Samostalne poslanice Čabraja i Pavlović o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici

Beta 25.04.2017

Samostalne poslanice u Skupštini Srbije, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović ocenile su danas, povodom godinu dana od rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, da se navršava godišnjica "suspenzije pravne države" i noći u kojoj je vlast "na najbrutalniji način demonstrirala svoju autokratsku moć".

"Mogla je ova godišnjica da bude i drugačija. Mogla je i da bude godišnjica kada je vlast priznala svoj samovoljni postupak, priznala grešku, i izvinila se građanima, barem u onom delu koji im garantuje elementarnu sigurnost u državi u kojoj žive. Ali ne, to nije moglo, jer autokratija ne priznaje greške, već ih uporno pravda, a krivce abolira od odgovornosti", navela je Pavlović.

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je "Beograd na vodi" samo "pilot-projekat samovolje vlasti", te da se "svi moraju potruditi da ne postane i pravilo vlasti".

Čabraja i Pavlović su bile poslanice Pokreta Dosta je bilo koji su napustile krajem februara, s poslanikom Jovanom Jovanovićem.

Pre godinu dana, u noći između 24. i 25. aprila, grupa osoba maskiranih fantomkama je bagerima porušila nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici. Ta maskirana grupa je maltretirala prolaznike, oduzimala im mobilne telefone i vezivala ih.

Građani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala i usmeravala ih je na komunalnu policiju koja je govorila da to nije u njenoj nadležnosti.

(Beta, 04.25.2017)

Skupština Srbije »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »