DS: Incident u Beški nije ništa novo, to je stalna praksa SNS

Beta 18.01.2017

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da incident na tribini Srpske napredne stranke (SNS) u mestu Beška nije ništa novo u praksi te partije i podsetio da je SNS tri puta "organizovao upade" na javne skupove koje je organizovao DS.

"Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čak tri puta je organizovao upade svojih saradnika i stranačkih aktivista na javne skupove koje je organizovao DS", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u septembru 2014. godine na Keju žrtava racije aktivisti SNS-a ometali konferenciju za novinare rukovodstva novosadskog odbora DS-a, zatim su u aprilu 2015. godine napali tadašnjeg predsednika DS-a Bojana Pajtića dok je u Zmaj Jovinoj ulici otvarao izložbu fotografija o istoriji DS-a.

U septembru 2015. godine su na Trgu slobode ponovo napali članove rukovodstva Gradskog odbora DS i sprečili ih da održe konferenciju za medije ispred Gradske kuće.

"Nasilne akcije protiv svojih političkih neistomišljenika u centru Novog Sada Vučević je opisivao kao performanse na koje njegova stranka ima političko pravo. Nasilje prema političkim neistomišljenicima i opoziciji predstavlja jednu od osnovnih karakteristika SNS-a i ono čini deo njenog identiteta, ali i ključnu odrednicu u njenoj strategiji političkog delovanja", ocenjuje se u saopštenju.

DS je naveo da izbor Saše Jankovića za predsednika Srbije i pobeda demokratske i građanske Srbije na aprilskim izborima predstavljaju osnovni preduslov za smenu takve stranke sa vlasti i sudski progon vinovnika, inspiratora i nalogodavaca nasilja.

(Beta, 01.18.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »