http://www.studiob.rs

Studio B

Sepi zaustavio Tipsarevića u Antaliji

Studio B pre 19 sati
Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u drugom kolu turnira u Antaliji, pošto je danas izgubio od Italijana Andreasa Sepija 3:6, 6:4, 6:4.
Meč je trajao skoro dva sata, a Italijan je sada u međusobnom skoru smanjio na 3:2. Turnir u Antaliji igra se za nagradni fond od 439.005... »

Evropol:Najnoviji sajber napadi slični softeru Vankaraj

Studio B pre 17 sati
Najnoviji sajber napadi u Evropi i Severnoj Americi slični su prošlomesečnim napadima softverom Vanakraj , ali potencijalno su „više sofisticirani“, saopštila je danas Evropska policijska agencija Evropol.
Direktor Evropola Rob Vajnrajt je, opisujući te sajber napade, kao „još jedan ozbiljan napad“ dodao i da je bilo jasnih sličnosti sa napadom softverom Vanakraj, prenosi AFP. Kako je objasnio, primećene su i indikacije o... »

Izgradnja magistralnog cevovoda u opštinama Lazarevac i Barajevo

Studio B pre 18 sati
Počela je izgradnja magistralnog cevovoda kojim će devet sela u opštinama Lazarevac i Barajevo dobiti gradsku vodu.
Cevovod je dugačak sedam kilometara, a svi radovi biće završeni do kraja oktobra ove godine. Gradski menadžer Goran Vesić najavljuje da će uskoro početi i izgradnja sekundarne vodovodne mreže u selima Arapovac i Rožanci u... »

Prikazana nova dostignuća na sajmu naoružanja

Studio B pre 12 sati
Na Osmom međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2017” prikazani su nova „nora”, lanser za raketu „šumadija” i nova minobacačka oprema. Na sajmu naoružanja tradicionalno je prisutna i Vojnomedicinska akademija.
Vojna industrija je najproduktivniji deo srpske ekonomije, kaže komentator Politike Miroslav Lazanski i ističe da je Srbija osvojila sam vrh svetske artiljerije. Na sajmu naoružanja tradicionalno je prisutna i Vojnomedicinska... »

Povećana potrošnja vode u naseljima Ripanj i Bela reka

Studio B pre 12 sati
JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” registrovalo je povećanje potrošnje vode i do šest puta u naseljima na opštini Barajevo.
Usled neracionalne i značajno povećane potrošnje to preduzeće je prinuđeno, kako stoji u saopštenju, da uspostavi režim preusmeravanja vode od večeras od 22 sata, do sutra, 29. juna do 06 sati. U navedenom periodu bez vode će... »

Brnabić: Čast je služiti Srbiji

Studio B pre 12 sati
Digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj – ključni prioriteti nove vlade, rekla u ekspozeu mandatarka Ana Brnabić i dodala da vlada nastavlja posao na odličnim temeljima koje joj je ostavila vlada Aleksandra Vučića
foto Tanjug „Važno je da se usaglasimo oko prirotieta i napravimo društveni dogovor oko toga sta zajedno mozemo i moramo da postignemo da bismo u Srbiju uveli u red uspešnih država“, istakla je Brnabić. Vreme koje je pred nama... »

BELEX u „crvenom“, državne obveznice podigle promet

Studio B pre 18 sati
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen solidan promet od 289,5 miliona dinara (2,4 miliona evra), pre svega zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama.
Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, oslabio je za 0,35 posto na 709,83 poena, a BELEXlajn se spustio za 0,16 procenata na 1.537,86 poena. Jedina akcija koja je zabeležila promet veći od 1,0 milion dinara, bila je kompanija... »

Klaudio Magris u Beogradu

Studio B pre 1 dan
U saradnji sa Domom omladine Beograda izdavačka kuća „Arhipelag“ organizuje 6. Beogradski festival evropske književnosti od 27. do 30. juna.
Čitaoce na 6. Beogradskom festivalu evropske književnosti očekuje uzbudljiva književna, filmska, debatna i likovna nedelja. Jedna od specifičnosti šestog izdanja ovog prestižnog festivala jeste činjenica da su svi pisci koji... »

RTV dobila sredstva za izgradnju zgrade

Studio B pre 19 sati
Danas je u Novom Sadu potpisan ugovor o prenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Radio televiziji Vojvodine, za finansiranje projekta izgradnje poslovnog objekta, zgrade RTV, saopšteno je iz te medijske ustanove.
Polovina ovih sredstava obezbeđena je Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine, dok je druga polovina, u visini od 400 miliona dinara obezbeđena iz Budžeta Republike Srbije za 2017, naveo je... »

©2017 Netmark d.o.o.