Recepti kuvara iz Niša - rebarca uzvraćaju udarac, piletina na bezobrazan način

Beta 28.06.2017

Svinjska rebra pod nazivom "Rebarca uzvraćaju udarac", piletina "na bezobrazan način" i lignje "Gospodar prstenova", samo su neki od specijaliteta koje priprema poznati niški kuvar Dragan Gagi Bošković.

On ove godine obeležava desetogodišnjicu rada u kafe restoranu "Pleasure", a tokom proteklih godina, postao je poznat i van granica Srbije po kulinarskim specijalitetima koji pored toga što su ukusni, imaju i veoma duhovite i zanimljive nazive.

Bošković je za agenciju Beta rekao da ne mora svako jelo da se naziva po sastojcima i da ne mora sve u restoranu da bude "uokvireno i ozbiljno".

"Imam dete zarobljeno u sebi, pa volim da se šalim sa nekim stvarima, a uz to volim jela da nazivam po omiljenim filmovima i likovima. Otuda i lignje 'Gospodar prstenova' ili pasta 'Ipa men' po Brus Lijevom učitelju", rekao je Bošković.

On je dodao da je pripremao ćuretinu sa sosom "za razbijanje demonstracija", koja, kako je kazao, "nije imala nikakve veze s demonstracijama, ali mu je takva ideja pala na pamet u razgovoru s prijateljem.

Dodao je da za strane goste najčešće priprema internacionalnu hranu, i to italijansku.

"Najzahvalniji gosti su stranci, a srećom u Nišu ih je poslednjih godina sve više, i to ne samo iz Makedonije i Bugarske, već i iz Švedske, Holandije, Engleske i drugih zapadnoevropskih zemalja", rekao je Bošković. 

On je kazao da je pristalica da se gostima redovno nude nova jela, ali ne veruje u "kulinarske izmišljotine".

"U kulinarstvu koje se prikazuje na televiziji ima mnogo ekstrema, jer ljudi žele da na svaki način privuku pažnju gledalaca. Spajaju se nespojive stvari, a mnoge od njih se ne slažu, niti su ukusne", rekao je Bošković.

(Beta, 06.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »