Rašković-Ivić: Kakav je to dijalog kada izneseš stav o Kosovu, a oni te blate

Beta 16.08.2017

Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je zabrinjavajuće što je izložena blaćenju zbog iznošenja mišljenja na koji način se treba odnositi prema pitanju Kosova i Metohije.

"Ono što ozbiljno treba da nas sve zabrine jeste činjenica da je predsednik Srbije, a šef SNS (Aleksandar Vučić) pozvao na dijalog, dakle iznošenje različitih mišljenja i sada kada sam ja iznela svoj stav da je 'zamrznuti konflikt' u sadašnjem trenutku rešenje koje bih ja predložila, izložena sam blaćenju, uvredama i lažima", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je u pisanoj izjavi upitala o kakvom dijalogu se onda govori i šta vlast pod dijalogom podrazumeva ako reaguje blaćenjem na izneti stav.

"Ne mogu se oteti utisku velike nervoze ovih na vlasti i njihovog šefa koji se ponašaju kao trgovac koji je novac primio, a svu robu nije isporučio", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista "Politika" navela da bi pokazala više strpljenja za rešavanje pitanje Kosova i Metohije i da pod tim podrazumeva takozvani "zamrznuti konflikt".

Na te njene navode reagovao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ističući da je njen predlog o "zamrznutom konfliktu" čist idiotizam.

(Beta, 08.16.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »