Merkelova stigla na Kosovo

Merkelova stigla na Kosovo

B92 ponedeljak, 19. decembar 2011.
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla u Prištinu, gde je dočekana uz najviše državne počasti, a na aerodromu se već srela sa Hašimom Tačijem.
Cilj njene posete je obilazak nemačkih vojnika, stacioniranih na Kosovu, saopštio je ranije portparol nemačke vlade. Nemački mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti Kosovu i da će kancelarka u Prištini razgovarati i sa... »

(Ne)dostižan spisak Merkelove

B92 ponedeljak, 19. decembar 2011.
Priština -- Angela Merkel izjavila u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje kandidature uspostavi robnu razmenu s Kosovom i da ukine paralelne strukture.
"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu paralelne strukture", rekla je Merkelova... »

Ukidanje "paralelnih institucija"

RTS ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka zatražila od Prištine "konstruktivan pristup dijalogu". Od Beograda traži "ukidanje paralelnih struktura" na severu. Nemačka kancelarka sastala se sa zvaničnicima međunarodnih misija i nemačkim vojnicima.
Nemačka kancelarka Angela Merkel je, posle razgovora sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, rekla da "ne želi paralelne strukture na severu Kosova". Od Prištine je zatražila konstruktivan pristup dijalogu sa Beogradom. Merkel... »

Merkel: Srbija da ispuni zahteve

Glas Amerike ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje kandidature za priključenje Evropskoj uniji uspostavi robnu razmenu s Kosovom i da ukine paralelne strukture. Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je nakon razgovora sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem da... »

Merkel: Priština i Beograd zajedno do rešenja za sever Kosova

Politika ponedeljak, 19. decembar 2011.
PRIŠTINA – Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u Prištinu u jednodnevnu posetu Kosovu. Na prištinskom aerodoromu joj je priređen doček s najvišim držvanim počastima. Angelu Merkel dočekali su Hašim Tači i većina njegovih zamenika i ministara, a postrojen je i počasni vod bezbednosnih... »

Merkel: Ukinuti paralelne strukture na Kosovu

Mondo ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u Prištini da kosovske vlasti treba da doprinesu rešavanju problema na severu i da Srbija treba da ispuni zahteve koje je ona iznela letos u Beogradu.
(Beta-AP) 1 / 3 (Beta-AP) 2 / 3 3 / 3 "U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu... »

Merkel: Isti zahtevi za Srbiju kao u avgustu

EurActiv ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je 19. decembra u Prištini da bi Srbija za rešenje problema na severu Kosova trebalo da ispuni zahteve koje je ona iznela u Beogradu u avgustu. Ona je, međutim, istakla da u Prištini pre svega želi da govori o tome na koji način Kosovo treba da doprinese... »

Priština: Merkelova opet traži gašenje srpskih struktura

Večernje novosti ponedeljak, 19. decembar 2011.
Merkel je od kosovskih vlasti zatražila da daju doprinos normalizaciji odnosa sa Srbijom, kako bi se i dalje održala komunikacija. I Srbima smo preneli šta očekujemo - rekla je nemačka kancelarka
Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas u Prištini neophodnost gašenja srpskih struktura na Kosovu, kako bi se postigao napredak u odnosima Srbije i Kosova, objavio je Radio Slobodna Evropa. Merkel je od kosovskih... »

Angela Merkel u jednodnevnoj poseti Kosovu

SEEbiz ponedeljak, 19. decembar 2011.
PRIŠTINA – Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u Prištinu u jednodnevnu posetu Kosovu.
Na prištinskom aerodoromu joj je priređen doček s najvišim državnim počastima. Angelu Merkel dočekali su Hašim Tači i većina njegovih zamenika i ministara, a postrojen je i počasni vod bezbednosnih snaga Kosova. Angela Merkel i... »

Srbija da ispuni zahteve od avgusta

Beta ponedeljak, 19. decembar 2011.
PRIŠTINA, 19. decembra 2011. (Beta) - Kancelarka Nemačke Angela Merkel izjavila je u ponedeljak u Prištini da bi Srbija za rešenje problema na severu Kosova trebalo da ispuni zahteve koje je iznela u Beogradu u avgustu i da bi i Kosovo trebalo da doprinese rešavanju tog problema. "Jasno sam rekla... »

Merkel: Srbija mora da ukine paralelne strukture ako želi status kandidata

Blic ponedeljak, 19. decembar 2011.
- Za dobijanje statusa kandidata Srbija mora da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, kontrolu nad prelazima i da ukine paralelne strukture - izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel danas u Prištini.
"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu parlalene strukture", rekla je Merkelova... »

Merkel:Srbija da uspostavi razumnu robnu razmenu s Kosovom

Dnevnik ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje statusa kandidata uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, kontrolu nad prelazima i da ukine paralelne strukture.
"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu parlalene strukture", rekla je Merkelova... »

Merkel: Tri stvari za kandidaturu

Novi magazin ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje od Srbije da za dobijanje statusa kandidata uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, kontrolu nad prelazima i da ukine paralelne strukture.
"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu parlalene strukture", rekla je Merkelova... »

Merkel: Ukinuti srpske institucije

Vesti online ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u ponedeljak u Prištinu u jednodnevnu posetu Kosovu. Na prištinskom aerodoromu joj je priređen doček s najvišim držvanim počastima, a potom je Merkelova razgovarala sa takozvanim premijerom samoproklamovane republike Kosovo Hašimom Tačijem.
Merkelova je posle razgovora rekla da Srbija mora da nastavi sa primenom sporazuma postignutih u dogovoru sa Prištinom, koja je ispunila sveoj deo obaveza. Ona je ponovila i da je neophodno gašenje srpskih struktura na Kosovu,... »

Merkel: Srbija da uspostavi razumnu robnu razmenu s Kosovom

RTV ponedeljak, 19. decembar 2011.
PRIŠTINA - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Prištini da očekuje od Srbije da za dobijanje statusa kandidata uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, kontrolu nad prelazima i da ukine paralelne strukture.
"U direktnim smo kontaktima sa Beogradom i Srbiji smo jasno rekli da treba da uspostavi razumnu robnu razmenu sa Kosovom, što trenutno nije slučaj, da se uspostavi kontrola prelaza i ukinu parlalene strukture", rekla je Merkelova... »

Angela Merkel u Prištini

Beta ponedeljak, 19. decembar 2011.
PRIŠTINA, 19. decembra 2011. (Beta) - Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u ponedeljak u Prištinu u jednodnevnu posetu Kosovu. Na prištinskom aerodoromu joj je priredjen doček s najvišim držvanim počastima. Angelu Merkel dočekali su predsednik Vlade Kosova Hašim Tači i većina njegovih... »

Bećaj: Merkel će od Prištine tražiti integraciju Srba

Blic ponedeljak, 19. decembar 2011.
Kosovski politički analitičar Behljulj Bećaj smatra da će nemačka kancelarka Angela Merkel tokom današnje posete Prištini tražiti od tamošnjih vlasti konkretan plan integracije srpske zajednice i da će se razgovarati o iskorenjavanju korupcije na Kosovu.
- To što se događa na Kosovu jeste, delom, odgovornost Beograda, ali, u svakom slučaju, glavna težina i uzrok ovih problem leži na samom Kosovu, odnosno ovdašnjem rukovodstvu - ističe Bećaj, kako prenosi nemački radio Dojče vele.... »

Angela Merkel u Prištini

e-Novine ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se u ponedeljak, po dolasku na prištinski aerodrom, sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera. Tema razgovora biće napredak Kosova u evropskim integracijama Razgovori o napretku
Šef protokola premijera Tačija Edi Sejdiu kazao je za prištinske medije da će Merkelova na aerodromu u Prištini biti dočekana uz najviše počasti državnog protokola Kosova. Nakon sastanka sa kosovskim... »

Šta Merkel traži od Prištine?

Dojče vele ponedeljak, 19. decembar 2011.
Kao što je Beogradu poručila da ukine paralelne strukture na Kosovu, tako bi kancelarka Merkel trebala od Prištine da traži konkretan plan integracije Srba, ali i iskorenjavanje korupcije na Kosovu, ocenjuju analitičari.
Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se danas (19.12.), tokom jednodnevne posete Kosovu, sa premijerom Hašimom Tačijem na prištinskom aerodromu, gde će biti dočekana na najvišem državnom nivou. Nakon susreta, oni će održati... »

Angela Merkel danas na Kosovu

SEEbiz ponedeljak, 19. decembar 2011.
PRIŠTINA - Nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi danas u jednodnevnu posetu Kosovu, gde će se sastati sa premijerom Hašimom Tačijem i predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu.
Merkel i Tači održaće zajedničku konferenciju za novinare, nakon čega će nemačka kancelarka posetiti glavni štab Kfora, međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu i razgovarati sa njegovim komandatnom, nemačkim generalom Erhardom... »

Merkelova na Kosovu u poseti nemačim vojnicima

Glas javnosti ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemački kancelar Angela Merkel posetiće nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, a planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem
BERLIN- Nemački kancelar Angela Merkel posetiće u ponedeljak nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert. On je na ''Tviteru'' samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim... »

Angela Merkel u poseti Tačiju i Kforu

Vesti online nedelja, 18. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se sutra, po dolasku na prištinski aerodrom, sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.
Šef protokola Hašima Tačija Edi Sejdiu rekao je za prištinske medije da će Merkelova na aerodromu u Prištini biti dočekana uz najviše počasti državnog protokola Kosova. Kako je najavljeno, Merkelova će se susresti sa komandantom... »

Merkelova na Kosovu

Press ponedeljak, 19. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće danas nemačke vojnike stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.
On je na Tviteru samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti Kosovu i da će kancelarka u Prištini razgovarati i sa komandantom Kfora,... »

Angela Merkel sutra sa Tačijem

RTV nedelja, 18. decembar 2011.
PRIŠTINA - Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se u ponedeljak, tokom jednodnevne posete Kosovu, sa premijerom Hašimom Tačijem na prištinskom aerodromu.
Tači i nemačka kancelarka će nakon susreta održati zajedničku konferenciju za novinare, posle čega će Angela Merkel posetiti glavni štab međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu i razgovarati sa komandantom Kfora, nemačkim generalom... »

Merkelova sutra na Kosovu u poseti nemačim vojnicima

Politika nedelja, 18. decembar 2011.
BERLIN – Nemački kancelar Angela Merkel posetiće sutra nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert. On je na ''Tviteru'' samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti... »

Merkelova sutra na Kosovu u poseti nemačim vojnicima

Blic nedelja, 18. decembar 2011.
Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće sutra nemačke vojnike, stacionirane na Kosovu, saopštio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.
On je na ''Tviteru'' samo naveo da je planiran i kratki susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a mediji pišu da je reč o jednodnevnoj poseti Kosovu i da će kancelarka u Prištini razgovarati i sa komandantom Kfora,... »

Komentari

18.12.2011 14:09
Milan Filipovic
Za razliku od Rusa koji su arogantno izjavili da ne razgovaraju sa gangsterima, Merkelova ima izbalansiran pristup...
19.12.2011 00:09
Vuki
Dolazi nam mama. Ha, ha, ha, ha, ha, ha...
19.12.2011 12:13
Milan
Šta će Engela Merkel visoki oficir vojnog krila Protestantske crkve na Kosovu sa Tačijem. Poslali je "R&R" Rotšildi i Rokfeleri, vladari sveta, koji galantno plaćaju sve plaćenike na planeti krečenim dolarima, jer nisu orali i kopali za njih, da huška Tačija da proteruje Srbe sa Kosova...,
19.12.2011 15:21
dragan
... i sve sto se bude desavalo POSLE, da se zna odakle dolazi!!!!
19.12.2011 15:23
Dragan CH
Srbija da se okrene Rusiji i Kini a Merkelova i EU neka rade sta hoce.
19.12.2011 15:43
čika Djura
Draga moja Angela samo se setite kako je vašoj porodici i vama bilo u okupiranoj i podeljenoj Nemackoj tako je sada Srbima na Kosovu ali ko god podigao zid on će jednom pasti ipak je vaš zid bio opravdan i zarko zelim da se ponovo podigne i nikada se više ne srušio, samo tako će ostatak čovećanstva biti spokojnije i mirnije.
19.12.2011 16:18
Srba
Jel to skoro neko reče da nema novih uslova? Kakva sada "razumna robna razmena" i ko odlučuje koliko je to "razumno"? Hašim Tači ili Angela Merker? Jel to neko skoro reče da se neće tražiti ukidanje "paralelnih institucija" na Kosovu? Jesu ti isti skoro nazvali našeg prerdsednika malte ne lažovom? Ko sada laže i ko koga ovde ponižava i maltretira? Hoće li se naša vlast napokon odustati od te EU? Hitan referendum da vidimo da li narod uopšte želi da uđe u EU! Ja mislim da ne želi. Dosta nam je zapadne demokratije i naređivanja Angele Merker zarad dobijanja mizernog statusa kandidata koji sam po sebi ne zbnači ništa! Pa šta će nam tek onda raditi za punopravno članstvo, kakva li nas onda poniženja očekuju?
19.12.2011 16:48
Miroslav
Dobro bi bilo da im pokloni jednu Nemacku pokrajinu, da se nasele. A i da se ne trosi na tolikom putu do Srbije. Kada su joj toliko dragi, a ne da deli nesto tudje.
19.12.2011 17:46
Miroslav
Kao novogodisnji poklon neka im pokloni neku Nemacku pokrajinu a ne Kosovo.
19.12.2011 19:29
zlatko
naravno od nemaca nikad dobra dočekali nismo ali jesmo 1.700.000 pobijenih građana tadašnje jugoslavije a većinom Srba neka ne treba nam njihova "pomoć" ali dva svetska rata ja nemačka počinjala ovde pa...
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.