Stotine pod istragom zbog katalonskog referenduma

Stotine pod istragom zbog katalonskog referenduma

Al Jazeera pre 9 dana
Pokrenute krivične istrage protiv 712 lokalnih čelnika zbog saradnje u organiziranju referenduma, tužitelji prijete hapšenjima.
Španjolsko državno tužiteljstvo pokrenulo je u srijedu krivičnu istragu protiv više od 700 načelnika i gradonačelnika Katalonije zbog suradnje u organiziranju referenduma o neovisnosti te španjolske regije, koji su španjolske... »

Zbog referenduma istraga protiv 712 gradonačelnika u Kataloniji

Politika pre 9 dana
MADRID - Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile. Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1.... »

Katalonski gradonačelnici pod istragom zbog referenduma

B92 pre 9 dana
B92: Katalonski gradonačelnici pod istragom zbog referenduma
Madrid -- Špansko državno tužilaštvo istražuje više od 700 katalonskih gradonačelnika i predsednika opština zbog saradnje u vezi s referendumom o nezavisnosti.
Policiji je naređeno da ih uhapse ako ne budu kooperativni. Državni tužilac Hose Manuel Masa danas je naredio regionalnim tužiocima da pokrenu istragu protiv 712 gradonačelnika i predsednika opština koji su već ponudili opštinske... »

(Video) Brutalna seča gradonačelnika: Španski tužilac nemilosrdan prema katalonskim čelnicima!

Kurir pre 9 dana
Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile. Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1. oktobar.... »

Španija će hapsiti gradonačelnike Katalonije zbog referenduma

Blic pre 9 dana
Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile.
Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1. oktobar. Katalonska vladajuća koalicija planira da organizuje referendum 1. oktobra, uprkos tome, a od 947 gradonačelnika u svom regionu zatražila je da... »

Istraga protiv 712 gradonačelnika u Kataloniji

RTV pre 9 dana
RTV: Istraga protiv 712 gradonačelnika u Kataloniji
MADRID - Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile.
Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1. oktobar. Katalonska vladajuća koalicija planira da organizuje referendum 1. oktobra, uprkos tome, a od 947 gradonačelnika u svom regionu zatražila je da... »
©2017 Netmark d.o.o.