Stefanović: Funkcioner iz UKP duže sarađivao sa zapadnim obaveštajcima

Beta 25.10.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije (UKP) protiv kog se vodi krivični postupak, duže vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe.

Ministar je rekao da ne može da otkriva ime osobe, niti može da daje više detalja iz istrage.

"Ta osoba je u rukama naših istražnih organa, dalje postupanje zavisi od tužioca", rekao je Stefanović za televiziju Prva.

On je dodao da je odavanje informacija stranim obaveštajcima trajalo mesecima.

"To ne može da se preseče za jedan ili dva dana. A akcija može da se izvede tek kada imate dovoljno konkretnih dokaza", rekao je Stefanović.

On je kazao i da je to prvi put u istoriji da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova na ovakav način preseca takva aktivnost.

"Ne mogu da kažem da li se pre deset, sedam ili pet godina dešavalo nešto slično, ali očigledno da tadašnje strukture nisu bile kadre da se obračunaju ili otkriju ovakvo delovanje", kazao je Stefanović.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć posle sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da se vodi postupak protiv jednog visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije za koga je utvrđeno da je odavao podatke.

Vučić je naveo i da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi i sa istoka i sa zapada.

(Beta, 10.25.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »