NBS: Najviše žalbi na povećanje kamatnih stopa

NBS: Najviše žalbi na povećanje kamatnih stopa

SEEbiz subota, 4. septembar 2010.  
BEOGRAD - Građani koji su ove godine imali posla sa finansijskim institucijama, najviše problema imali su s bankama. Za prvih sedam meseci ove godine, Centru za korisnike finansijskih usluga pri Narodnoj banci Srbije (NBS), pristiglo je ukupno 607 prigovora, od kojih se čak 80 odsto odnosi na rad banaka.
"Građani se najčešće žale na povećanje kamatnih stopa kod kredita, probleme prilikom refinansiranja kredita i način obračuna kamate po kreditnim karticama. Zameraju i što nisu blagovoremeno obavešteni o izmenama pojedinih članova... »

Najviše žalbi na rast kamata

Blic subota, 4. septembar 2010.  
Građani koji su ove godine imali posla sa finansijskim institucijama, najviše problema imali su s bankama. Za prvih sedam meseci ove godine, Centru za korisnike finansijskih usluga pri Narodnoj banci Srbije (NBS), pristiglo je ukupno 607 prigovora, od kojih se čak 80 odsto odnosi na rad banaka.
Na račun banaka u NBS je pristiglo 485 prigovora, što je 13 odsto više u odnosu na isti period lane. Od toga, 43 odsto prigovora se odnosi na kredite, 22 odsto na tekuće račune, a 14 odsto na platne kartice. “Građani se najčešće... »

Komentari

29.01.2011 20:35
Rajkovic Dragan
Pre tri godine imao sam čekove gradjana i ušao sam u nedozvoljeni minus u visini od 20.000 dinara, jednostavno sam zaboravio da to izmirim moja greška, zašto mi nisu poslali izvod nakon 2meseca 6 meseci nakon godinu dana pa i posle dve godine da su mi poslali izvode i nakon dveipo godine, bio bih srećan i regulisao bi to već mi šalju nakon tri godine poruku putem mobilnog sms-a da dugujem 136000.00 dinara i da to izmirim u roku tri dana. Zamislite da neplatim račun tri godine za struju, telefon, komunalije... ida mi ne šalju opomenu, izvode, dami šalju mobilnim telefonom sms poruku. Kako nazvati takvu banku INTESU. Molim vas u Pančevu ima 32 banke a zato ima par kompanija koje jedva preživljavaju. Znači banka namerno sa umišljajem radi ono štoradi, treba da ih je sramota, ina kraju saradjuju sa "isterivačima dugova" Hvala.

Komentari na drugim sajtovima

Naslovi.net u TOP 50 sajtova u Srbiji
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2012 Netmark d.o.o.