http://www.sumadijapress.co.rs/

Prvi sneg pao i u Šumadiji

Šumadija press pre 21 sat  
Vrhovi Suvobora i Rudnika su se zabeleli, a sneg je promicao i u Gornjem Milanovcu. Prvi ovogodišnji sneg pao je sinoć i u Kraljevu, i to posle obilne kiše. Vrhovi okolnih planina Stolova i Goča su se zabeleli, a temperatura je pala na samo jedan stepen celzijusovih. JP “Putevi Srbije” apelovali su... »

Jagodina: Zapalio benzinsku pumpu

Šumadija press pre 20 sati  
Portparolka Policijske uprave u Jagodini Ana Milojević izjavila je Tanjugu da je uviđaj u toku i da će se posle njega znati više detalja o uzroku požara. Na mestu požara, koga obezbeđuje policija, vidi se da je izgoreo jedan aparat za točenje goriva i kamion parkiran između aparata i ulaza u... »

Svilajnac: EU obnavlja 83 kuće

Šumadija press pre 20 sati  
Građevinski radovi na ovim kućama počeće krajem oktobra, a Evropska unija izdvojiće za to 615.000 evra kroz Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji. Porodica Lazić sa troje dece, čiji je otac rudar Željko Miletić, nedavno poginuo u rudarskoj nesreći, nalazi se među odabranim... »

„Dan otvorenih vrata“ u Apelacionom sudu

Šumadija press pre 20 sati  
Zainteresovani građani, tom prilikom, mogu da dođu u zgradu suda i da se neposredno upoznaju sa organizacijom i radom, kao i sa svojim pravima i obavezama u ostvarivanju sudske zaštite. Kao žalbeni sud, Apelacioni sud u Kragujevcu je jedan od četiri najviša organa sudske vlasti u Republici Srbiji.... »

Novi razgovor advokata sa ministarstvom

Šumadija press pre 18 sati  
Ministarstvo pravde prihvatilo je predlog Advokatske komore Srbije da se razgovori nastave na javnom sastanku na kome bi advokaturu predstavljao upravni odbor AKS, na čelu sa predsednikom i predsednicima komora u sastavu AKS, u delegaciji koju sama advokatura organizuje i ovlasti. Ministarstvo je,... »

SEAF fond nudi dokapitalizaciju srpskim firmama

Šumadija press pre 20 sati  
Budući da se novac ulaže u kapital firme i da nisu potrebna tradicionalna sredstva obezbedenja koja se traže kod bankarskih kredita ta vrsta kapitala deli sudbinu same firme i ima jak interes da se firma što bolje i brže razvije. Bajović je rekao da jedno preduzeće može maksimalno da dobije 1,5... »

Prvi album grupe „Špajz“

Šumadija press pre 21 sat  
SKC
„Špajz“ je nastao u martu 2010. godine u Kragujevcu. Gitaristi i drugari iz zgrade Vladimir Maksić i Darko Đorđević, sa basistom Stankom Milačićem i tadašnjim bubnjarem Nenadom Jankovićem pokreću priču zvanu „Špajz“. U njihovim instrumentalima mogu da se prepoznaju... »

Milenić: Nova većina – nestabilna

Šumadija press pre 19 sati  
Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić najavio je predstojeću sednicu i objasnio da je on morao da doda samo jednu tačku dnevnog reda. Naime, odbornici će najpre morati da verifikuju mandate novih odbornika, koji dolaze na mesto onih koji su... »

„Z“ Koste Gavrasa u „Kutiji šibica“ SKC-a

Šumadija press pre 21 sat  
Posle projekcije predvićena je diskusija o filmu, o kojem će govoriti Tadej Kurepa. To je film o Grčkoj u godinаmа koje su neposredno prethodile puču 1967. godine, kаdа je vlаst preuzelа profаšističkа vojnа huntа. Ovаj period od 1967. do 1974. poznаt je i kаo “diktаturа pukovnikа”. Godinа je 1963.... »

Plivanje: Foka domaćin međunarodnog takmičenja

Šumadija press pre 21 sat  
Organizatori očekuju učešće nekoliko stotina mladih plivača iz zemlje i inostranstva. Na prethodna dva takmičenja, pored naših, učestvovali su i plivači iz Bugarske, Rumunije, Kenije i Južnoafričke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.