Đorđević ne zna da li će Jokić biti na konačnom spisku za EP

Beta 19.06.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nije želeo da komentariše da li će Nikola Jokić biti na konačnom spisku reprezentativaca za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali je rekao da svako od igrača ima priliku da se nametne i učestvuje na Evropskom prvnestvu.

"Da li sam ja Nikola Jokić pa da znam?", rekao je Đorjeđević novinarima na konferenciji u Beogradu.

Đorđević je danas objavio širi spisak igrača koju konkurišu za tim za predstojeće Evropsko prvenstvo. Na spisku 25 igrača, a on je kazao da svako od njih ima priliku da se nađe na konačnom spisku.

"Razgovarao sam sa svim igračima. Svaki igrač u vremenu kada smo razgovarali ne može da zna šta će da mu se desi do kraja sezone. Sada su svi u dobrom fizičkom stanju, osim (Nemanje) Bjelice i ne vidim razlog da se ne odazovu pozivu. Na svakoga od njih računam i svako može da se nametne. Postoji jak kostur ekipe, ali svako može da iznenadi", rekao je selektor.

"Kao što svi znate, Bjelica je povređen, juče je počeo da hoda. Čuli smo se i u narednim danima ćemo znati šta i kako", dodao je Đorđević.

On je rekao da će u narednih sedam do 10 dana, kada obavi razgovore sa svim igračima, skratiti spisak na 18 igrača koje će voditi na pripreme na Kopaonik.

Upitan o ambicijama pred Evropsko prvnestvo, Đorđević je kazao da selekcija Srbije "ne sme da beži od borbe za medalju".

"Mi kao Srbija, koja ima kvalitet i rezultate, ne smemo da bežimo od borbe za medalju. Ne smemo da imamo manje ciljeve", rekao je on.

Đorđević je dodao da ga raduje sazrevanje reprezentativaca, koji su ove sezone imali zapažene uloge u svojim timovima. On je takođe čestitao svima na osvojenim trofejima sa svojim klubovima.

Upitan koja od reprezentacija bi mogla da iznenadi na prvenstvu Evrope, Đojrđević je kazao da će turnir biti izuzetno zanimljiv, s obzirom na to da gotovo sve reprezentacije dolaze u najjačim sastavima.

Reprezentacija Srbije okupiće se 20. jula u Beograd, gde će potom provesti tri dana i obaviti medicinske preglede, a potom se seli na Kopaonik gde će obaviti prvi deo priprema.

Srpski košarkaši će prvi pripremni meč igrati protiv "B" selekcije 2. avgusta u Kraljevu, a od 11. do 13. učestvovaće na Trofeju Beograda, zatim na turniru Hamburgu, a potom će otputovati na EP u Istanbul.

(Beta, 06.19.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »