Predstava Hipnoza jedne ljubavi najbolja na festivalu Dani komedije

Beta 27.03.2017

Predstava "Hipnoza jedne ljubavi" beogradskog Zvezdara teatra odlukom žirija i publike proglašena je sinoć za najbolju predstavu na 46. festivalu "Dani komedije" u Jagodini.

"Hipnoza jedne ljubavi" po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića odlukom žirija dobila nagradu "Mija Aleksić", a po oceni publike kao najsmešnija predstava nagrađena je priznanjem "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić".

Publika je ovu, poslednju takmičarsku predstavu od ukupno sedam, ocenila prosečnom ocenom 4,80.

Nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje i statuetu "Ćuran" žiri je dodelio Oliveri Đorđević za režiju predstave "Dok te ja hranim i oblačim "Pozorišta mladih" iz Novog Sada.

Tri ravnopravne nagrade i statuete "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja pripale su Milošu Đorđeviću za ulogu Rubeole u predstavi "Udaj se muški", Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi "Hor bečkih dečaka" i Draganu Petroviću Peletu za ulogu doktora Vase u predstavi "Hipnoza jedne ljubavi".

Nagradu "Nikola Milić" za najbolju epizodnu ulogu dobio je Srđan Sekulić za ulogu konobara u predstavi "Dva u jedan" Narodnog pozorišta iz Subotice.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Kristina Savkov za više uloga u predstavi "Dok te ja hranim i oblačim" Pozorišta mladih iz Novog Sada, a za najboljeg mladog glumca Danilo Milovanović za više uloga u istoj predstavi.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Vesni Popović za predstavu "Pasivno pušenje" Zvezdara teatra a za najbolju kostimografiju Dragici Laušević za predstavu "Revizor za jugoistok" Šabačkog pozorišta.

Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu dodeljena je Dušanu Kovačeviću za tekst "Hipnoza jedne ljubavi".

Nagrade će biti uručene večeras, na Svetski dan pozorišta, 27. marta, kada se festival zvanično završava. Tada će i glumcu Vlasti Velisavljeviću biti uručena nagrada za životno delo "Zlatni ćuran".

U čast svih nagrađenih, glumci Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banja Luke odigraće predstavu "Celo telo tu me boli" po tekstu i režiji Nikole Pejakovića.

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je teatrolog Ana Tasić, a u žiriju su bili teatrolog Miroslav Radonjić, glumica Danica Maksimović i vajar Marija Vulić kao predstavnica grada domaćina.

(Beta, 03.27.2017)

Povezane vesti »

Trijumf "Hipnoze" na "Danima komedije"

Trijumf "Hipnoze" na "Danima komedije"

Večernje novosti 27.03.2017
Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »