Lorenci na Bitefu

Danas - petak, 18. avgust 2017.
Jedan od najistaknutijih reditelja iz regiona, miljenik beogradske publike, Jernej Lorenci učestovaće na ovogidišnjem Bitefu sa dve predstave. Pod sloganom "Epic Trip", od 22. do 30. septembra biće održan 51. Bitef. Publika će imati priliku da uživa... »
Vaš komentar

Vrnjačka Banja: Najbolji "Rekvijem"

Scenario Bojana Vuletića za film "Rekvijem za gospođu J." najbolji je na ovogodišnjem, 41. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, odlučio je žiri
Večernje novosti - petak, 18. avgust 2017.
Scenario Bojana Vuletića za film "Rekvijem za gospođu J." (na slici), najbolji je na ovogodišnjem, 41. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, odlučio je žiri koji su... »
Vaš komentar

"Dugo putovanje ukrug": Književni road movie Jovana Popovića od Evrope do Amerike

Dramaturg Jovan Popović (54), koji je do sada radio na filmu ("Crni Gruja i kamen mudrosti"), televiziji ("Moj rođak sa sela") i pozorištu ("Apologija neprijatelju"), objavio je svoj prvi roman, "Dugo putovanje ukrug", kratku hroniku jedne porodice na prelazu veka.
Blic - petak, 18. avgust 2017.
Knjigu je izdala "Geopoetika", kuća sa kojom je Popović već sarađivao na pripremi ratnog i putopisnog dnevnika svoga oca, slikara Miće. Jovanov prvenac je priča o vremenu... »
Vaš komentar

Putovanja Dragana Velikića

Danas - petak, 18. avgust 2017.
Književni portret Dragana Velikića je u Domu kulture zaintrigirao posetioce 24. Raških duhovnih svečanosti. Zanimljiv razgovor sa piscemvodila je novinarka i književna kritičarka Tamara Krstić član žirija za dodelu Ninove nagrade koja je primetila... »
Vaš komentar

Bojanu Vuletiću prva nagrada 41. FFS

VRNJAČKA BANJA - Prva nagrada 41. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji pripala je Bojanu Vuletiću za film "Rekvijem za gospođu J", saopštio je žiri.
RTV - četvrtak, 17. avgust 2017.
Druga nagrada je pripala Vuletu Žuriću za film "Slepi putnik na brodu ludaka", a treću dele Dimitrije Vojnov za "Jesen samuraja" i Ivan Marinović za ostvarenje "Igla ispod praga",... »
Dnevnik: Završen 41. Festival filmskog scenarija
Politika: Bojanu Vuletiću prva nagrada Festivala filmskog scenarija
Povezane vesti (7) Vaš komentar
Najnovije vesti