http://www.sumadijapress.co.rs/

Šumadija press

Grad kreditom vraća – kredit

Šumadija press pre 11 sati  
Odbornici kragujevačke skupštine usvojili su danas odluku o zaduživanju za 1,2 milijarde dinara kako bi mogli da refinansiraju dugoročne kredite za kapitalne investicije kod poslovnih banaka.
Za tu odluku glasalo je 77 odbornika vladajućih i opozicionih stranaka, od ukupno 87 koliko ima Skupština Kragujevca. Odluka o refinansiranju kredita doneta je danas na sednici skupštine sazvanoj po hitnom postupku tokom redovnog... »

Kragujevac ima turistički potencijal

Šumadija press pre 13 sati  
Ovo je, juče, otvarajući ovu privrednu manifestaciju, istakao Obrad Turković, zamenik gradonačelnika Kragujevca. Da grad Kragujevac u oblasti turizma ide u dobrom pravcu ocenila je Lukrecija Đeri, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Novi trendovi na turističkom... »

Kraljevo: Požar u kotlarnici restorana

Šumadija press pre 14 sati  
Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Radoica Kočović rekao je da je požar izbio u podrumu restorana, gde se nalazi kotlarnica. On je naveo da su za samo nekoliko minita posle dojave, dva vatrogasna vozila stigla do restorana. – Vatrogasci su natopili kotlarnicu sredstvima za gašenje... »

Država vratila lokal, sud ga seli

Šumadija press pre 16 sati  
Sudski izvršitelj uz asistenciju policije juče su iselili Kragujevčanina Dušana Filipovića (85) iz lokala u centru Kragujevca, koji mu je izvršnim i pravosnažnim rešenjem Agencija za restituciju vratila pre više od godinu i po dana, i u posed i državinu uveli Toplicu Tucakovića, takođe iz... »

Smederevska Palanka: Kuće za poplavljene

Šumadija press pre 16 sati  
Takpđe, Danski savet za izbeglice obnoviće 20 stambenih objekata, a ukupna vrednost ovog posla je oko 80.200 evra. Rok za završetak radova na individualnim stambenim objektima je 45 dana, a posle toga počeće snabdevanje domaćinstava paketima nameštaja i kućnih aparata, za šta će da bude uloženo... »

Topola: Asfalt za šest sela

Šumadija press pre 16 sati  
Izvođač radova bilo je Preduzeće za puteve „Beograd“, a opština Topola, odnosno njena Direkcija za izgradnju, uložila je u ove svrhe nešto više od 7,7 miliona dinara. Asfaltirani su putevi u Jelencu, Kloki, Plaskovcu, Vinči, Donjoj Trešnjevici i Donjoj... »

Koncert trija iz Temišvara u Kragujevcu

Šumadija press pre 16 sati  
Muzičari koji će nastupiti su članovi Banatske filharmonije iz Temišvara, a ovaj ansambl osnovali su 1986. godine. U Kragujevcu će izvesti kompoziciju prof. Violete Dinesku, sa univerziteta u nemačkom gradu Oldenburgu. Muzika će biti svjevrsna podloga za film koji će biti prikazan. Trio „Kontrast“... »

Građani pozvani da komentarišu budžet grada

Šumadija press pre 1 dan  
mail adresu.
Gradska uprava za finansije objavila je Nacrt Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2015. godinu na oglasnoj tabli organa Grada, sajtu grada Kragujevca i oglasnim tablama mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca. Gradska uprava poziva sva zainteresovana pravna i... »

Grad počeo isplatu stipendija

Šumadija press pre 1 dan  
Svim učenicima i studentima, dobitnicima ove nagrade, u narednom periodu na žiro račune biće uplaćeni previđeni novčani iznosi, navodi se u saopštenju Gradske uprave za poslove lokalne samouprave i opšte... »

Tribina na temu smanjenja penzija i plata

Šumadija press pre 1 dan  
Tribina je, kako kažu organizatori, otvorenog tipa, biće održana u Velikoj sali Skupštione grada, a govoriće i Saša Radulović, predsednik Pokreta, nekadašnji ministar privrede. Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” organizovao je prikupljanje potpisa za podnošenje ustavne žalbe protiv neustavnih... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.