Dačić: Odluka Kosova o imovini neprihvatljiva

Beta 15.03.2017

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da je odluka kosovske vlade da se sva nepokretna imovina SFRJ, Srbije i Kosova na Kosovu registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine "apsolutno neprihvatljiva, nelegalna i štetna".

"To je još jedan jednostrani potez Prištine koji pokazuje da uopšte ne vodi računa niti je interesuje dijalog u Briselu", rekao je Dačić, dodajući da je Srbija više puta u briselskim pregovorima pokretala to pitanje, ali da kosovski predstavnici nisu hteli da razgovaraju o tome.

Dačić je rekao da ta odluka nema nikakav pravni značaj za Srbiju i da nema nikakvo utemeljenje ni u kakvim dogovorima ni sporazumima.

"To je pokazatelj da ih tišti nešto drugo. Čim ima toliko jednostranih poteza i toliko velikih tema, znajte da ispod toga stoje veliki strah i problemi. Da li su oni vezani političkom podrškom koju gube ili neuspesima na međunarodnom planu ili šta će novi specijalni sud da kaže, to je drugo pitanje", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je dodao da Srbija želi da nastavi dijalog i da sva otvorena pitanja i sa Prištinom i u regionu rešava dijalogom.

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine.

(Beta, 03.15.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »