http://www.sumadijapress.co.rs/

Šumadija press

U toku izrada predstudije za upravljanje otpadom

Šumadija press pre 3 minuta  
Izbor lokacije za Regionalni centar upravljanja otpadom, najboljeg sistema, tehnologije i mehanizacije, samo su neka od pitanja na koje će odgovore dati izvodljivosti čija je izrada u toku. Članovi Gradskog veća Vladimir Maksimović zadužen za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj i... »

Čačak: Proglašeni najbolji frulaši

Šumadija press pre 22 minuta  
Miloš Tomić je ovogodišnji dobitnik “Zlatne frule”, najprestižnijeg priznanja u svetu frulaša, koji uporno istrajavaju u očuvanju ovog tradicionalnog instrumenta i zvuka koji je zaista “čaroban”. Sabor frulaša je prvi put održan pre 28 godina, upravo u nameri da se sačuva muzički instrument na kome... »

Kontrola taksi prevoza biće još veća

Šumadija press pre 28 minuta  
Ovo je, na konferenciji za novinare održanoj povodom napada taksiste an komunalnog policajca, istakao Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu. – Očigledno da je u Kragujevcu najveći problem linijski prevoz, jer ta vrsta taksi prevoza nanosi veliki štetu kako drugim taksistima koji rade na... »

Vraneši ugostili šumadijske oldtajmere

Šumadija press pre 18 minuta  
Svoje stare, ali negovane ljubimce dovezli su njihovi vlasnici iz više šumadijskih opština i gradova – Kragujevca, Čačka, Knića, Trstenika, Kraljeva, Vrnjačke Banje… Meštani Vraneša i brojni gosti imali su priliku da se dive zaista vrednim primercima automobila, od kojih su neki pravi raritet jer... »

„Fijatom“ udario komunalnog policajca

Šumadija press pre 33 minuta  
Vozilom je upravljao muškarac (48) iz Kragujevca. Komunalni policajac je zadobio lake telesne povrede. Policijski službenici su odmah intervenisali i priveli taksi vozača. Protiv njega će, Osnovnom javnom tužilaštvu, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio... »

Pronađeni i kradljivac i novac

Šumadija press pre 18 minuta  
Efikasnom intervencijom otkriven je muškarac (41) iz Kragujevca, osumnjičen da je, pored toga što je iz kase ukrao 5.100 dinara, pokušao da ukrade novac i iz obližnje prodavnice kafe. Policija je kod njega pronašla sav oduzet novac. Protiv osumnjičenog, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, biće... »

Od avgusta više osnovice penzijskog osiguranja

Šumadija press pre 13 minuta  
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da je do povećanja osnovice došlo zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu. Građani koji samostalno uplaćuju doprinose mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, bez obzira na stručnu spremu koju imaju.... »

Znamenitosti Kragujevca na mobilnom telefonu

Šumadija press pre 53 minuta  
Pomenuta aplikacija, kako kažu u „Telekomu“ i Turističkoj organizaciji Kragujevca koja je sarađivala na ovom projektu, na jednostavan i zabavan način pruža osnovne informacije o građevinama i spomenicima, njihovim graditeljima, kao i najzanimljivijim događajima vezanim za njih. Besplatna aplikacija... »

Sigurnosni pojas može da spasi život

Šumadija press pre 1 dan  
U kontrolisanim i bezbednim uslovima, Kragujevčani su imali priliku da osete kako izgleda udar u prepreku brzinom od 8 i 12 km/h i prevrtanje vozila, sa vezanim pojasom. To je izuzetno značajno iskustvo, objašnjava Milan Ilić savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, jer samo na taj... »

Gradu odobrena sredstva za tri mosta

Šumadija press pre 23 sata  
Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragoš Radovanović kaže da je sredstva obezbedila Evropska komisija preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, a vrednost kompletne investicije je 23,5 miliona dinara sa PDV-om. – Ovo je zaista velika stvar jer se radi o sredstvima koja grad... »

©2015 Netmark d.o.o.