PKS: Zajednička turistička ponuda Srbije i Crne Gore

Beta 24.02.2017

Na Forumu o unapređenju regionalne saradnje u oblasti turizma koji je danas održan na Beogradskom sajmu, istaknut je značaj zajedničke ponude Srbije i susednih zemalja.

Forum su u okviru Sajma turizma priredile privredne komore Srbije i Crne Gore, a učestvovali su predstavnici turističkih organizacija regiona i privrednih komora Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, saopštila je PKS.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović najavila je promociju turističke ponude Srbije i Crne Gore na najvećem evropskom sajmu turizma, u Berlinu, kao i na drugim sajmovima.

Zajednički turistički proizvod Srbije i Crne Gore obuhvata programe utemeljene na specifičnoj prirodnoj i kulturnoj baštini dve zemlje - od morskog, planinskog i banjskog turizma, preko avanturističkih doživljaja, do gastronomije, rekl je pomoćnica ministra turizma Srbije Renata Pindžo.

Zajednički turistički proizvod biće promovisan i kroz druge aktivnosti turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, kroz predstavništva privrednih komora i centara za dijasporu, i na tržištima Kine, Japana, Belgije, Holandije, Nemačke.

Sekretarka Udruženja PKS za turizam Milica Čubrilo najavila je zajedničku ponude i sa ostalim privrednim komorama u regionu - Hrvatskom, BIH i Makedonijom, i da će projekat biti predstavljen i na Biznis forumu na Kopaoniku.

(Beta, 02.24.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »