Održan 18. protest 'Protiv diktature' (FOTO, VIDEO)

Beta 20.04.2017

Učesnici 18. po redu protesta "Protiv diktature" u Beogradu završili su protestnu šetnju u četvrtak oko 20 sati ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se u petak ponovo okupiti na istom mestu.

"Sutra u 18 sati", "Ko ne skače, taj je Vučić", skandirali su okupljeni ispred Doma Narodne skupštine posle čega su počeli da se razilaze.

Kolona je tokom šetnje sa Trga Nikole Pašića prošla Takovskom i Svetogroskom ulicom, Trgom Republike, Dečanskom, i posle oko sat vremena ponovo stigla na mesto odakle je i krenula, nešto pre 19 sati.

Učesnici su celom trasom duvali u pištaljke i trubice i uzvikivali "Izađite napolje", zastali su ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su, posle skandidarnja "Hoćemo uživo" minutom ćutanja odali poštu pesniku Raši Popovu.

Na čelu kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transpartenti "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radnih prava", "Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature", kao i "Protiv terora vlasti".

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a na trasi šetnje u kojoj je bilo oko 150 učesnika, saobraćaj je bio obustavljen.

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, primetni su bili i policajci u civilu a nije bilo incidenata.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Okupljeni traže smenjivanje "političke elite" fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Povezane vesti:

Protest u Subotici: Nije bitno koliko nas je, bitan je stav

Niš: Protest protiv opšteg lošeg stanja u zemlji (FOTO)

(Beta, 04.20.2017)

Povezane vesti »

Demonstranti neće u Skupštinu

Demonstranti neće u Skupštinu

Večernje novosti 20.04.2017
Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »