Ruski MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu

Rusija oštro protiv plana Tačija i Rame

Večernje novosti pre 32 dana
Povodom pretećih poruka iz Tirane i Prištine oglasile se i velike sile. SAD: Nepažljive izjave o granicama. Dačić: Udar na Srbiju nije "nepažnja"
MOSKVA je danas nedvosmisleno poručila da je brinu izjave o promeni granica na Balkanu koje stižu iz Tirane i Prištine, kao i preduzimanje mera kako bi se velikoalbanski projekat pretočio u stvarnost jer otvara mogućnost sukoba.... »

Ruski MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu

RTS pre 32 dana
RTS: Ruski MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije oglasilo se povodom izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju delova Srbije sa Kosovom, ocenivši da se iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO-a zapravo potkopavaju temelji stabilnosti.
"Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat – ovog puta uz oslanjanje na Ustav... »

Rusija upozorila: Rama i Tači povećavaju napetost na Balkanu

Vesti online pre 32 dana
Izjave premijera Albanije Edija Rame i kosovskog lidera Hašima Tačija o velikoalbanskoj državi povećavaju stepen napetosti na Balkanu, izjavili su u MIP-u Rusije.
- Pod velom neosnovanih optužbi na račun Rusije o pokušajima destabilizacije stanja u jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere ze oživljavanje velikoalbanskog projekta - sada sa oslanjanjem na Ustav Albanije koji daje Tirani pravo... »

Kremlj o Rami i Tačiju: Udar na stabilnost pod kapom NATO

B92 pre 32 dana
B92: Kremlj o Rami i Tačiju: Udar na stabilnost pod kapom NATO
Moskva -- Zvanična Moskva je ocenila, povodom izjava o "ujedinjenju Kosova i Albanije", da se pod kišobranom NATO potkopavaju temelji stabilnosti.
Kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija, "iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO se zapravo potkopavaju... »

Moskva: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu

Politika pre 32 dana
MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se povodom izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju delova Srbije sa Kosovom, ocenivši da se iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO zapravo potkopavaju temelji... »

Musliju: Vreme da se ujedinimo, meni platu ne daje Srbija

B92 pre 32 dana
B92: Musliju: Vreme da se ujedinimo, meni platu ne daje Srbija
Beograd, Bujanovac -- Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju ostao je pri stavu da hipotetičkoj Albaniji ujedinjenoj sa Kosovom treba dodati i Preševski dolinu.
Musliju tvrdi i da ne prima novac od države Srbije već od Albanaca. "Plate? To su takse od Albanaca, ne uzimamo mi pare od Srbije, jer Srbija i ne daje. Vidiš koliko ulaže para u Preševo, Bujanovac i Medveđu. Ovo je tampon-zona,... »

Musliju: Vreme da se ujedinimo, meni platu ne daje Srbija

Danas pre 32 dana
Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju ostao je pri stavu da hipotetičkoj Albaniji ujedinjenoj sa Kosovom treba dodati i Preševski dolinu. Musliju tvrdi i da ne prima novac od države Srbije već od Albanaca. "Plate? To su takse od Albanaca, ne uzimamo mi pare od Srbije, jer Srbija i ne daje.... »

Musliju: Predsednik mi je Rama, a živim u državi Kosovo!

Vesti online pre 32 dana
Volja naroda iz Preševske doline je da se pripojimo Kosovu. Za sada se to ne odnosi na Niš. Nećemo odustati od toga, to je naše pravo, kaže predsednik Skupštine Bujanovca za "Sputnjik".
Predsednik Albanskog nacionalnog veća i predsednik Skupštine Bujanovac Jonuz Musliju podržao je izjave Edija Rame i Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova u jednu državu, dodajući da ono bez Preševske doline - nema... »

Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu

RTV pre 32 dana
RTV: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu
MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se povodom izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju delova Srbije sa Kosovom, ocenivši da se iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO zapravo potkopavaju temelji stabilnosti.
"Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat - ovog puta uz oslanjanje na Ustav... »

Oštra osuda Rusije: Tači i Rama pod kišobranom NATO ruše stabilnost Balkana!

Blic pre 32 dana
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se povodom izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju delova Srbije sa Kosovom, ocenivši da se iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO zapravo potkopavaju temelji stabilnosti.
“Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat - ovog puta uz oslanjanje na Ustav... »

Oštra osuda Rusije: Tači i Rama pod kišobranom NATO ruše stabilnost Balkana!

Blic pre 32 dana
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se povodom izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju delova Srbije sa Kosovom, ocenivši da se iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO zapravo potkopavaju temelji stabilnosti.
“Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat - ovog puta uz oslanjanje na Ustav... »

Traže rat! Albanci hoće da otmu Niš: Prete, a EU ćuti

Kurir pre 32 dana
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju u bezumnim pretnjama poručio Srbima da budu zahvalni što Albanci ne traže i Niš i da pored Kosova Albanija treba pa pripoji i Preševo
Jonuz Musliju, predsednik Skupštine opštine Bujanovac, izjavio je da projektu „velike Albanije“ treba da se pripoji i Preševo! On u svojim bezumnim pretnjama otišao je korak dalje i poručio Srbima da budu zahvalni što Albanci ne... »

Vulin:Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje

RTV pre 32 dana
RTV: Vulin:Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje
BUJANOVAC/BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.
On je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije. "Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu... »

Musliju opet provocira: Srbi zašto se ljutite? Jug Srbije je već bio deo Kosova!

Pravda pre 32 dana
Predsednik skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, koji je juče izjavio da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", opet provocira srpske vlasti.
Musliju dodaje da je besmisleno da se ujedine Albanija i Kosovo bez Preševa, Medveđe i Bujanovca. - To je volja naroda, samo je pitanje trenutka kad će se to desiti. Srbija nema zbog čega da se ljuti, to je istorijska istina.... »

Jonuz Musliju provocira: Srbi, što se ljutite kad su Bujanovac i Preševo albanski?

Kurir pre 32 dana
To moraju da shvate i ministar Ivica Dačić i ostali srpski funkcioneri koji žestoko reaguju na ovu inicijativu, poručuje predsednik Skupštine opštine Bujanovac
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, koji je juče izjavio da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", za Espreso kaže da je vreme da se Albanija i Kosovo ujedine! Ovaj kontroverzni... »

Omerović: EU mora da reaguje na izjavu Jonuza Muslijua

RTS pre 32 dana
RTS: Omerović: EU mora da reaguje na izjavu Jonuza Muslijua
Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava srpskog parlamenta Meho Omerović pozvao je međunarodnu zajednicu, EU i sve njene članice da adekvatno reaguju na izjavu predsednika bujanovačke opštine Jonuza Muslijua da "ujedinjenja Albanije i Kosova ne može da bude bez triju opština sa juga centralne Srbije".
Omerović, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ističe da je poruka Muslijua kulminacija prethodnih izjava albanskog premijera i kosovskog predsednika, Edija Rame i Hašima Tačija, o tome da će se Albanija i Kosovo ujediniti ako... »

Odbor za ljudska i manjinska prava Omerović: EU da reaguje na izjavu Muslijua o velikoj albaniji

Kurir pre 32 dana
BEOGRAD - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava srpskog parlamenta Meho Omerović pozvao je međunarodnu zajednicu, EU i sve njene članice, da adekvatno reaguju na izjavu predsednika bujanovačke opštine Jonuza Muslijua da ujedinjenja Albanije i Kosova ne može da bude bez triju opština sa juga centralne Srbije.
U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Omerović ističe da je poruka Muslijua kulminacija prethodnih izjava albanskog premijera i kosovskog predsednika, Edija Rame i Hašima Tačija, o tome da će se Albanija i Kosovo ujediniti, ako... »

Profesor iz Prištine: Pretnje "Velikom Albanijom" ne bi se čule da međunarodna zajednica nije dala podršku

Blic pre 32 dana
Profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović smatra da se pretnje "velikom Albanijom" ne bi čule iz Tirane i Prištine da međunarodna zajednica nije za to dala zeleno svetlo.
- Iskustvo je pokazalo da albanski faktor nikada ne igra sam. Zato mi se čini da je ovo igra koja je usaglašena, ili sa Briselom ili sa Vašingtonom. Kosovo nije međunarodno priznat subjekat. Odnosno, nije član UN - rekao je... »

Omerović: EU da raguje na veoma opasne izjave Rame, Tačija i Muslijua

Blic pre 32 dana
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović pozvao je danas EU i njene članice da reaguju na "veoma opasne" izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova, ističući da su ostale bez adekvatne reakcije međunarodne zajednice.
Omerović je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da EU mora reagovati i na izjavu predsednika Opštine Bujanovac Jonuza Muslijua da je unija Albanije i Kosova "besmislena bez Preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa".... »

"EU da reaguje na izjavu o ujedinjenju Kosova i Albanije"

B92 pre 32 dana
B92: "EU da reaguje na izjavu o ujedinjenju Kosova i Albanije"
Beograd -- Evropska unija i njene članice moraju reagovati na izjave o ujedinjenju Albanije i Kosova, kaže predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović.
Omerović je tako reagovao na izjavu predsednika bujanovačke opštine Jonuza Muslijua da ujedinjenja Albanije i Kosova ne može da bude bez triju opština sa juga centralne Srbije. U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Omerović... »

Omerović: EU da raguje na izjave Rame, Tačija i Muslijua

Novi magazin pre 32 dana
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović pozvao je danas EU i njene članice da reaguju na "veoma opasne" izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova, ističući da su ostale bez adekvatne reakcije međunarodne zajednice.
Omerović je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da EU mora reagovati i na izjavu predsednika Opštine Bujanovac Jonuza Muslijua da je unija Albanije i Kosova "besmislena bez Preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa".... »

Tači i Rama bi da pritiskaju Brisel pričom o Velikoj Albaniji

Pravda pre 32 dana
Izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova su instrument za pritisak na Evropsku uniju da ne napušta region, ocenjuje nemački analitičar Bodo Veber.
- U pitanju je ''velikoalbanski'' sentiment i pokušaj Rame i Tačija da utiču na Brisel da se EU slučajno ne bi povukla iz regiona, budući da je zaokupljena sopstvenim problemima i unutrašnjom krizom. To je poruka njima- rekao je... »

Server: Menjanje granice bi dovelo do nasilja

Danas pre 33 dana
Pokušaj menjanja granica na Balkanu vodio bi ka opštem preslagivanju koje ne bi moglo biti urađeno na miran način. Menjanje granica vodilo bi ka velikom nasilju zbog čega bi svi zažalili, izjavio je Daniel Server, profesor na baltimorskom Univerzitetu DŽons Hopkins Daniel Server. Server je, povodom... »
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.