Povezane vesti

Hina: Međunarodna organizacija rada smatra da Hrvatska nije dužna penzionerima iz bivše Krajine

Blic pre 5 dana
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima pretežno srpske nacionalnosti iz nekadašnje SAO Krajina i Republike Srpske Krajine isplati penzije za period od početka rata na do 1998. godine, javila je danas Hina.
- To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama - rekao je za Hinu izvor u Ministarstvu... »

Štrbac: Još jedan šamar Srbima stav da Hrvatska nije dužna penzionerima iz SAO Krajine

Blic pre 5 dana
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da nije iznenađen stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Kraijna za period od početka rata do 1998. godine.
- To je još jedan šamar Srbima iz Hrvatske i to najstarijim ljudima, koji su ostali bez imanja, a sada i bez penzija, kojima su se godinama nadali - rekao je Štrbac agenciji Beta. On je rekao da bi voleo da te penzije budu... »
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.