Kosovski dodatak – vrsta diskriminacije

Kosovski dodatak – vrsta diskriminacije

Dojče vele nedelja, 15. avgust 2010.
Ustavni sud je odlučio da nije u skladu sa pravom da zaposleni na Kosovu dobijaju dodatak na platu zato što rade na toj teritoriji. I dok su zaposleni nezadovoljni, u Ministarstvu za KiM kažu da će biti traženo rešenje.
Svi koji na Kosovu primaju plate iz državnog budžeta Republike Srbije uskoro će ostati bez takozvanog kosovskog dodatka. Naime, Ustavni sud Srbije je procenio da je isplata takvog dodatka „pozitivna diskriminacija“ i da one koji... »

Odzvonilo duplim platama na Kosovu

Kurir nedelja, 15. avgust 2010.
Ustavni sud Srbije ukinuo „kosovski dodatak“ zaposlenima na Kosmetu, reakcije podeljene - jedni će poštovati tu odluku, drugi najavljuju odlazak iz južne pokrajine
BEOGRAD - Nema više duplih primanja na Kosovu i Metohiji! Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima u pokrajini koji prihode primaju iz državnog budžeta. Sud je... »

Ivanović: Odluka o ukidanju dodatka mora se poštovati

Glas javnosti nedelja, 15. avgust 2010.
KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da odluka o ukidanju kosovskog dodatka na plate zaposlenih na Kosovu mora da se poštuje, ali i da se mora naći rešenje koje bi zadovoljilo Srbe u pokrajini. - Tražiće se rešenje koje mora da... »

Ustavni sud Srbije ukinuo "kosovski dodatak"

Glas javnosti nedelja, 15. avgust 2010.
BEOGRAD - Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak. Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden... »

Država ukinula „kosovski dodatak”

Politika nedelja, 15. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta objavljivanjem u „Službenom glasniku”, ukinut je „kosovski dodatak” na plate zaposlenih u institucijama države Srbije na Kosovu i Metohiji. Ustavni sud ocenio je da odluka Vlade, doneta 2003. godine, kojom je uvedeno dupliranje... »

Vlada ukinula duple kosovske plate

B92 nedelja, 15. avgust 2010.
Beograd -- Prosvetari, lekari, zaposleni u kulturi, pravosuđu i svi koji na Kosovu primaju plate iz državnog budžeta, ostali su bez "kosovskog dodatka".
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta objavljivanjem u "Službenom glasniku", ukinut je ovaj dodatak na platu. Ustavni sud je, naime, ocenio da odluka Vlade, doneta 2003. godine, kojom je uveden... »

Ustavni sud ukinuo "kosovski dodatak"

Vesti online subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak. Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju.
Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003. godine, bilo je predviđeno da zaposleni koji žive i rade na području Kosova i Metohije, primaju zaradu uvećanu za 100 odsto. Naknadno je tokom 2008. godine odlučeno da umesto... »

Odlukom Ustavnog suda ukinut "kosovski dodatak"

Blic subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak.
Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju. Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003. godine, bilo je predviđeno da zaposleni... »

Ukida se "kosovski dodatak"

Vreme subota, 14. avgust 2010.
Ustavni sud ocenio da je kosovski dodatak pozitivna diskriminacija
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je "kosovski dodatak", dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta. Od 2003.... »

Ukinut "kosovski dodatak"

RTS subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji. Državni sekretar Oliver Ivanović izjavio da se odluka mora poštovati. Ukidanje dodatka štetno, navodi Rada Trajković. Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom... »

Odlukom Ustavnog suda ukinut "kosovski dodatak"

RTV subota, 14. avgust 2010.
KOSOVSKA MITROVICA - Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak.
Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju. Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003. godine, bilo je predviđeno da zaposleni... »

Ukinut "kosovski dodatak"

Večernje novosti subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije ukinut dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta
BEOGRAD/KOSOVSKA MITROVICA - Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta,... »

Ustavni sud ukinuo "kosovski dodatak"

Mondo subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda koja je stupila na snagu 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak.
Predsednica Ustavnog suda Bosa Nenadić Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju. Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003.... »

Kosovo bez duplih plata

B92 subota, 14. avgust 2010.
Beograd -- Počela primena odluke Ustavnog suda kojom se ukida kosovski dodatak isplaćivan iz budžeta za radnike sa KiM. Oni bez radnog angažmana ostaju bez dinara.
Prosvetari, lekari, zaposleni u kulturi, pravosuđu i svi koji na Kosovu primaju plate iz državnog budžeta, ostali su bez "kosovskog dodatka". Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta objavljivanjem u... »

Kosovo bez duplih plata

Večernje novosti subota, 14. avgust 2010.
Počela primena odluke Ustavnog suda kojom se ukida kosovski dodatak isplaćivan iz budžeta za radnike sa KiM. Oni bez radnog angažmana ostaju bez dinara
PROSVETARI, lekari, zaposleni u kulturi, pravosuđu... i svi koji na Kosovu i Metohiji primaju plate iz državnog budžeta, ostali su bez "kosovskog dodatka". Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta... »

Komentari

14.08.2010 09:43
srbin
Dobro su se setili! Zasta dobijaju taj dodatak ako ne rade? Prodali su dole sve, uzeli lepe pare, dosli ovde, sagradili kuce, rade ali ne zele da budu prijavljeni kako bi primali dodatak i pomoc jer su sa kosova, i sada bi jos da se bune!
Oni su primali po dve plate i jos radili. Ja ne radim jer nema posla, a ne primam nikakvu pomoc. Jel to meni ne treba pomoc? Ja ne moram da zivim? Radim na vazduh i ne treba da jedem da bi neko ko nije mogao da ostane i sacuva svoje ognjiste mogao da uziva u 2 pa i 3 plate?!? I treba im ukinuti sve! A ne da se zale kako ovde sve moraju da placaju i da se sa setom secaju kako im je bilo lepo na Kosovu!!!
14.08.2010 09:46
sasa (rs)
Ovo je smisljeno bas u trenutku kada vlast u Srbiji zeli da se odrekne Kosmeta. Narod koji je ovde prezivljavao od ovih davanja jer nema mogucnosti kao u centralnoj Srbiji da dodje do nekog posla, morace da bi preziveo da pocne da radi za Kosovske institucije ili da se iseli sa Kosmeta. Vlast u Srbiji ovim salje poruku Srbima koji zive na Kosmetu da ih vise ne interesuje!!!
14.08.2010 17:33
sasa (rs)
Ovde svi pricaju o raseljenima u Srbiji, a sta je sa nama koji zivimo na Kosmetu. Ovde 80% naroda zivi od minimalca, zato sto nisu imali srece da ih radno angazuju. Sada se to ukida i pitanje je kako preziveti dalje. Da li strahovati od kosovskih ili srpskih vlasti, kao da se takmice ko ce goru stvar napraviti za srpski narod na Kosmetu.
14.08.2010 17:49
srbin sa kosova (rs)
Moram da odgovorim na ovu provokaciju koju je izneo,, srbin,, Dodji i budi jednom ovde kada su guzve kao npr 17 marta i videces zasto treba da budu primanja veca. Ne samo da treba da budu veca nego nema tih para kojim bi se moglo platiti ono kroz sta je sve ovaj narod prosao. Ovo se odnosi na vecinu naroda a ne na pojedince koji su sve prodali, i sada uzivaju negde po srbiji. SRBIJO STIDI SE SAME SEBE
14.08.2010 20:13
mala
Srbine, kako je moguce da srbi sa kosva u srbiji nadju posao, a ti nemozes?! Svako ima pravo da se zali i treba da se zale jer je ovo zaista previse, jako nizak udarac Srbije! Niko ne razume te ljude kakvu su torturu preziveli, jos im i ovo treba.
14.08.2010 22:13
Platon
Bas mi vas je zao, vas Srbe sa kosova, kao sto je i vas bilo zao mene dok sam studirala u Pristini, i dok ste me drali za kiriju kao da sam u Beogradu,(kukajuci sto nismo Grci) i sto ste studente koje su dolazili iz cele Srbije i sire zalili i trudili se iz petnih zila da zadrzite, davali ste im stanove i stalni posao... more, kao pse ste nas gledali! Mnogo dobro prolazite kako ste radili! Nemamo mi cega da se stidimo, stidite se vas, vi ste prodali vase Kosovo! Prodavali udzerice i svi kupovali po Srbiji kuce! i jos vas gajimo kao retku biljku, od nase dece 7 godina uzimali da vi sedite i primate platu! Dodjete ovde i ponasate se prema starosedeocima kao prema Siptarima, jer ste vi zaboga Arijevska rasa. Dosta bre vise!
15.08.2010 01:29
kosovka
ova gospodja sto je komentarisala da je studirala na Kosovo sto nije studirala tamo gde je zivela pa nebi placala kiriju, a VOLELA BIH da se njoj desi isto sto inam da otvori svoj ormar gde joj stoje stvari pa da nezna sta da ponese i gde ce joj biti kraj a sto kaze nas narod sa KOSOVA sve se jednom vraca onima koji se site njima ce doci glave.
15.08.2010 01:50
snaX
Ovaj potez drzave je nista drugo do kapitulacija po pitanju kosmeta!
Moje misljenje je da im je dat taj dodatak(za koji nisam ni znao da imaju) kao neka motivacija da barem taj mali broj njih ostane tu gde jeste jer su uvideli da bi bez njih kosovo ostalo etnicki ocisceno, naravno sa objasnjenjem da im to dodje kao beneficirani radni staz zbog posla u losim uslovima..(jos jedan poen za nase domisljate politicare i jos jedan minus za "stado")!

A odgovor Srbinu: decko pogledaj na dnu stranice, postoji baner za "nadji posao" ili "lako do posla", i svi tvoji problemi su reseni:)
15.08.2010 09:22
Marina Andjelkovic
Sramota jos jedna za nasu drzavu. Kad znate da ukidate ajde sada zaposlite taj narod da radi i da zaradjujae. APELUJEM DA TAJ NAROD KOJI JE PRIMAO KOSOVSKI DODATAK, DA IZADJE ISPRED VLADE I NAPRAVI SKUP ZA BORBU HLEBA... SRAMOTA DRZAVO SRAMOTA
15.08.2010 10:10
Gligorije
Svako ko misli da Srbi sa Kosmeta netreba da imaju neke novčane dodatke treba da provedu makar 7 dana na bilokom delu Kosmeta pa da onda procene treba ili netreba novčani stimulans za život na Kosmetu. Ja sam mišljenja da svi po osobi treba linearno da primaju jednu sumu koja je dovoljna za jednu mesečnu potrošačku korpu. Ja primam 11,000 din. minimalni L. D. Za radnike na minimalcu i oni koji su na Birou nema duplih plata a i oni žive na Kosmetu.
15.08.2010 10:51
bubica
Dosta je bilo kupovanja mira na Kosovu. Navikli ste samo da dobijate i da nista ne radite. Dizete dva prsta i to vam je bio jedini posao. Zasto se niste borili da radite i cuvate ono sto imate. Ne vi ste hteli da slusate radikale i njima licnim i da tako prolazie. E toga vise nema. Niko nije lud da radi za drugoga koji ce da tera propalu politiku.
15.08.2010 13:46
Aleksandar
Srbine, svaka ti je reč na mestu!!!
15.08.2010 17:56
laki
Duple plate, 26 milijardi mesecno, za nerad, a po Srbiji deca bolesna cekaju operacije i razvlace se raznorazni oglasi i molbe da im se uplati koji dinar. Gospodo ovde u Vojvodini imate puno sirotinje pa im niko dinar neda. Bruka i sramota, ne kazem da im ne treba pomoci, ali ovo je pljacka...
26.08.2010 14:11
Ivana Djatlov-stolić
(srbi iz beograda, srbije, vojvodine, kako god da se potpisujete)kako vas nije sramota! Prodali su ih zbog vas (DA VAMA NE GORI POD GUZICOM, JER BI VAS SRAVNJALI SA ZEMLJOM). I jos nesto svi ti ljudi sa kosova su imali (KUCE, POSAO i NORMALAN ZIVOT). STAVITE SE SAMO 5 MINUTA U NJIHOV POLOZAJ! Sram vas bilo veliki (SRBI).
26.10.2010 19:34
Marina
E, dragi moji! Moji roditelji zive sa 10 500 dinara mesecno. Do pre dve godine i ja i moj brat smo ziveli sa njima i verujte da nam je bilo jako tesko da prezivimo. Moja mama je kao radnik Suda ostala bez posla, otac iako radnik DRZAVNE USTANOVE(u pitanju je Dom ucenika)od 2003 ostaje na minimalcu, mene, koja sam zavrsila Visu skolu i bila djak generacije u srednjoj skolu u Kosovskoj Kamenici niko nije hteo da zaposli, kao ni moga brata sa konstatacijom da mi imamo od cega da zivimo. Obracali smo se raznim nacelnicima skolskih uprava, svim koordinatorima koji su smenjivali(i kako je ko dolazio zaposljavao je bar po 5 novih radnika), obracali smo se i svim ministrima u Vladi, ali smo do sada dobijali odgovore u fazonu: "Jao, pa taj problem su trebali da rese preuzimanjem tvoga tate i uopsljavanjem u nekoj od skola ili opstini"ali je ido danas ostalo samo na tome". A duple plate imaju oni koji su sve prodali i privatno zive po srpskim selima a ne u Kamenici. Pozdrav!
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.