http://www.rts.rs

RTS

Mosul: Džihadisti pokrenuli kontranapad, iračka vojska napreduje

RTS pre 1 dan
RTS: Mosul: Džihadisti pokrenuli kontranapad, iračka vojska napreduje
Pripadnici ekstremističke Islamske države pokrenuli su kontranapad protiv iračkih snaga u Mosulu, ali se i dalje nalaze na prostoru jednog kvadratnog kilometra u Starom gradu u Mosulu, javlja Bi-Bi-Si.
Rojters javlja da su iračke snage stavile pod svoju kontrolu područje El Faruk u Starom gradu u Mosulu. Islamska država je rasporedila veliki broj bomabaša-samoubica u rezličitim delovima severnog dela Mosula, ali su iračke snage... »

U maju smanjena prosečna neto zarada

RTS pre 1 dan
RTS: U maju smanjena prosečna neto zarada
Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u maju ove godine iznosila je 47.136 dinara i nominalno je bila pet odsto niža nego prethodnog meseca, a realno 4,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.
U poređenju sa majom 2016. godine prosečna neto zarada je nominalno veća za 7,2 odsto, a realno za 3,6 odsto. Prosečna bruto zarada u maju ove godine iznosila je 64.860 dinara, što je za pet odsto nominalno manje nego u aprilu i... »

Radnik poginuo na Žeželjevom mostu, dvoje uhapšeno

RTS pre 19 sati
RTS: Radnik poginuo na Žeželjevom mostu, dvoje uhapšeno
Jedan radnik je poginuo, a jedan je povređen na gradilištu novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu. Policija je uhapsila dve osobe osumnjičene da su izazvale nesreću jer nisu poštovale propise prilikom izvođenja građevinskih radova.
Nesreća se dogodila u subotu, kada je došlo do pada armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu. Uhapšeni su G. G. V. (61) i G. F. (40), zbog sumnje da su izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa... »

Dačić: Status Humanitarnog centra rešiće naredna vlada

RTS pre 19 sati
RTS: Dačić: Status Humanitarnog centra rešiće naredna vlada
Vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić istakao je da će pitanje statusa službenika Humanitarnog centra u Nišu rešiti buduća vlada, jer se to pitanje mora rešiti na ovaj ili onaj način.
Ivica Dačić je istakao da se to pitanje već godinama politizuje. Podsetio je da je on potpisao osnivanje Centra zajedno sa Sergejom Šojuguom, pred tadašnjim predsednicima Rusije i Srbije Dmitrijem Medvedevim i Borisom Tadićem.... »

Srbiji još 19,9 miliona evra za zbrinjavanje izbeglih

RTS pre 20 sati
RTS: Srbiji još 19,9 miliona evra za zbrinjavanje izbeglih
Na sednici četrnaeste Skupštine donatora Regionalnog stambenog programa (RSP), koji se sprovodi u četiri zemlje regiona sa ciljem da se stambeno zbrinu najugoženije izbegličke porodice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Srbiji je odobren osmi potprojekat vredan 19,9 miliona evra.
Tim sredstvima će se finansirati dodela 938 stambenih rešenja (358 stanova, 30 montažnih kuća, 250 paketa građevinskog materijala i 300 seoskih kuća). Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije... »

Pupovac: Sporna ploča iz Jasenovca će biti uklonjena

RTS pre 21 sat
RTS: Pupovac: Sporna ploča iz Jasenovca će biti uklonjena
Zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac uveren je da će sporna spomen ploča HOS-ovcima u Jasenovcu na kojoj je uklesan ustaški pozdrav "za dom spremni" biti uklonjena.
"Ploča u Jasenovcu s ovakvim grbom i natpispom ne može tamo ostati, to je kao jedan na jedan. Ona mora biti maknuta i biće maknuta", rekao je Pupovac za regionalnu televiziju N1. Upitan da li za to ima garancije od premijera... »

Njujork tajms: Mandatarka Brnabić – napredak gej prava u Srbiji, ali...

RTS pre 1 dan
RTS: Njujork tajms: Mandatarka Brnabić – napredak gej prava u Srbiji, ali...
Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio da za mandatara imenuje 41-godišnju Anu Brnabić, zapanjio je Srbe, ali i posmatrače sa strane, piše "Njujork tajms".
List piše da bi Ana Brnabić, koja je u politiku ušla prošle godine, kada ju je Vučić postavio na položaj ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, mogla da postane prva žena i prva otvoreno gej osoba na mestu premijera u... »

Usvojene izmene zakona, Vlada dobija još dva ministarstva

RTS pre 16 sati
RTS: Joksimovićeva i Dačić o Palmi
Narodni poslanici su usvojili Predlog zakona o izmenama Zakona o ministarstvima koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva – za zaštitu životne sredine i za evropske integracije. Tako će nova vlada, koju treba da sastavi mandatarka Ana Brnabić, imati 18 resora.
Poslanici su danas završili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o izmenama Zakona o ministarstvima. Za izmene zakona, čije je usvajanje predložio šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović, glasalo je 157 poslanika... »

EPS: Klima-uređaji povećali potrošnju za 10 odsto, sistem stabilan

RTS pre 22 sata
RTS: EPS: Klima-uređaji povećali potrošnju za 10 odsto, sistem stabilan
Visoke temperature i veća upotreba klima-uređaja povećali su dnevnu potrošnju električne energije, a sistem "Elektroprivrede Srbije" sigurno i stabilno snabdeva električnom energijom građane i privredu, saopštilo je to preduzeće.
"Dnevna potrošnja električne energije krajem prošle nedelje, odnosno u petak 23. juna, bila je 83 miliona kilovat-časova, što je za oko 10 odsto više nego nedelju dana ranije", navodi se u saopštenju EPS-a. Za naredne dane... »

Požar pod kontrolom u Španiji, evakuisano 2.000 ljudi

RTS pre 1 dan
RTS: Požar pod kontrolom u Španiji, evakuisano 2.000 ljudi
Stotine vatrogasaca stavilo je pod kontrolu veliki šumski požar na jugu Španije, gde je zbog vatre oko 2.000 ljudi moralo da bude evakuisano.
Kako javlja AFP, lokalne vlasti Andaluzije uputile su dodatne vatrogasce nedaleko od grada Mogere, preneo je AFP. "Vatra je sada pod kontrolom, a povređenih nema" izjavio je portparol vatrogasne službe. Požar je izbio u noći... »

Generalni štrajk radnika Fiata u Kragujevcu

Al Jazeera  pre 1 sat  još 25 povezanih

Vučić: Nije bilo pritisaka zbog Vulina

Beta  pre 2 sata  još 11 povezanih

Biografije novih članova Vlade Srbije

RTS  pre 55 minuta  još 9 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.