Vučić: Nasledniku kasu ostavljam u dobrom stanju

Beta 30.05.2017

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posao premijera obavljao u najboljem interesu zemlje, sa velikim zadovoljstvom a da svom nasledniku ostavlja državnu kasu u dobrom stanju.

Na poslednjoj konferenciji za novinare sa premijerske funkcije, Vučić je poručio da će dati sve od sebe da pomogne novoj Vladi.

"Imao sam priliku radim najbolje moguće za našu zemlju, da radim ono što mnog nisu želeili ili nisu hteli da vide ili čuju", mkazao je Vučić na poslednjoj konferenciji za novinare sa mesta premijera.

Posebnu zahvalnost izrazio je "običnim ljudima" koji su ga podržali i razumeli, kao i ministrima koji su pokazali svoj entuzijazam i energiju.

"Građane nisam slagao, dolaze nam bolji dani", kazao je Vučić.

Vučić je izjavio je da će kao predsednik Srbije insistirati na izgradnji autoputa Niš-Priština.On je na poslednjoj konferenciji kao premijer rekao, u "Vili mir", da je ta saobraćajnica važna za ljude koji žive na toj trasi koja prilazi kroz najnerazivijenije delove Srbije.

"To je za nas spas. Ako tu budemo imali autoput biće mnogo lakše i za građane i investitore koji žele da ulažu u taj kraj", rekao je on.

Vučić je rekao i da je izuzetno ponosan na ono što je urađeno u putnoj i železničkoj infrastrukturi, a rezultate i planove predstavio je na panoima.

Govoreći o projektima u železničkoj infrastrukri, Vučić je dodao da će pruga Beograd-Subotica od dana polaganja kamena temeljca biti završena za najviše 2,5 do tri godine.

"Počećemo da gradimo krajem oktobra ili početkom novembra, a krajem 2019. ćemo imati kompletnu prugu što se srpskog dela tiče prema Budimpešti", rekao je on.

Dodao je i da će za oko godinu dana građani vozom moći od Beograda do Novog Sada da stižu za oko 45 minuta.

Vučić je najavio i da će ove godine građani Srbije koji idu u Crnu Goru, užički kraj, Zlatibor ili Taru, moći od Lajkovca da se uključe do Čačka autoputem, kao i od Obrenovca preko Uba autoputem.

Za istočni krak Koridora 10 prema Bugarskoj, Vučić je kazao da se i tu nalazi komplikovan tunel Bancarevo dužine 800 metara.

"Mnogo muka smo imali sa kosinama. Tu ostaje nam taj deo od 12 kilometara do Crvene Reke, odnosno Bele Palanke. Od Pirota smo dobar deo završili, ostaje problem obilaznica oko Dimitrovgrada", naveo je Vučić.

Dodao je da kada svih 84 kilometara bude gotovo, građani Srbije će imati brži pristup bugarskoj granici i Sofiji.

Vučić je rekao da na južnom kraku Koridora 10 osim tog dela, ostaje i deonica Srpska kuća-Levosoje i da će to će biti urađeno pre kraja godine.

"Sledeće godine imaćemo u punom profilu autoput prema Makedoniji i Grčkoj", rekao je on.

Vučić je rekao da je važno da je Srbija sposobna da uredno isplaćuje kredite koje uzima za infrastrukturne projkete.Premijer Srbije ocenio je danas da su ekonomski rezultati odlični, da je suficit na kraju ovog meseca oko 10 milijardi dinara i da će na kraju prve polovine godine suficit da bude 100 miliona evra, kao i da javni dug iznosi 67,1 odsto bruto-društvenog proizvoda.

Ponovio je da će pred kraj godine biti povećane plate u javnom sektoru i penzije, kao i minimalne zarade.

Vučić je ocenio da je Vlada koju je vodio uradila za vojsku i policiju više nego bilo koja u proteklih 35 godina i da je Srbiji potrebna moderna vojska koja će sprečiti bilo koga da pomisli da ugrozi njenu teritoriju, ali i moderna policija koja će biti u stanju da se efikasno bori protiv korupcije i kriminala.

(Beta, 05.30.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »