http://www.rts.rs

RTS

Opservatorija: U napadu na školu u Siriji 33 mrtva, Pentagon dematuje da su u pitanju civili

RTS pre 20 sati
RTS: Opservatorija: U napadu na školu u Siriji 33 mrtva, Pentagon dematuje da su u pitanju civili
Najmanje 33 osobe su poginule u sirijskoj provinciji Raka, u napadu koalicije predvođene SAD na školu koja se koristila kao centar za raseljene, nedaleko od grada pod kontrolom džihadista, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu. Pentagon saopštava da nema indicija da su koalicione snage predvođene SAD koje deluju u Siriji, pogodile civile u blizini sirijskog grada Rake, ali da će nastaviti istragu.
Pentagon tvrdi da nema indicija da su u vazdušnom napadu pogođeni civili u blizini Rake, kako tvrdi Sirijska opservatorija za ljudska prava. Koalicione snage predvođene SAD, koje deluju u Siriji, saopštile su ranije danas da će... »

Stamatović: Recept Zlatibora za celu Srbiju

RTS pre 17 sati
RTS: Stamatović: Recept Zlatibora za celu Srbiju
Predsednički kandidat Milan Stamatović posetio je u okviru kampanje, preduzeće "Elektrovat" u Čačku koje je izvođač radova na projektu "Zlatiborskih elektrana", i izjavio da je njegova vizija da cela Srbija bude kao Zlatibor.
Stamatović je rekao da je, puštanjem u rad prve mini hidroelektrane "Beli kamen" na ušću Ribnice u Crni Rzav, Zlatibor dobio prve megavate svoje "zelene energije", a da izgradnjom još dve mini hidroelektrane u Semegnjevu, uz... »

Zeri: Glasanje o kosovskoj vojsci u aprilu

RTS pre 1 dan
RTS: Zeri: Glasanje o kosovskoj vojsci u aprilu
Očekuje se da će predlog zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti biti podnet na odobrenje Skupštini tokom aprila, nakon izbora za predsednika Srbije, navodi prištinski list "Zeri", pozivajući se na neimenovane izvore.
Zvaničnici u kosovskoj vladi nisu komentarisali pitanje kada će predlog zakona biti upućen u Skupštinu, dok je Nuredin Ibiši, poslanik vladajućeg Demokratskog saveza Kosova, rekao da vlada ima rok od 30 dana da revidira predlog... »

Šešelj: Za mene će glasati oni koji su protiv vlasti u jednim rukama

RTS pre 22 sata
RTS: Šešelj: Za mene će glasati oni koji su protiv vlasti u jednim rukama
Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je u Kruševcu da jedini u drugom krugu može da pobedi kandidata SNS-a Aleksandra Vučića i da će tada dobiti podršku glasača koji su protiv toga da sva vlast bude u "jednim rukama".
"Mislim da je nemoguće da ne prođem u drugi krug. Ko bi to drugi prošao? A ko osim mene u drugom krugu može da pobedi Aleksandra Vučića?", rekao je Vojislav Šešelj u Kruševcu, odgovarajući na pitanje koga bi podržao u drugom... »

Janković: Nemam pravo da ustuknem, a nemate ni vi

RTS pre 13 sati
RTS: Janković: Nemam pravo da ustuknem, a nemate ni vi
Predsednički kandidat Saša Janković posetio je Kikindu, gde je građanima poručio da straha više nema i da treba da se plaše samo oni koji pripremaju krađe i zloupotrebljavaju institucije.
"Nemamo pravo da dozvolimo da nas neko istera iz našeg grada, vaše Vojvodine, vaše Srbije. Ovo je naše! Sve što nam treba, imamo", rekao je Janković, obećavši da će zakon i institucije biti ponovo uspostavljeni vrlo brzo.... »

Udes u Beogradu, jedna osoba poginula

RTS pre 1 dan
RTS: Udes u Beogradu, jedna osoba poginula
U saobraćajnoj nesreći u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu poginula je jedna osoba.
Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da su "nepoznate okolnosti dovele do smrtnog ishoda i da će istražni postupak utvrditi razloge". Ona je dodala da su se u Beogradu dogodile još tri saobraćajne nezgode u kojima su tri... »

Han: Rusi nas samo malo nerviraju

RTS pre 1 dan
RTS: Han: Rusi nas samo malo nerviraju
Rusija je na Balkanu samo vojni, ali ne i ekonomski faktor, rekao je Johanes Han u intervjuu bečkom dnevniku "Standard".
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han rekao je da "nas Rusi samo malo nerviraju i da je to sve što čine" i naveo da bi EU trebalo da ima više samopouzdanja, pozabavi se njihovim uticajem, ali ne i da... »

Investitori iz Saudijske Arabije žele da ulažu u Srbiji

RTS pre 23 sata
RTS: Investitori iz Saudijske Arabije žele da ulažu u Srbiji
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Saudijske Arabije za BiH i Srbiju Hanijem bin Abdulahom Mominom koji je rekao da su investitori iz Saudijske Arabije zainteresovani da u Srbiji ulažu u sektore turizma, medicinskog turizma, bankarstva, poljoprivrede i industrije.
Mihajlovićeva je rekla ambasadoru da je Srbija otvorena za unapređenje poslovne saradnje dve zemlje i da će uputiti zvaničan poziv predstavnicima politike i biznisa u Saudijskoj Arabiji da posete Srbiju, kako bi u direktnom... »

Junker: Napad na Brisel ujedinio Evropu

RTS pre 1 dan
RTS: Junker: Napad na Brisel ujedinio Evropu
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker poručio je, povodom godišnjice terorističkog napada u Briselu, da je taj događaj ujedinio Evropu u odluci da odbrani demokratiju i miran suživot među različitim nacijama.
Žan Klod Junker je pozvao Evropljane da na ovim vrednostima nastave da grade svoju budućnost. Kako je objavljeno na sajtu Evropske komisije, Junker je naveo da je cela Evropa bila u žalosti zbog ovog strašnog terorističkog... »

Poverenik: Zaštititi lične podatke u izbornoj kampanji

RTS pre 22 sata
RTS: Poverenik: Zaštititi lične podatke u izbornoj kampanji
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da svakodnevno, u granicama ovlašćenja i raspoloživih resursa, preduzima mere radi zaštite podataka o ličnosti tokom izborne kampanje.
Poverenik Rodoljub Šabić je to saopštio jer mu se, kako navodi, poslednjih dana obraćaju građani koji u postupcima predstavnika političkih stranaka u kampanji vide kršenje građanskih sloboda i povredu privatnosti. Građani su,... »

Otkriven napadač na Peconija? (video)

Mondo  pre 37 minuta  još 17 povezanih

Video: Eksplozija velikog skladišta oružja u Ukrajini

Al Jazeera  pre 2 sata  još 15 povezanih

Vučić fiktivnim glasovima sa Kosova hoće da pobedi na izborima!

Vesti online  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.