http://www.sandzakinfo.net

Sandžak info

Škole u Prijepolju izvršile akt diskriminacije nad bošnjačkim učenicima

Sandžak info pre 1 sat  
Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti dr. Nevena Petrušić donijela je mišljenje da su osnovne škole „Mihilo Baković“, „Vladimir Perić Valter“, „Milosav Stiković“, “Sveti Sava“, Bostani u Prijepolju, kao i predškolska ustanova „Miša Cvijović“, izvršili akt diskriminacije nad učenicima bošnjačke... »

Posle 30 godina balet u Novom Pazaru

Sandžak info pre 1 sat  
Ova trupa koju čine baletski umetnici iz Srbije, Amerike, Japana i Engleske, predstavila se novopazarskoj publici sa brojnim numerama klasičnog i savremenog baleta. Jedan od osnivača Paša Musić kaže da je veoma srećna što posle gotovo 30 godina ponovo igra u Novom Pazaru. “Ja sam došla na ideju da... »

BKZ i IUNP organiziraju manifestaciju „Dani bosanskog jezika“

Sandžak info pre 1 sat  
Na konferenciji je govorio generalni sekretar BKZ-a Salahudin Fetić. „Obzirom na značajnost bosanskog jezika za kulturu i identitet Bošnjaka i svjesni iznimne važnosti trenutka kada se pokušava osporiti, obesmisliti i degradirati obrazovanje Bošnjaka na maternjem jeziku, naročito ovih dana kada se... »

Hor Đulistan nastupa u Turskoj

Sandžak info pre 1 sat  
On je istakao da će repertoar ovoga puta biti prilagođen manifestaciji na kojoj nastupaju. “Izvodićemo ilahije na turskom, persijskom, arapskom, engleskom i bosanskom jeziku i prilagodićemo repertoar manifestaciji u okviru koje će se slaviti rođenje poslanika Muhameda”, rekao je Spica. On je dodao... »

Podržati inicijativu u ostvarivanju kulturnih i prosvetnih prava Bošnjaka

Sandžak info pre 1 sat  
Država Srbija je poštujući evropske standarde zaštite ljudskih i manjinskih prava, svojim zakonima priznala pravo na proglašenje ustanova od posebnog značaja za obrazovanje pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice. Ova inicijativa je ništa drugo do jedan od koraka do pune implementacije zakonskih... »

Matica srpska: Bošnjački, a ne bosanski jezik

Sandžak info pre 1 sat  
"Odbor za standardizaciju srpskog jezika je pravovremeno usvojio sociolingvistički zasnovanu odluku da je za srpsku kulturu jedino prihvatljiv termin bošnjački, a ne bosanski jezik", piše u saopštenju. Upravni odbor Matice srpske na današnjoj sednici je danas utvrdio zaključak da na to treba... »

Festival "Stari grad 2014" u avgustu

Sandžak info pre 1 sat  
Festival „Stari grad“, jubilarni deseti po redu, održače se početkom avgusta ove godine u Novom Pazaru. Konkurs je zvanično počeo juče i biće otvoren do 12. jula nakon čega će komisija odabrati najbolje kompozicije koje će biti predstavljene na festivalu. U danima održavanja festivala „Stari grad“... »

Učenici pazarskih i tutinskih škola na Takmičenju recitatora u Raški

Sandžak info pre 1 sat  
Učestvovaće po tri recitatora u mlađem, srednjem i starijem uzrastu iz: Novog Pazara, Tutina, Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške. Prethodno su u svim pomenutim opštinama održane smotre, koje su dale po tri pobjednika u pomenutim uzrastima. Učesnici Smotre u Raški iz Novog Pazara su: Mlađi uzrast:... »

Humanitarni koncert Ansambla “Senko Rašljanin”

Sandžak info pre 1 sat  
Ona je za radio Sto plus istakla da će na dvočasovnom koncertu biti izvedeno 12 koreografija, a publici će se predstaviti i gosti iz Kraljeva. “Gosti na koncertu biće KUD “Riznica” iz Kraljeva, i zajedno ćemo nastupiti sa po šest koreografija.Biće to jedan veliki folklorni spektakl i sigurna sam da... »

Okružna smotra recitatora u Raški: Martin Pantović pobijedio kazivanjem Šantićevog „Alibegovog sevdaha“

Sandžak info pre 1 sat  
- U KATEGORIJI MLAĐI UZRAST: Viktorija Mladenović, koja je kazivala stihove Marije Ruvidić: „Čarolija“ U ovoj kategoriji pohvaljeni su: Džejlana Šemsović (Tutin), kazivala stihove Mirsada Bećirbašića: „Zlatna ribica“ i Božidar Brkić, kazivao stihove Dejana Aleksića: „Lav“. - U KATEGORIJI SREDNJI... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.