Gračanica sedam dana bila pozorišni centar Srbije

Beta 22.05.2016

Uručenjem nagrada i predstavom "Drita" koju je u čast nagrađenih izvelo pozorište Puls teatar iz Lazarevca, spuštene su u subotu uveče zavese 52. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" u Gračanici, i uz poziv publike "Dođite nam opet!".

Direktor Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici Nenad Todorović ocenio je da su ovom pozorištu u ovom trenutku nagrade najmanje važne i da je bitno da je festival protekao u relativno pristojnom redu.

"Ono što je nama važno jeste to da smo pokazali da možemo da budemo gradski domaćini. Od kada smo isterani iz grada, od kada su nam oduzeli asfalt, pokazali smo da i u blatu ponekad može da se sprovode i ostvaruju gradske navike, da se oseti grad", rekao je agenciji Beta Todorović.

Prema njegovoj oceni, ovaj festival je napravio to da Gračanica bude centar Talijinih zbivanja, odnosno pozorišni centar Srbije u poslednjih sedam dana.

"Samim tim dovoljno smo uradili da možemo da znamo da Gračanica može da bude i druga vrsta kulturno-društvenog centra, a ne samo pozorišta", ocenio je Todorović, čije je pozorište s Domom kulture u Gračanici bilo domaćin ovogodišnjeg 52. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Jokim Vujić".

Ansambl Narodnog  pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici dobio je nagradu kritike festivala za izvođenje predstave "Revizor", a glumac Milan Vasić za ulogu Hljestakova u tom komadu dobio nagradu za glumačka ostvarenja Stručnog žirija festivala.

(Beta, 05.22.2016)

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »