Napadnuta aktivistkinja tima Vuka Jeremića u Nišu

Beta 17.03.2017

Nepoznati muškarac danas je u centru Niša napao i povredio aktivistkinju tima Vuka Jeremića koja je u centru grada delila propagandni materijal.

Član Jeremićevog tima Darko Dimovski rekao je agenciji Beta da je devojku udario muškarac u lice i da joj je pukla arkada.

On je kazao da je aktivistkinji, 19-godišnjoj studentkinji iz Niša, Hitna pomoć sanirala povredu, ali da se ona i dalje nalazi pod velikim stresom.

"Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe. Očekujemo da sada policija i tužilaštvo odrade svoj deo posla", kazao je Dimovski.

Kako je istakao Dimovski, napadnuta devojka nosila je vidna obeležja tima Vuka Jeremića, kao i svi ostali članovi ekipa koje su danas delile najave za konvenciju.

Tim Vuka Jeremića najoštrije je posle napada osudio svaki vid fizičkog obračuna, posebno u političke svrhe, a naročito nasilje prema ženama i mladima.

"Napad u Nišu dogodio se samo dan nakon što smo ministra policije pismom obavestili o svim napadima na aktiviste tima Vuka Jeremića od početka kampanje.

Poručujemo banditima iz SNS-a da ih se ne plašimo i da će uskoro profunkcionisati pravna država, kada će snositi pune zakonske posledice svojih dela", navodi se u saopštenju Jeremićevog tima.

(Beta, 03.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »