Država će više ulagati u IT sektor

Država će više ulagati u IT sektor

Politika pre 7 dana
Premijer Aleksandar Vučić posetio je juče novosadsku IT kompaniju „Šnajder elektrik DMS” koja je u 2016. ostvarila izvoz 34 miliona evra, a ove godine planira 50 miliona evra
Novi Sad – Srbija ne može da bude Izrael, ni poput onih država koje u nauku ulažu mnogo više nego naša zemlja, ali je dobro da u informacione tehnologije investiraju sve više i da počinje da trči ovu trku sa onima koji nisu na... »

Premijer: Povećati izvoz softvera

RTV pre 8 dana
RTV: Premijer: Povećati izvoz softvera
NOVI SAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Novom Sadu kompaniju "Šnajder Elektrik DMS", gde je obišao prostorije i razgovarao sa rukovodstvom.
Premijera su dočekali direktor kompanije Dragan Popović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministri u vladi Ana Brnabić i Mladen Šarčević. "Šnajder Elektrik DMS" je najveća i... »

Snaga IT sektora za svetsku trku Srbije

Dnevnik pre 8 dana
– Ove godine na fakultete tehničkih nauka u Srbiji biće primljeno 700 studenata više da bi se osnažio IT sektor u državi – najavio je u Novom Sadu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
On je prilikom rašnje posete kompaniji „Šnajder elektrik DMS“ u Novom Sadu istakao da sprega sektora informacionih tenologija i fakulteta dobro funkcioniše, što pokazuje da „obrazovanje i privreda mogu da se razumeju“. – Sem u... »

"Ne možemo biti Izrael, ali možemo da trčimo trku"

B92 pre 8 dana
B92: "Ne možemo biti Izrael, ali možemo da trčimo trku"
Ove godine na fakultete tehničkih nauka biće primljeno 700 studenata više, najavio je premijer Aleksandar Vučić
On je istakao da će država obezbediti novac za start ap kompanije i podršku IT sektoru. Vučić je, prilikom posete kompaniji Šnajder Elektrik DMS u Novom Sadu, rekao da je najvažnije stalno povezivanje i pronalaženje zajedničkog... »

Ove godine 700 studenata više na tehničkim fakultetima

RTS pre 8 dana
RTS: Ove godine 700 studenata više na tehničkim fakultetima
Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će ove godine na fakultete tehničkih nauka biti primljeno 700 studenata više nego prethodne i istakao da će država obezbediti novac za startap kompanije i podršku IT sektoru.
Vučić je, prilikom posete kompaniji "Šnajder elektrik DMS" u Novom Sadu, rekao da je najvažnije stalno povezivanje i pronalaženje zajedničkog interesa između obrazovanja i privrede. "Već ove godine imaćemo 700 studenata više... »

Vučić posetio "Šnajder elektrik DMS": IT ne brine za pare

Večernje novosti pre 8 dana
Kompanije iz sektora informacionih tehnologija mogu da računaju na svu podršku države, tvrdi premijer. Vučić rekao da će na tehničke fakultete biti upisano 700 studenata više nego lane
ZA SEKTOR informacionih tehnologija para će biti dovoljno, a kompanije iz ovog sektora mogu da računaju na svaku podršku države. Sigurno je da će već sledeće godine, upravo u cilju razvoja IT industrije, na fakultete tehničkih... »

Vučić: Na tehničkih fakultetima 700 studenata više

Radio 021 pre 8 dana
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se ove godine 700 studenata više upisati na smerove fakulteta tehničkih nauka.
Prema Vučićevim rečima, vreme je da se u razvoj domaćeg IT sektora i domaćih programera uloži mnogo više. Osim toga, broj studenata na IT smerovima će se, kako je najavio, iz godine u godinu povećavati. "Taj broj ćemo povećavati,... »

"Ako vi u Srbiji uspete, s tom pričom..."

B92 pre 8 dana
B92: "Ako vi u Srbiji uspete, s tom pričom..."
Šnajder elektrik DMS je najveća kompanija u regionu, jedina je apsolutni vlasnik prozvoda i ima potencijal za rast, kaže direktor kompanije Dragan Popović.
Popović je, nakon što je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrima u vladi, koji su posetili kompaniju, rekao da su gosti dobili uvid u sve što rade u Šnajder elektriku, ali i mogućnost da svojim predlozima pomognu, u... »

Vučić: Ove godine 700 studenata više na tehničkim fakultetima

Dnevnik pre 8 dana
Ove godine na fakultete tehničkih nauka biće primljeno 700 studenata više, najavio je premijer Aleksandar Vučić i istakao da će država obezbediti novac za start ap kompanije
i podršku IT sektoru. Vučić je, prilikom posete kompaniji Šnajder Elektrik DMS u Novom Sadu, rekao da je najvažnije stalno povezivanje i pronalaženje zajedničkog interesa između obrazovanja i privrede. "Prepoznali smo da je vreme... »

Vučić: Veća ulaganja u IT sektor

Danas pre 8 dana
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će već ove godine biti upisano 700 studenata više na fakultete tehničkih nauka i da će taj broj stalno da se povećava, kako bi se poboljšao IT sektor. Mi ćemo ove godine, sem u naučno-tehnološki park, posebno uložiti novac u start-ap kompanije,... »

"I Medvedev me pitao za naš Nordeus" VIDEO

B92 pre 8 dana
B92: "I Medvedev me pitao za naš Nordeus" VIDEO
Novi Sad -- Ilustrujući koliko je važno da imamo znatno više IT stručnjaka, premijer Vučić ispričao je kako se ruski premijer Medvedev raspitivao o našoj kompaniji Nordeus.
Prilikom boravka u Rusiji, premijer je, kaže, imao susret s predstavnicima najvećih IT kompanija koje rade u toj zemlji. "Napisali su mi neki govor da ne ispadnem najgluplji u društvu, jer ja o tome ništa ne znam i onda je jedan... »

Vučić: Srbiji potrebna mala revolucija u IT sektoru

Beta pre 8 dana
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da je da je Srbiji u sektoru informacionih tehnologija (IT) potrebna "prava mala revolucija u narednih pet ili šest godina". "Zato ćemo da ulažemo još više u IT sektor i nikada nećemo biti zadovoljni količinom ulaganja. Biće potrebno... »

Vučić: I Medvedev me je pitao za Nordeus

Nova ekonomija pre 8 dana
Ilustrujući koliko je važno da imamo znatno više IT stručnjaka, premijer Aleksandar Vučić ispričao je kako se ruski premijer Medvedev raspitivao o našoj kompaniji Nordeus. Prilikom boravka u Rusiji, premijer je, kaže, imao susret s predstavnicima najvećih IT kompanija koje rade u toj zemlji.... »

Vučić: Ove godine 700 studenata tehnike više

Mondo pre 8 dana
Ove godine na fakultete tehničkih nauka biće primljeno 700 studenata više, najavio je premijer Aleksandar Vučić i istakao da će država obezbediti novac za start ap kompanije i podršku IT sektoru.
Foto: tanjug/ jaroslav pap/ nr Vučić je, prilikom posete kompaniji Šnajder Elektrik DMS u Novom Sadu, rekao da je najvažnije stalno povezivanje i pronalaženje zajedničkog interesa između obrazovanja i privrede. Medvedev pita za... »

Vučić: I Medvedev me pitao za naš Nordeus

Blic pre 8 dana
Ilustrujući koliko je važno da imamo znatno više IT strucnjaka, premijer Aleksandar Vučić danas je u Novom Sadu novinarima ispričao kako se ruski premijer Dmitrij Medvedev raspitivao o našoj kompaniji Nordeus.
Prilikom boravka u Rusiji, premijer je, kaže, imao susret s predstavnicima najvećih IT kompanija koje rade u Rusiji. - Napisali su mi neki govor da ne ispadnem najgluplji u društvu, jer ja o tome ništa ne znam i onda je jedan... »

Vučić: I Medvedev me pitao za naš Nordeus

Blic pre 8 dana
Ilustrujući koliko je važno da imamo znatno više IT strucnjaka, premijer Aleksandar Vučić danas je u Novom Sadu novinarima ispričao kako se ruski premijer Dmitrij Medvedev raspitivao o našoj kompaniji Nordeus.
Prilikom boravka u Rusiji, premijer je, kaže, imao susret s predstavnicima najvećih IT kompanija koje rade u Rusiji. - Napisali su mi neki govor da ne ispadnem najgluplji u društvu, jer ja o tome ništa ne znam i onda je jedan... »

Vučić u Novom Sadu: Ove godine 700 studenata više na tehničkim fakultetima

Kurir pre 8 dana
NOVI SAD - Ove godine na fakultete tehničkih nauka biće primljeno 700 studenata više, najavio je premijer Aleksandar Vučić i istakao da će država obezbediti novac za start ap kompanije i podršku IT sektoru.
Vučić je, prilikom posete kompaniji Šnajder Elektrik DMS u Novom Sadu, rekao da je najvažnije stalno povezivanje i pronalaženje zajedničkog interesa između obrazovanja i privrede. "Prepoznali smo da je vreme da uložimo mnogo više... »

Predsednik vlade u Novom Sadu: Vučić posetio kompaniju Šnajder Elektrik

Kurir pre 9 dana
NOVI SAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Novom Sadu kompaniju Šnajder Elektrik DMS, gde je obišao prostorije i razgovarao sa rukovodstvom.
Premijera su dočekali direktor kompanije Dragan Popović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske valde Igor Mirović i ministri u vladi Ana Brnabić i Mladen Šarčević. Šnajder Elektrik DMS Novi Sad je najveća... »
©2017 Netmark d.o.o.