Partizan neće dozvoliti navijačima Olimpijakosa i Zvezde ulaz na stadion

Beta 25.07.2017

Fudbalski klub Partizan saopštio je da ima saznanja da navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde nameravaju da prisustvuju večerašnjoj utakmici u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uprkos dogovoru dva kluba i Uefe, ali da će im zabraniti ulaz na stadion isključivo iz bezbednosnih raloga.

"FK Partizan obaveštava javnost da ima saznanja da je, uprkos dogovoru dva kluba, postignutom pod okriljem Uefa koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, određeni broj pristalica Olimpijakosa prisutan u Beogradu. Takođe, postoje informacije da su određene pristalice Crvene zvezde nabavile ulaznice za večerašnju utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica Olimpijakosa, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani Uefa, prisustvuju večerašnjoj utakmici", navodi se u saopštenju Partizana.

Fudbaleri Partizana i Olimpijakosa igraju večeras od 20.45 u Beogradu, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Navijači Zvezde i Olimpijakosa su u "bratskim odnosima", a Partizan je saopštio da njima neće biti dozvoljen ulaz na stadion zbog sprečavanja "gotovo sigurnih sukoba", pošto su navijači Partizana kupovali ulaznice za sve sektore, čak i one predviđene za gostujuće navijače, u skladu sa dogovorom sa Uefom o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

Partizan je naveo da će osobama kojima bude zabranjen ulaz na stadion, a imaju kupljene ulaznice, novac biti vraćen.

"Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima. Uvereni smo da će pripadnici MUP Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i uspeti da sprovedu u delo odluku Partizana koja je doneta po preporuci Uefa i dogovoru oba kluba", navodi se u saopštenju.

(Beta, 07.25.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »