Brnabić i Džang: Prijateljstvo Srbije i Kine osnova je za uspešnu saradnju

Beta 17.07.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik kineskog parlamenta Džang Deđijang ocenili su danas u Beogradu da je prijateljstvo Srbije i Kine osnova za uspešnu saradnju na projektima dve države koje su "u poslednjih nekoliko godina ušle u novu dinamiku odnosa".

Na sastanku je ocenjeno da da postoji prostor za dalje unapređenje odnosa Srbije i Kine, kako na političkom nivou, tako i u oblastima poljoprivrede, turizma i kulture, saopštila je Vlada Srbije.

Džang je rekao da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim odnosima i da će ohrabriti svoje kompanije da i dalje ulažu u Srbiji.

Brnabić je izjavila da su Srbiji od velike važnosti zajednički projekti energetske infrastrukture kao što je izgradnja Termoelektrane Kostolac, kao i saobraćajni projekti koji su od neprocenjive važnosti, ne samo za Srbiju, već i za čitav region Jugoistočne Evrope, piše u saopštenju.

Premijerka Srbije je rekla je da je važno uvođenja direktne avio linije Beograd-Peking i obećala podršku Vlade Srbije u izgradnji kineskog Kulturnog centra u Beogradu.

Brnabić je navela i da je značajno to što posle toliko godina saradnje Srbija i Kina nastavljaju da dele iste vrednosti i zahvalila na naporima koje Kina ulaže kako bi realizovala projekte važne ne samo za Srbiju i region, već i za čitavu EU.

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine je prethodno na Posebnoj sednici Narodne skupštine ocenio da je Srbija postigla zadivljujuće rezultate u razvoju i da Kina kao njen iskren prijatelj i pouzdan partner želi da postiže još bolje rezultate i da sa njom produbljuje prijateljstvo i proširuje saradnju u svim oblastima.

(Beta, 07.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »