http://www.rts.rs

RTS

Postoji dobar razlog da ostanete malo duže u krevetu

RTS pre 9 sati
RTS: Postoji dobar razlog da ostanete malo duže u krevetu
Nedostatak sna može dvostruko da poveća rizik od smrti zbog srčane insuficijencije ili moždanog udara kod gojaznih osoba ili osoba sa povišenim krvnim pritiskom, povišenim holesterolom i dijabetesom, navodi se u studiji objavljenoj u listu „Džornal of Ameriken hart asosiješn“.
Istraživači su ispitivali 1.344 odrasle osobe čija je prosečna starost bila 49 godina, među kojima je bilo 42 odsto muškaraca. Svaki od učesnika je proveo jednu noć u laboratoriji. Rezultati obavljenih ispitivanja pokazuju da je... »

Preminuo muzičar Zoran Milojčević Čombe

RTS pre 4 sata
RTS: Preminuo muzičar Zoran Milojčević Čombe
Kraljevčanin koji je živeo za muziku, nekadašnji član benda "Bezimeni", koji je danas iznenada preminuo u svojoj 64. godini, ostavivši za sobom neizbrisiv muzički trag, biće sahranjen sutra u 13 časova na kraljevačkom Novom groblju.
Zoran Milojčević Čombe rođen je u Kraljevu 1953. godine. Čitav svoj život posvetio je muzici, ali je radnu karijeru proveo u "Pošti Srbije". Njegova muzička karijera započela je 60-ih godina prošlog veka kada je, kako je voleo da... »

U kojoj meri životinje osećaju bol?

RTS pre 10 sati
RTS: U kojoj meri životinje osećaju bol?
Čovek od davnina pokušava da razume govor prirode i drugih živih bića. Istovremeno, pita se koliko su mu ta bića slična i u kojoj meri mogu da ga razumeju. U tom kontekstu, zanimljivo je razmotriti sedam naučnih dokaza da bol, uz čoveka, osećaju ne samo kičmenjaci već i neki viši beskičmenjaci, poput rakova.
Brojni mitovi, simboli i umetnička dela svedoče o večnoj čovekovoj potrebi da razume nemušti jezik i pronikne u to kako životinje percipiraju stvarnost i koliko osećaju bol. Ranije se smatralo da bol osećaju samo organizmi koji... »

Radovi na postrojenju "Makiš", delovi Beograda bez vode

RTS pre 9 sati
RTS: Radovi na postrojenju "Makiš", delovi Beograda bez vode
Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" započelo je obimne radove na postrojenju "Makiš", što će danas i sutra dovesti do nestašice vode u većini beogradskih naselja.
Nadležni kažu da su radovi neophodni jer prethodnih godina ništa nije rađeno na održavanju sistema, ali i da kvalitet vode tokom leta ne bi bio doveden u pitanje. Vladimir Šobot iz preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija"... »

Zahvalnost čika Miletu, "golf dvojka" za odlazak u penziju

RTS pre 3 sata
RTS: Zahvalnost čika Miletu, "golf dvojka" za odlazak u penziju
Umesto uobičajenog sata, automobil "golf dvojka". To su kolege i učenici srednjoškolskog doma u Novom Sadu, "Brankovo kolo", poklonili portiru koji posle tri decenije rada ide na trajni odmor. Milenko Pešić je to, kažu, zaslužio - jer je kolektivu i đacima bio kao član porodice.
Nakon 35 godina rada u noćnoj smeni, čika Mile odlazi u penziju u nesvakidašnjem poklon – svom novom automobilu. U Brankovom kolu je tradicija da se kolege u penziju ispraćaju poklonom. "To se ne može opisati rečima, ja sam bio... »

Umro rok muzičar Greg Alman

RTS pre 9 minuta
RTS: Umro rok muzičar Greg Alman
Poznati rok muzičar Greg Alman umro je danas u 69. godini u svom domu u gradu Savana u američkoj državi Džordžiji, saopštio je njegov publicista.
Lider bena „Alman Braders“, rođen u Nešvilu, bio je autor mnogih hitova kao što su Midnight Rider, Whipping Post, Ramblin' Man , javio je AP. Alman je otkazao deo prošlogodišnje turneje, a u avgustu je objavio da je pod nadzorom... »

Korejska slava u Manakovoj kući

RTS pre 56 minuta
RTS: Korejska slava u Manakovoj kući
Korejska ambasada u Srbiji je u Manakovoj kući u Beogradu priredila jedinstven kulinarski spektakl pod imenom Ćanći "Korejska slava".
Ovaj događaj je deo "Dana korejske kulture - Skokni do Koreje" koji će trajati do 2. juna, navodi se u saopštenju organizatora. Hrana je deljena besplatno, a na meniju se našlo pet korejskih jela koja je za sve goste pripremila... »

Zaev ponovo izabran za lidera SDSM-a

RTS pre 8 minuta
RTS: Zaev ponovo izabran za lidera SDSM-a
Na 22. kongresu SDSM-a koji je održan u Skoplju, Zoran Zaev ponovo je izabran za predsednika te stranke, prenose makedonski mediji.
Na kongresu su izabrani i centralni i nadzorni odbor stranke, a naredne sedmice biće izabrano i četvoro potpredsednika, javila je MIA. Zamenik predsednika SDSM-a ostala je Radmila Šekerinska. "Pred nama je dug put, pozivam vas da... »

Preko Srbije i Balkana do zvezda

RTS pre 11 sati
RTS: Preko Srbije i Balkana do zvezda
Japansku pevačicu Kanon Mizuno neobičan splet događaja je ubedio da u Srbiji, i šire na Balkanu, potraži priliku za gradnju sopstvene solo karijere.
Kanon Mizuno je 35-godišnja Japanka koja svoju muzičku karijeru želi da izgradi kroz nastupe u Srbiji i drugim balkanskim zemljama. Ta školovana pevačica poreklom iz okoline Tokija najveći deo svojeg dosadašnjeg muzičkog života... »

Kako nas mozak sprečava da smršamo

RTS pre 11 sati
RTS: Kako nas mozak sprečava da smršamo
Studija sprovedena na miševima identifikovala je deo mozga koji se „isključuje” usled nedovoljnog unošenja kalorija. Iz tog razloga se metabolizam usporava, a gotovo sve restriktivne dijete prestaju da budu delotvorne.
Rezultati istraživanja na miševima koje su sproveli naučnici Laboratorije za istraživanje metabolizma na Univerzitetu Kembridž, ukazuju na to da je glavni kontrolni mehanizam za regulaciju potrošnje kalorija smešten u... »

©2017 Netmark d.o.o.