, zato što hoće da nas isprovocira... To rade u svakom gradu. Uz iste isprazne štosove. Pustite ih na miru, jer Srbiju da pobede ne mogu, a to je... »

Racija zbog napada, London u šoku (foto, video)

Mondo  pre 38 minuta  još 20 povezanih

Identifikovan osumnjičeni za napad na Peconija

B92  pre 38 minuta  još 17 povezanih

Milutinov: Očekivao sam više zvižduka, Zvezda ide u top 8

Večernje novosti  pre 4 sata  još 19 povezanih

Video: Eksplozija velikog skladišta oružja u Ukrajini

Al Jazeera  pre 2 sata  još 15 povezanih

RIK usvojio rešenja o biračkim odborima i glasanju na KiM

Danas  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.