Ne damo malinu pljačkašima

Ne damo malinu pljačkašima

Vesti online pre 5 dana
Nekoliko stotina malinara i članova udruženja malinara iz gotovo cele Srbije, ali i predstavnika lokalnih vlasti iz nekoliko gradova, protestovali su u Arilju, ali i Leskovcu, zahtevajući da država hitno reaguje i da ih, kako se čulo od govornika, zaštiti "od pljačke i otimanja njihove muke raznim zakulisnim radnjama i monopolističkim ponašanjem hladnjačara".
Malinari kažu da je cena maline od 100 do 120 dinara sramna, jer ih kilogram maline samo do berbe košta oko 150 dinara i da za berbu maline moraju da obezbede još po 60 dinara. Član organizacionog odbora protesta malinara Dragan... »

Malinari prete blokadom hladnjača

Radio 021 pre 5 dana
Proizvodjači malina će u petak, 23. juna, obustaviti berbu i blokirati hladnjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.
On je kazao da su prošle godine maline prodavali po 220 do 240 dinara po kilogramu, a da je ove godne rod tog voća prepolovljen, ali i cena. "Rod maline je i kod nas i u svetu manji za skoro 50 odsto zbog vremenskih nepogoda, a... »

Malinari prete blokadom hladnjača, traže otkupnu cenu od 220 dinara

RTS pre 5 dana
RTS: Malinari prete blokadom hladnjača, traže otkupnu cenu od 220 dinara
Proizvođači malina će u petak, 23. juna, obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.
Radović je agenciji Beta rekao da su prošle godine maline prodavali po 220 do 240 dinara po kilogramu, a da je ove godine rod tog voća prepolovljen, ali i cena. "Rod maline je i kod nas i u svetu manji za skoro 50 odsto zbog... »

Malinari prete: Država da naredi cenu otkupa

Mondo pre 5 dana
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hladnjače ako država ne odredi privatnim otkupljivačima po kojoj će ceni kupovati rod.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ako država "ne omogući da funkcioniše tržište" i da "otkupna cena maline bude 220", a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, biće blokada, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije... »

Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara

Blic pre 5 dana
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.
On je agenciji Beta kazao da su prošle godine maline prodavali po 220 do 240 dinara po kilogramu a da je ove godne rod tog voća prepolovljen, ali i cena. - Rod maline je i kod nas i u svetu manji za skoro 50 odsto zbog vremenskih... »

Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara

BizLife pre 5 dana
Foto: Pixabay Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.... »

Blokiraćemo hladnjače, otkupna cena da bude 220 dinara

Alo pre 5 dana
Alo: Blokiraćemo hladnjače, otkupna cena da bude 220 dinara
Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik... »

Proizvođači malina će u petak obustaviti berbu i blokirati hladnjače

Nova ekonomija pre 5 dana
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hladnjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. On je... »

Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara

Beta pre 5 dana
Proizvodjači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. On je... »

Malinari traže 220 dinara za kilogram

SEEbiz pre 5 dana
ARILJE - Predstavnici Asocijacije malinara Srbije održali su danas u Arilju protest upozorenja nezadovoljni otkupnom cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu ovogodišnjeg roda maline i poručili da neće pristati na cenu nižu od 220 dinara /1,8 evra/.
"Očigledno je da tajkuni diktiraju cenu, jer je nemoguće da je prošle godine kilogram malina koštao od 200 do 220 dinara, a ove 100 dinara, iako je rod u Srbiji manji u proseku za 40 odsto, a prepolovljen je i u Evropi i svetu",... »

Malinari nastavljaju proteste

Danas pre 6 dana
Nedimović: Učinićemo sve da neko ne ugrozi tržište
Proizvođači malina iz leskovačkog kraja organizovali su protestni skup tokom vikenda kako bi javnost upoznali sa problemom oko otkupne cene maline, koja je u ovom kraju 120 dinara po kilogramu. Član organizacionog odbora protesta malinara Dragan Miljković iz Lebana... »

Singidunum fest: Mladić izboden na očigled prisutnih

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Incident na "Singidunum festu", izboden mladić

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Rusija: Više od milion ljudi videlo mošti Sv. Nikole

Večernje novosti  pre 4 sata  još 2 povezane

Podstrek za sticanje znanja iz robotike kod najmlađih (foto)

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Umro Žak Kusto

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.