Hido Muratović - Vezira Bektović dobila novu kuću

Sandžak info pre 1 dan  
Vezira Bektović, koja živi u naselju Paralovo, nadomak Novog Pazara, uselila se u svoj novi dom. Dobri ljudi koji su videli u kakvim uslovima živi, ovoj zaboravljenoj duši sagrađena je nova kuća. Vezira ne krije svoje oduševljenje, samo diže ruke i šalje blagoslov svim dobrim ljudima koji su... »

TIKA donirala aparate Službi za hemodijalizu

Sandžak info pre 1 dan  
Inače, ova služba obeležava 30 godina postojanja, a koja je kako je rečeno do sada, u velikoj meri unapredila rad. U okviru obeležavanja 30 godina rada, predstavnici Službe za nefrologiju sa centrom za dijalizu, su uz pomoć agencije TIKA upotpunili svoju medicinsku opremu. Prema rečima načelnika... »

Mladi SNP pozivaju na proslavu Dana grada

Sandžak info pre 1 dan  
‘’Podsećamo da je Statutom grada Novog Pazara 20.april oslovljen kao praznik grada. Godina 1461.predstavlja potvrdu o postojanju Novog grada kao političkog, kulturnog, privrednog, a pre svega regionalnog centra’’, rekao je Prenković. Centralna proslava Dana grada na Gradskom trgu održaće se sutra,... »

SDA i PDD formirali poslanički klub u Skupštini

Sandžak info pre 1 dan  
Danas je Narodna skupština Republike Srbije dobila svog novog predsjednika Maju Gojković iz Srpske napredne stranke. U Skupštini Srbije se i u ovom sazivu nalazi nekoliko poslanika Bošnjaka. Na listi SDA Sandžaka pored lidera te stranke Sulejmana Ugljanina su Enes Imamović iz Novog Pazara i Sabina... »

Učenici pazarskih i tutinskih škola na Takmičenju recitatora u Raški

Sandžak info pre 1 dan  
Učestvovaće po tri recitatora u mlađem, srednjem i starijem uzrastu iz: Novog Pazara, Tutina, Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške. Prethodno su u svim pomenutim opštinama održane smotre, koje su dale po tri pobjednika u pomenutim uzrastima. Učesnici Smotre u Raški iz Novog Pazara su: Mlađi uzrast:... »

Na ahiret preselio mr hadži Sabahudin ef. Višegrađanin

Sandžak info pre 1 dan  
Sabahudin ef. Višegrađanin rođen je 19.09.1936. godine, u Rožajama. Nakon završetka osnovne škole upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Poslije medrese upisuje prestižni islamski fakultet El- Azhar u Kairu. Sabahudin ef.je prvi teolog na području Sandžaka nakon Drugog svjetskog rata. Od... »

Otac nestale djevojčice: Naše kćerke su otete

Sandžak info pre 1 dan  
Rekao je to u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency (AA) njen otac Sabit Selimović. Posljednjih dana u javnosti u Austriji, Bosni i Hercegovini, ali i u cijeloj Evropi, pojavile su se vijesti o nestanku dvije djevojčice rođene u Austriji, porijeklom iz BiH, Sabini Selimović (15) i Samri Kešinović... »

Masovna tuča Bošnjaka i Albanaca u Austriji

Sandžak info pre 2 dana  
Kada je policija pristigla na mestu događaja, većina učesnika tuče je pobegla. Sumnja se da se radi o tuči dve neprijateljske grupe Albanaca sa Kosova i Bošnjaka, stoji u saopštenju austrijske policije a prenosi novinska agencija APA. Od osoba koje su učestvovale u tuči, policija je na mjestu... »

Malezijski avion se nije srušio, nego se negdje "prizemljio"

Sandžak info pre 2 dana  
Međunarodni tim koji je u potrazi za Boeingom 777 sada razmatra naizgled nemogući splet događaja da se letjelica negdje "prizemljila". - Ako u narednih nekoliko dana ne budemo imali pozitivnih rezultata morat ćemo razmotriti i tu mogućnost - rekli su izvori bliski Međunarodnom istražnom timu.... »

Uhapšen zbog pokušaja ubistva ispred diskoteke

Sandžak info pre 2 dana  
Osumnjičeni se tereti da je 19. aprila oko 21.30 ispred diskoteke u ovom gradu vatrenim oružjem radniku obezbeđenja naneo tešku telesnu povredu. “Povređeni radnik obezbeđenja Dž. A. je hospitalizovan i nije životno ugrožen. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv dva radnika obezbeđenja ove... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.