Putin poželeo Vučiću uspeh na izborima

Beta 27.03.2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je sadašnjoj vlasti u Srbiji poželeo sreću na izborima.

"Uvereni smo da će izbori biti sprovedeni na najvišem nivou. Želimo uspeh sadašnjoj vlasti", rekao je Putin na početku sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kremlju.

Putin je rekao da sa Vučićem želi da razmotri i situaciju u regionu.

"Veoma bih hteo da sa vama razmotrim situaciju u regionu, jer, kako nam se čini, po nekim spoljašnjim znacima, postoji neko zaoštravanje", kazao je Putin.

On je rekao i da kako god da se razvija politička situacija, on ne sumnja da će se odnosi  Rusije i Srbije razvijati pozitivno. 

"Kako god da se razvija politička situacija, nema sumnje da će odnosi naših zemalja razvijati jednako pozitivno, jednako u duhu prijateljstva koji karakteriše naše odnose svih poslednjih godina", rekao je Putin.

Prema rečima ruskog predsednika, zahvaljujući zajedničkim naporima "ne značajno, ali ipak promenjena je na bolje situacija u trgovinsko-ekonomskoj sferi".

Putin je precizorao da je to zahvaljujući rastu isporuka robe iz Srbije u Rusiju. "Ovde postoje lideri: rast isporuka poljoprivrednih proizvoda iz Srbije je oko 40 odsto. Imamo dobre zajedničke projekte, oni se aktivno razvijaju, pre svega u oblasti energetike", dodao je ruski predsednik.

Vučić je izrazio nadu da će biti dovoljno mogućnosti da se poveća trgovinska razmena.

"Takođe ćemo razmotriti situaciju u regionu. Mislim da je to veoma važno i za nas i za vas", rekao je Vučić koji je Putinu i Rusiji zahvalio za podršku teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije.

Srpski premijer, koji je i predsednički kandidat na izborima 2. aprila, naveo je da Beograd ostaje privržen vojnoj neutralnosti.

"O tom pitanju ćemo razmotriti sve šta treba da učinimo u budućnosti", kazao je Vučić.

(Beta, 03.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »