http://www.sumadijapress.co.rs/

Šumadija press

Šumadijapress prestaje sa radom

Šumadija press sreda, 9. mart 2016.
Nakon punih šest godina, Šumadijapress se povlači sa medijske scene i definitivno prestaje da izlazi. Nakon punih šest godina, Šumadijapress se povlači sa medijske scene i definitivno prestaje da izlazi. Odluka je bolna i teška i doneta je posle višemesečnog sagledavanja svih aspekata koji su od... »

Vođa je nama – potreban

Šumadija press petak, 25. decembar 2015.
Jedan od razloga zbog kojih se naše društvo suštinski ne menja je naša spremnost na pokoravanje i potreba za autoritarnim liderima, koji stalno i iznova moraju da dokazuju svoju moć. U poslednje vreme sve se češće čuje da smo apatični, rezignirani, da ne vidimo izlaz. Promene očekujemo još od kraja... »

Fudbal: Priznanja za zlatnog Stefana Ilića

Šumadija press sreda, 30. decembar 2015.
U Fudbalskom savezu grada juče je organizovan prijem za mladog Kragujevčanina i fudbalera Stefana Ilića, člana reprezentacije Srbije do 20 godina, koja je osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu. Bila je to prilika da se oda zahvalnost ovom mladiću, o kome se u Kragujevcu malo zna, a koji je... »

Ne menjamo se, jer se plašimo ili ne želimo

Šumadija press utorak, 29. decembar 2015.
Zajedno s visokom distancom moći i kolektivizmom, i sklonost ka izbegavanju neizvesnosti doprinosi tome da se promene kod nas odvijaju presporo. Izbegavanje neizvesnosti, visoka odanost kolektivima i vođama, i izrazita tolerancija prema nejednakoj raspodeli moći u društvu zajedno utiču na to da se... »

Veze i vezice će nas skupo koštati

Šumadija press sreda, 30. decembar 2015.
U činjenici da nam je važnije KOGA, umesto ŠTA znamo, leži i deo odgovora na pitanje zašto se kod nas društvene i političke promene dešavaju presporo. Tradicionalno, iz generacije u generaciju, nama je svojstveno da veći značaj dajemo poznanstvima i odnosima među ljudima, nego postignućima... »

Cena grejanja ostaje nepromenjena

Šumadija press četvrtak, 31. decembar 2015.
Gradsko veće je odbacilo zahtev “Eneregtike” za povećanje cena toplotne energije, pa one ostaju iste kao i u prethodnoj grejnoj sezoni. Naime, to preduzeće dostavilo je više zahteva za promenu cena, ali je nakon uvida u zahteve Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove utvrdila da su... »

Novogodišnje veče Književne radionice SKC-a

Šumadija press utorak, 29. decembar 2015.
Književna radionica kragujevačkog Studentskog kulturnog centra obeležiće sutra (sreda, 30. decembar, 20,00) završetak sezone književnih programa. U popularnoj „Kutiji šibica“, po tradiciji, zajedničkim čitanjem biće ispraćena jedna sadržajnu i uspešna godinu, uz želju da 2016. godina bude još... »

Ko je sve uhapšen i zašto

Šumadija press nedelja, 27. decembar 2015.
MUP je saopštio da su u akciji na teritoriji cele Srbije, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i poreskom policijom, uhapšeno 80 osoba. Prethodno je na konferenciji za novinare ministar Nebojša Stafanović rekao da je uhapšeno 79 osoba. Kako se navodi u saopštenju, oni su uhapšeni zbog... »

Otkriće veka: NASA pronašla novu Zemlju

Šumadija press petak, 24. jul 2015.
Američka svemirska agencija (NASA) potvrdila je na današnjoj telekonferenciji da je pronašla nastanjivu planetu nalik Zemlji. Novootkrivena planeta, nazvana Kepler-452b, nalazi se u sazvežđu Labud, a udaljena je od Zemlje 1.400 svetlosnih godina. Njeno prisustvo uočeno je zahvaljujući teleskopu... »

Lajpcig u haosu zbog neonacista i levičara

Šumadija press nedelja, 13. decembar 2015.
U sukobima policije i pripadnika levičarskih pokreta u Lajpcigu povređeno je skoro 70 policajca, a na desetine ljudi je privedeno, prenose mediji. Levičari su u subotu organizovali kontramiting zbog demonstracija neonacista. Kako je prenela Raša tudej, demonstranti su kamenicama, flašama i... »

Ruf: Povećanje plata i penzija sada nije tema

Beta  pre 5 sati  još 13 povezanih

Gojković: Najviše me zaboleo način na koji se diskriminiše mandatarka

Novi magazin  pre 43 minuta  još 27 povezanih

Svetsko zlato za Vanju Stanković

Beta  pre 1 sat  još 17 povezanih

Od septembra đaci uče o bezbednosti

Danas  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.