Nikolić: Predigra pred utakmicu bila je bolja od same igre

Beta 17.08.2017

Trener fudbalera Videotona Marko Nikolić rekao je da je predigra pred večerašnju utakmicu protiv Partizana bila bolja od same igre i da veruje da su šanse za prolaz u grupnu fazu Lige Evropa i dalje "50-50".

"Odigrala se i ta utakmica, toliko se ovih dana pisalo o njoj, kao da nikada ranije nijedan bivši igrač ili trener nije igrao protiv Partizana. U toj ulozi su bili mnogo veći od nas, od Saše Đorđevića, Željka Obradovića... Nismo videli neki specijalni fudbal, predigra je bila bolja od same igre", rekao je Nikolić novinarima posle meča.

Fudbaleri Partizana i Videotona odigrali su večeras u Beogradu nerešeno bez golova u prvoj utakmici baraža za plasman u Ligu Evropa.

"Postoje objektivne okolnosti kada je naš tim u pitanju, mi smo praktično bez sedam igrača završili utakmicu. Nisam zadovoljan, ovo je prva utakmica da nismo postigli gol, ali smo opet pokazali i disciplinu u odbrani jer nismo primili gol", rekao je Nikolić.

"Kao da se nije ni igralo, odlučiće se u Felčutu pred našim navijačima. Mislim da su šanse i dalje 50-50", dodao je trener Videotona.

Bivši trener Partizana naveo je da je njegovoj ekipi nedostajalo više kvaliteta u pasu, ali i sreće na kraju utakmice kada je golman Vladimir Stojković sprečio pobedu Videotona.

"Bila je tvrda utakmica, nedostajalo je više kvaliteta u pasu kod naših igrača. Partizan je vodio igru, ali mi smo bili opasniji, ostavili ih bez nekih šansi. Nedostajalo je malo mirnoće i kvaliteta, a malo i sreće, bila je fantastična odbrana Stojkovića na kraju utakmice na kojoj mu treba čestitati", rekao je Nikolić.

Na pitanje kome više odgovara rezultat 0:0, Nikolić je  rekao da se to nikad ne zna.

"Kao da se nije ni igralo. Sada će se odlučiti pred navijačima Videotona, što jesta mala prednost. Ali je mnogo važno postići gol u gostima, tako da mislim da su i dalje šanse 50-50. Ništa se nije promenilo. Mi živimo mali san, niko nije očekivao da budemo ovde gde se sada nalazimo. Da nam je neko ovo ponudio prihvatili bismo sa oduševljenjem. Kad dođeš na korak od ostvarenja sna...", naveo je on

Nikolić je rekao da očekuje drugačiju utakmicu u revanšu.

"Igralo se tvrdo, ružno za gledanje, ali to je tako kada je ovakav ulog. Ne bih govorio o Partizanu, nemam prava na to, ali mogu o svojoj ekipi. Za bolju predstavu su nam nedostajali vodeći igrači, skoro sa rezervim timom smo završili utakmicu. Zato mislim da će biti drugačije u revanšu", istakao je Nikolić.

Revanš utakmica igra se narednog četvrtka u Felčutu.

(Beta, 08.17.2017)

Pročitajte još

Baždar debitovao trijumfom

Baždar debitovao trijumfom

Sportski žurnal pre 7 minuta
Mladost blista na krilima iskustva

Mladost blista na krilima iskustva

Sportski žurnal pre 7 minuta
Stručni ugao: Istorijske „desetke“

Stručni ugao: Istorijske „desetke“

Sportski žurnal pre 7 minuta

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »