Dveri: Vučićev režim ugrožava živote vojnika

Beta 24.02.2017

Pokret "Dveri" ocenio je danas da je saobraćajna nesreća u kojoj je povređeno 13 pripadnika Vojske Srbije "samo vrh ledenog brega" koji pokazuje "katastrofalan odnos" vlasti Aleksandra Vučića prema pripadnicima vojničke profesije, za koje je navedeno da su dovedeni u "krajnje ponižavajući položaj".

"Trenutna primanja profesionalnih vojnika su sramno niska, najniža su u regionu, nisu dovoljna za normalan i pristojan život. Veliki broj pripadnika naše vojske, oni koji su najzaslužniji za našu bezbednost, prinuđeni su da koriste najjeftinije privatne prevoznike čija su vozila često neispravna i da rizikuju život da bi stigli do svog radnog mesta", ocenile su "Dveri".

Taj pokret je dodao da su vojnici dovedeni na rub egzistencije i da im se isplaćuju dnevnice od 150 dinara, "dok se Vučić hvali nabavkom aviona".

"Vojnici i njihove porodice, ne samo da imaju pravo na pristojan život, nego država to mora da im obezbedi. Ugrožavanjem statusa i položaja vojnika Vučićev režim direktno ugrožava i bezbednost našeg naroda, naše dece i naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Nesreća u kojoj je lakše i teže povređeno 13 pripadnika Vojske Srbije, dogodila se u četvrtak pre podne, kada je autobus sa 28 pripadnika 4. brigade Kopnene vojske sleteo sa puta kod Vladičinog Hana.

(Beta, 02.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »