Demonstranti u Subotici podržali protest u Savamali

Beta 25.04.2017

Subotičani su večeras na 21. protestu "Protiv diktature" na gradskom trgu, podržali Beograđane i Novosađane koji su se okupili na protestu inicijative Ne da(vi)mo Beograd u beogradskoj Savamali.

Demonstranti su rekli da će se u Subotici i dalje svakodnevno okupljati na protestima i podsetili da je današnji protest u Beogradu posvećen godišnjici nezakonitog rušenja u Savamali, zbog kojeg još niko nije odgovarao.

"U Subotici smo se okupili u znak podrške. Bilo je reči da će se u Beogradu govoriti o budućnosti protesta. Videćemo kako će se to razvijati, ali smo primetili da se ljudi osipaju. Nadamo da postoji šansa i potencijal da promenimo stvari na bolje", kazali su učesnici protesta.

Jedan od govornika rekao je da zajedno sa nekoliko mladih Subotičana razmišlja o osnivanju građanskog pokreta koji bi funkcionisao na lokalnom nivou.

"Da počnemo da radimo nešto za naš grad i državu, nešto što će doneti promene. I zato je ovo tek početak", kazao je on.

Protest se nastavlja sutra u 19.00 časova ispred zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, a u četvrtak su pozvani građani koji imaju instrumente da ih ponesu sa sobom da zajedno organizuju svirku na gradskom trgu.

Povezane vesti:

Beograd: Protest 'Tragovima fantoma'

Protest u Nišu: Savamala je problem svih građana Srbije

(Beta, 04.25.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »