Mihajlović: MUP hitno da obezbedi centre za socijalni rad

Beta 12.07.2017

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je danas na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da se pobrine za bezbednost u centrima za socijalni urad.

Mihajlović je povodom ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, zamolila i pozvala MUP da hitno obezbedi sve Centre sa socijalni rad, osigura roditelje koji dolaze u te službe, i zaposlene.

Mihajlović, koja je i potpredsednia vlade, istakla je da je nedopustivo da bilo ko može da ušeta u neku instituciju za socijalnu pomoć i ugrozi živote drugih ljudi, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Nakon ubistva žene u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu i sada posle ovog stravičnog zločina u Rakovici neophodno je urgentno povećati bezbednost centara za socijalni rad", istakla je ona.

Prema njenim rečima, potrebno je i da Centri za socijalni rad detaljnije procenjuju svaki pojediinačni slučaj nasilja u porodici.

"Ovakav zločin više nikada ne sme da se ponovi", istakla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Dodala je i da je nasilje nad ženama problem čitavog društva i da se "bez koordinacije svih institucija, ali i angažovanja nevladinog sektora, medija i svih građanki i građana Srbije", ne može rešiti taj ozbiljan problem.

U Centru za socijalni rad u beogradskoj opštini Rakovica danas je muškarac ubio ženu i dete, a pre nedelju dana, u novobeogradskom Centru za socialni rad ženu je ubio bivši suprug.

(Beta, 07.12.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »