http://www.sumadijapress.co.rs/

Šumadija press

Pruga Ćuprija-Paraćin priključena na elektro-mrežu

Šumadija press pre 13 sati  
Na novoizgrađenom desnom i levom koloseku na pruzi Ćuprija – Paraćin, na Koridoru 10, juče je uključen napon (25kV/50Hz) u kontaktnoj mreži, saopštilo je preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije”. Reč je o projektu rekonstrukcije i modernizacije elektrotehničkih postrojenja na železničkoj pruzi... »

Opštinske obveznice – opasnost za „slabašnu“ demokratiju

Šumadija press pre 13 sati  
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), uz podršku Evropske unije, poslednjih godina postepeno uvodi municipalne obveznice kao novi način finansiranja lokalnih samouprava u Srbiji. Projekat se sprovodi u okviru programa „Exchange 4“ od 2011. godine i završava se u decembru ove godine. Gradovi... »

Najmlađi vinar Šumadije

Šumadija press pre 13 sati  
Sa svojih 26 godina, Nemanja Arsenijević iz Vinče kod Topole Kragujevačke je najmlađi vinar u Šumadiji, a verovatno i u Srbiji.
Nemanja Arsenijević je uspeo za svojih 26 godina života da zasadi vinograde, „preživi“ tri berbe, napravi isto toliko svojih etiketa i da privodi studije kraju. Najmlađi je vinar u Šumadiji, a verovatno i u Srbiji. Mladost mu... »

Smederevo: Železara potpisuje memorandum sa Kinezima

Šumadija press pre 13 sati  
Član Nadzornog odbora “Železare” i član Radne grupe za pregovore sa strateškim partnerom Bojan Bojković najavio je potpisivanje memoranduma u okviru posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini. – Premijer će 26. novembra prisustvovati potpisivanju Memoranduma o razumevanju sa kineskom kompanijom... »

Pomoravski okrug rešava vodosnabdevanje

Šumadija press pre 13 sati  
Ova inicijativa odnosi se na opštine Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac koje ukupno imaju oko 180.000 stanovnika, a predviđeno vreme za realizaciju projekta je sedam godina. Ukupna vrednost projekta iznosi 36 miliona evra, od čega će tri četvrtine finansirati Evropska unija.... »

Novi Sad na Sajmu turizma u Kragujevcu

Šumadija press pre 14 sati  
Predstaviće turističku ponudu Novog Sada i okoline i najaviće predstojeću kampanju “Novi Sad – u iščekivanju 2016.” Tom kampanjom, kako kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada, žele da predstave decembarske zimske programe i programe dočeka Nove godine u Novom Sadu domaćim i stranim turistima,... »

Izložba valjevskog Narodnog muzeja u Kragujevcu

Šumadija press pre 13 sati  
Ovo je postavka Narodnog muzeja iz Valjeva, a Kragujevčani će moći da je pogledaju do 26. decembra. Sat po oztvaranju izložbe, u prizemlju galerije Narodnog muzeja, dr Vladimir Krivošejev održaće predavanje „Nova muzeologija, muzeji i... »

Košarka: Teško bez trojice

Šumadija press pre 12 sati  
Dugo su se Račani držali u igri, ali su bez iskusnih Vladimira Gajovića, Marka Mitrovića i Đorđa Đokovića morali da polože oružje pred ekipom iz Nove Varoši, u kojoj je u odlučujućim trenucima dobro odigaro kapiten Vuk Dilparić. U narednom kolu, Zekas 75 u subotu (18,00), u sportskoj sali OŠ... »

Košаrkа: Šumadija se uželela „crno-belih“

Šumadija press pre 13 sati  
Nije kаo kаdа je Rаdnički igrаo u Jаdrаnskoj ligi, аli аko ovаko nаstаvi, može dа se očekuje dа se probirljivа krаgujevаčkа košаrkаškа publikа ponovo vrаti nа tribine dvorаne „Jezero“, u kojoj, kаd je Pаrtizаn igrаo prvenstvene mečeve nije bilo mestа ni nа stepenicаmа. Ovаkvа posetа, аli i dobаr... »

Košarka: Lalović ugasio pazarsku vrelinu

Šumadija press pre 13 sati  
NOVI PAZAR – RADNIČKI 1950 78:85 (24, 18:23, 15:19, 15:13, 6:13)
Veliku pobedu ostvarili su košarkaši Radničkog 1950, u osmom kolu Prve tegionalne lige „zapad“, na gostovanju na vrućem terenu u Novom Pazaru. Veličina Zahvaljujući saradnji sa šumadijskim košarkaškim klubovima Šumadijapress,... »

©2015 Netmark d.o.o.