LDP: Skandalozni ispad Šešelja zahteva najoštriju osudu

Beta 18.05.2017

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je kao "skandalozni ispad" današnji zahtev lidera SRS Vojislava Šešelja koji je tražio pomilovanje za osuđene Srbe za ratne zločine, kao i za Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića.

Ta stranka je u saopštenju navela da to "zahteva najoštriju osudu od strane državnih institucija, političkih partija, nevladinih organizacija i celokupnog društva".

Šešelj je ponovo danas pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića da pre kraja mandata pomiluje Jovanovića i da donese odluku o pomilovanju svih Srba koji su osuđeni pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

LDP je uz osuda takvih stavova saopštila i "da će uvek biti brana retrogradnim i nacionalističkim snagama koje pokušavaju da iz fragmenata prošlosti prerastu u ozbiljne političke aktere".

"LDP sigurno neće ćutati na Šešeljeve budalaštine i njegovu zločinačku politiku, koja je često trovala ljude u Srbiji da je izgleda postalo normalno da se na njegov najnoviji sraman potez gleda kao na nešto prihvatljivo", ocenila je ta stranka.

Navodi se i da je "Šešelju bolje da umesto u tabloidima, svoje viđenje ubistva Đinđića obrazloži u tužilaštvu i pred sudovima koji su nadležni za to".

(Beta, 05.18.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »