Novi Sad: Uprkos jakoj kiši, održana protestna šetnja (FOTO)

Beta 18.04.2017

Više stotina učesnika protesta "Protiv diktature" u Novom Sadu završilo je protestnu šenju ispred zgrade Pokrajinske vlade u centru tog grada, uprkos jakoj kiši koja je počela da pada kada je kolona bila na polovini svoje današnje rute.

Učesnici su na kraju protesta skandirali "Sutra u podne" i najavili da će sutra, 19. aprila protest biti održan u podne ispred zgrade Pošte, gde će se priključiti radnicima tog javnog preduzeća, koji će stupiti u štrajk upozorenja.

Kolona se i danas zaustavila kod zgrade Javnog medijskog servisa Radio televizije Vojvodine (RTV), gde su tražili "slobodne medije" i ukazali da ta medijska kuća i dalje ne izveštava "u pravoj meri o protestima koji se dešavaju u Novom Sadu i širom Srbije".

"Imamo samo jednu poruku za upravu RTV  -  ostavke. Naš glas treba i mora da se čuje i nećemo da ćutimo", rekao je student Miran Pogačar sa razglasa, posle čega su učesnici skandirali "Izlazite napolje".

Oni su poslali poruku podrške ljudima koji protestuju u drugim gradovima Srbije, ali su rekli i da je "Novi Sad danas najjači grad, jer odoleva jakoj kiši".

Blokirane su neke od najvećih raskrsnica u gradu, a na jednoj od njih sa razglasa je puštena i pesma iz serije "Bolji život", kada su učesnici poručili da "Žele bolji život danas, a ne da im sistem i diktatori kradu budućnost".

Podeljene su i diplome, odnosno "priznanja Protesta protiv diktature" svima koji su donacijama pomogli logistički deo organizacije, a na njima je pisalo "I ja sam Soroš, zbog zravog razuma i rušenja diktature".

Na protestu su deljene i nalepnice na kojima piše "Informer laže" i "Pink laže" na kojima se nalaze fotografije urednika tih medija Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića.

Među transparentima koje su nosili su - "Stop seksizmu" i "Doći će već jednom i taj 6. oktobar", a skandiralo se  -  "Padni mi na grudi Neboša", "Vučiću lopove", kao i "Tajkuni i mafija, Vučićeva partija".

Protest je završen mirno, a bila je prisutna saobraćajna policija.

Povezane vesti:

Protest 'Protiv diktature' u Beogradu: 'Vrati babi penziju' (FOTO, VIDEO)

Protest protiv diktature u Nišu završen podelom lažnih diploma (FOTO)

(Beta, 04.18.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »