http://www.sumadijapress.co.rs/

Šumadija press

Aranđelovac: Obnova „Paviljona Knjaz Miloš“

Šumadija press pre 11 sati  
To je prva zgrada u Srbiji sagrađena od armiranog betona, nalazi se iznad izvora mineralne vode „knjaz miloš“ i u njoj je bila prva fabrika za flaširanje mineralne vode. Sredstva su obezbeđena zajedničkim aktivnostima opštine i ovdašnjih ustanova i preduzeća, kao i nadležnih ministarstava u Vladi... »

Luka Milivojević dao 8.000 evra svojoj školi

Šumadija press pre 11 sati  
Naime, izdanak fudbalske škole Radničkog 1923, a sada fudbaler atinskog Olimpijakosa, Luka Milivojević, nije se zadržao samo na obećanjima, već je poklonio 8.000 evra za renoviranje sportskih terena u Osnovnoj školi, u koju su išli njegov otac, brat i on. Radovi su pri kraju. Izvanredni vezista,... »

Šah: Šampion ispao iz Prve lige

Šumadija press pre 12 sati  
Radnički Vodovod osvojio je 11 bodova, koliko su imali i osmoplasirana Sloga Turist iz Kraljeva i devetoplasirani „Svetozar Gligorić“ iz Pančeva, ali su oni bili nešto ubedljiviji u pojedinačnim mečevima. Zbog teške finansijske situacije, klub je morao da podmladi ekipu i osloni se na sopstvene... »

Bez zdravstvene zaštite 26.000 radnika

Šumadija press pre 1 dan  
Kako bi ubrzala rešavanje problema i pomogla zaposlenima, Vlada Srbije je obezbedila 168 miliona dinara za overu zdravstvenih knjižica za više od 14.000 radnika i njihovih porodica. Posle završenog procesa privatizacije novi vlasnici moraće taj dug da vrate u državnu kasu. Neki radnici su... »

Svilajnac: Ambasadori ozeleneli vrtić

Šumadija press pre 1 dan  
Ozelenjavanjem parka vrtića „Dečija radost“ u Svilajncu, na simboličan način označen je završetak radova na obnovi ove ustanove nakon prošlogodišnjih poplava.
Vrtić “Dečija radost” potpuno je bio uništen u prošlogodišnjim poplavama, a sada je rekonstruisan zahvaljujući donacijama i u njemu danas boravi više od 400 mališana. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović objasnio je da... »

Požar kod Studenice pod kontrolom

Šumadija press pre 1 dan  
On je naveo da je požar, koji je izbio u zaseoku Borovci, zahvatio više od 100 hektara šume, jer je juče vatra probila zaštitni prsten šireći se na veće područje. Prema njegovim rečima, požar u Studenici se spustio u prizemne delove šume i niskog rastinja zahvaćenog vatrom, što danas olakšava posao... »

Demokrate kreću u izbornu kampanju

Šumadija press pre 1 dan  
Predsednik demokrata Bojan Pajtić juče je najavio da će sednica GO biti posvećena izbornim temama, odnosno da će biti formiran Izborni štab, budući da će od nedelje ta stranka praktično ući u izbornu kampanju, a potpredsednik stranke Borislav Stefanović kandidovao je još nekoliko tema – raskidanje... »

Poslednji oproštaj od Borisa – 3.septembra

Šumadija press pre 2 dana  
Prvobitno najavljena informacija, da će komemoracija biti održana 31.avgusta, promenjena je iz organizacionih razloga. Naime, zbog neophodnog vremena za dopremanje tela iz Holandije i najavljenog dolaska većeg broja Borisovih poštovaoca i prijatelja na sahranu, komemorativni skup će se održati... »

Kraljevo: Bukti požar u blizini Studenice

Šumadija press pre 2 dana  
Vatrogasci nastavljaju borbu sa požarom koji je juče izbio u Studenici. Požar je zahvatio oko 100 hektara borove šume na brdu preko puta manastira Studenica. Načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić očekuje da će tokom dana biti lokalizovan požar koji je zahvatio... »

Ukradena spomen-ploča Zoranu Đinđiću

Šumadija press pre 2 dana  
Spomen-ploča Zoranu Đinđiću, ubijenom premijeru Vlade Srbije i predsedniku DS-a, ukradena je sa zgrade u ulici koja nosi njegovo ime.
Načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreja Ilić prijavio je krađu Policijskoj upravi, koja je izvršila uviđaj. Gradska uprava Kragujevca, prema rečima Ilića, ući će u postupak izrade nove table. Inače,... »

©2015 Netmark d.o.o.