Jedinstvena Srbija predlaže raspisivanje parlamentarnih izbora

Beta 23.02.2017

Jedinstvena Srbija predlaže premijeru Aleksandru Vučiću da se u Srbiji zajedno sa predsedničkim raspišu i vanredni parlamentarni izbori, kako bi se učvrstila stabilnost zemlje, izjavio je lider te stranke Dragan Marković.

"Vanrednim parlamentarnim izborima bi postigli, u ovom trenutku veoma važno jedinstvo Srbije, kao odgovor na sve zategnutije odnose u regionu i kako bi sačuvali mir i nastavili evropski put Srbije, a da pri tom čuvamo državne i nacionalne interese. U Skupštini Srbije ne treba da sede oni koji nemaju legitimitet i ne predstavljaju nikoga", naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Marković je rekao da očekuje da će njegov koalicioni partner, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić podržati taj predlog.

Istakao je da je "jedini koji se kandiduje za predsednika Srbije zbog Srbije, Aleksandar Vučić".

"Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji, a pre svega povodom situacije u regionu. Očigledno je da pojedini predsednički kandidati predstavljaju sami sebe i nisam čuo da se oglašavaju o zahtevu (Bakira) Izetbegovića za reviziju tužbe protiv Srbije (za genocid)", ocenio je Marković.Marković je naveo da pojedine predsedničke kandidate ne interesuje Srbija, već isključivo lični interes.

(Beta, 02.23.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »