Josipović se izvinio jevrejskim žrtvama holokausta

Josipović se izvinio jevrejskim žrtvama

Večernje novosti sreda, 15. februar 2012.  
Predsednik Hrvatske izvinio se danas, u obraćanju Knesetu u Jerusalimu, za ulogu svoje zemlje u zločinima počinjenim nad Jevrejima
TEL AVIV - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izvinio se danas, u obraćanju Knesetu ( izraelskom parlamentu) u Jerusalimu, za ulogu svoje zemlje u zločinima počinjenim nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu."Moramo pogledati u svoja... »

Josipović se izvinio jevrejskim žrtvama holokausta

Novi magazin sreda, 15. februar 2012.  
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izvinio se danas u izraelskom parlamentu u Jerusalimu za ulogu svoje zemlje u zločinima počinjenim nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu.
"Moramo pogledati u svoja srca i sagledati najmračniju mrlju u našoj istoriji. Ovde sam, stojim pred parlamentom jevrejske države i što je važnije ispred ljudi rođenih u Hrvatskoj i nedvosmisleno se izvinjavam i tražim oproštaj... »

Josipovićevo izvinjenje Jevrejima

RTS sreda, 15. februar 2012.  
RTS: Josipovićevo izvinjenje Jevrejima
Odgovornost Hrvatske je da se seća holokausta i spreči slične zločine u budućnosti, rekao hrvatski predsednik Ivo Josipović u Knesetu. Josipović se izvinio zbog uloge svoje zemlje u zločinima nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu.
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izvinio se, u obraćanju Knesetu u Jerusalimu, za ulogu svoje zemlje u zločinima počinjenim nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu. "Moramo pogledati u svoja srca i sagledati najmračniju mrlju u... »

Josipović se u izraelskom Knesetu izvinio za ustaške zločine nad Jevrejima

Blic sreda, 15. februar 2012.  
Hrvatski predsednik Ivo Josipović danas se u izraelskom parlamentu izvinio zbog zločina koji su nad Jevrejima počinjeni za vreme Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske, poručivši da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa i međusobnog priznanja Izraela i Palestine.
“Evo me ovde pred parlamentom jevrejske države, i još važnije, pred decom Hrvatske i ja se, nedvosmisleno, izvinjavam i molim za oproštenje one koji su preživeli holokaust, vas i sve žrtve”, rekao je Josipović u Knesetu pred... »

Ne smijemo zaboraviti zločine nad Židovima

e-Novine sreda, 15. februar 2012.  
"I evo me, ovdje, stojim pred parlamentom izraelske države, i još važnije, stojim pred djecom Hrvatske, i bez dvojbenosti, ja se ispričavam. I molim preživjele žrtve holokausta, vas i sve druge žrtve za oprost", kazao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović Ivo Josipović u službenom posjetu Izraelu
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je u srijedu govor u izraelskom parlamentu Knessetu, u kojemu se ispričao za zločine nad Židovima počinjene tijekom Drugog svjetskog rata na tlu Hrvatske, te... »

Josipović se izvinio za ustaške zločine

RTV sreda, 15. februar 2012.  
ZAGREB - Hrvatski predsednik Ivo Josipović danas se u izraelskom parlamentu izvinio zbog zločina koji su nad Jevrejima počinjeni za vreme Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske, poručivši da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa i međusobnog priznanja Izraela i Palestine.
"Evo me ovde pred parlamentom jevrejske države, i još važnije, pred decom Hrvatske i ja se, nedvosmisleno, izvinjavam i molim za oproštenje one koji su preživeli holokaust, vas i sve žrtve", rekao je Josipović u Knesetu pred... »

Josipović: Izvinite za holokaust

B92 sreda, 15. februar 2012.  
B92: Josipović: Izvinite za holokaust
Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović se u izraelskom parlamentu izvinio zbog zločina koji su nad Jevrejima počinjeni za vreme Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske.
On je tom prilikom poručio da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa i međusobnog priznanja Izraela i Palestine. "Evo me ovde pred parlamentom jevrejske države, i još važnije, pred decom Hrvatske i ja se,... »

Josipović se izvinio za zločine nad Jevrejima

Beta sreda, 15. februar 2012.  
JERUSALIM, 15. februara 2012. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izvinio se u sredu u Jerusalimu za zločine nad Jevrejima tokom Drugog svetskog rata u Hrvatskoj, javljaju izraelski i hrvatski mediji. "Neki pripadnici mog naroda radili su na sistematskom uništenju delova čovečanstva (u... »

Josipović se izvinio za hrvatski pogrom nad Jevrejima

Vesti online sreda, 15. februar 2012.  
Hrvatski predsednik Ivo Josipović tokom govora u izraelskom parlamentu u sredu izvinio se za zločine nad Jevrejima počinjene tokom Drugog svetskog rata u Hrvatskoj.
"Istina je i da se jedan od najužasnijih, kriminalnih, nacističkih kolaboracionističkih režima u Evropi pojavio unutar hrvatskog nacionalnog tela", rekao je Josipović u govoru pred Knesetom. On je naveo da je u Hrvatskoj... »

Josipović se izvinio za ustaške zločine

Mondo sreda, 15. februar 2012.  
Hrvatski predsednik Ivo Josipović danas se u izraelskom parlamentu izvinio zbog zločina koji su nad Jevrejima počinjeni za vreme Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske.
Tanjug On je poručio da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa i međusobnog priznanja Izraela i Palestine. "Evo me ovde pred parlamentom jevrejske države, i još važnije, pred decom Hrvatske i ja se, nedvosmisleno,... »

Josipović se u Knesetu izvinio za ustaške zločine

Politika sreda, 15. februar 2012.  
ZAGREB – Hrvatski predsednik Ivo Josipović danas se u izraelskom parlamentu izvinio zbog zločina koji su nad Jevrejima počinjeni za vreme Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske, poručivši da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa i međusobnog priznanja Izraela i Palestine. „Evo me ovde... »

Josipović se ispričao za zločine nad Židovima

Slobodna Evropa sreda, 15. februar 2012.  
Priredila: Žarka Radoja Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je govor u izraelskom parlamentu Knessetu, u kojemu se ispričao za zločine nad Židovima počinjene tijekom Drugog svjetskog rata na tlu Hrvatske, te poručio da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa. Svečanoj sjednici... »

Josipović se u Knessetu ispričao za zločine nad Židovima

Slobodna Evropa sreda, 15. februar 2012.  
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je govor u izraelskom parlamentu Knessetu, u kojemu se ispričao za zločine nad Židovima počinjene tijekom Drugog svjetskog rata na tlu Hrvatske, te poručio da mira na Bliskom istoku ne može biti bez kompromisa. Svečanoj sjednici parlamenta na kojoj je... »

Komentari

©2013 Netmark d.o.o.