Haradinaj: Tači i Mustafa su se pretvorili u lutke Srbije

Beta 23.01.2017

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da su se predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, pretvorili u "lutke Srbije" prihvatanjem poziva da 24. januara u Briselu razgovaraju sa najvišim predstavnicima Srbije.

"Protiv sam razgovora posle neprekidnih napada srpske države na Kosovu", napisao je na svom fejsbuk profilu Haradinaj koji u Francuskoj, na uslovnoj slobodi, čeka odluku suda o izručenju Srbiji zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1999. godine.

On je rekao da odluka "Hašima Tačija i Ise Mustafe da nezavisno od okolnosti stvorenih neprekidnim napadima iz Srbije na suverenitet Kosova, nastave razgovore sa Srbijom dovodi ih u poziciji lutaka".

Haradinaj je dodao odluka da sedneš za sto i razgovaraš sa Srbijom, koja nanosi mnogo štete Kosovu, poslednjim napadima kao što su zid, u blizini mosta na Ibru, voz i izmišljini nalozi za hapšenje, znači da ne razumeš interes svoje zemlje.

"Da sedneš i da razgovaraš u vreme tolikog protivljenja građana dijalogu znači da ne predstavljaš građane Kosova", napisao je Haradinaj.

(Beta, 01.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »