Popović (DSS): Šredera je mogao da dovede samo neko ko nije prijatelj Srbije

Beta 27.03.2017

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović kritikovao je premijera i kandidata vladajućih partija Aleksandra Vučića zbog toga što je na godišnjicu početka NATO napada na SRJ u Beogradu na miting pozvao Gerharda Šredera, bivšeg nemačkog kancelara iz vremena bombardovanja.

"On (Šreder) nas je 1999. godine bombardovao kasetnim bombama, ubijao našu decu, gađao nas osiromašenim uranom. Šreder je 24. marta ove godine podržao Aleksandra Vučića. Takvi, pa i Šreder dok je na funkciji, treba da budu službeno primljeni i saslušani. Kada to više nije, njega u privatnu i stranačku posetu na dan početka agresije NATO može da primi i u svoju izbornu kampanju uključi samo neko ko jednako kao i on nije prijatelj Srbije", rekao je Popović.

Kako se navodi u saopštenju, Popović je u Kruševcu građane podsetio da je Šreder prvi nemački kancelar nakon Adolfa Hitlera koji je odlučio da napadne neku zemlju.

"Gerhard Šreder i Angela Merkel podržavaju Aleksandra Vučića, a Vojislav Koštunica i patriote podržavaju mene, jer mi je srpska sloboda iznad svega, a čovek pre svega", rekao je Popović.

(Beta, 03.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »