Glas svakog građanina mora biti branjen

Beta 30.04.2016

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je legitimitet vladajuće stranke doveden u pitanje i da je glas svakog građanina temelj demokratije i mora da bude branjen.

"Oni koji su sada odgovorni, neka shvate da se njihov legitimitet ovog trenutka dovodi u pitanje, pa makar se radilo o jednom čoveku. Svaki vaš glas je temelj demokratije i mora da bude branjen. Zajedno smo se okupili zbog toga", rekao je Tadič na protestu u Beogradu opozicionih stranaka organizovanom zbog sumnje u krađu glasova na vanrednim parlamentarnim izborima.

Ispred sedišta Republičke izborne komisije Tadić je pred nekoliko hiljada građana rekao da se opozicione stranke ne bore za vlast, već za pravo građana da im glas bude sačuvan.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je ovo borba za Srbiju, a ne za mandate u Skupštini Srbije.

"Nama neprijatelji ne trebaju... Niko među nama ne želi loše našoj zemlji... Izađite i glasajte slobodno, pa neka nas vode najbolji. Borba neka krene sa ovoga mesta", rekao je Jovanović.

On je kazao da je sve što se dešava od nedelje do danas nepoštovanje naroda. "Živimo za pristojnu evropsku Srbiju i od nje nećemo odustati", rekao je Jovanović.

(Beta, 04.30.2016)

Boris Tadić »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »