Nezaposleni u Srbiji: Robovi na određeno vreme
Vesti online nedelja, 24. jun 2012.Skoro nikakva ponuda poslova dovela do toga da građani Srbije rade i bez plate i bez doprinosa. Ugovori su najčešće sa vremenskom klauzulom. Plata uglavnom kasni i stiže iz nekoliko delova.
"Godinama sam bila nezaposlena, kada sam konačno našla posao, morala sam vrlo brzo da ga napustim. Više me je koštalo da radim nego da sedim kod kuće. O prijavljivanju i plaćenom zdravstvenom nije bilo ni govora. Plata je trebalo... »
Cela nacija na minimalcu?
B92 nedelja, 24. jun 2012.Beograd -- Građani Srbije rade i bez plate i bez doprinosa. Ugovori su najčešće sa vremenskom klauzulom. Plata uglavnom kasni i stiže iz nekoliko delova.
Hiljade radnika u našoj zemlji svaki dan odlazi u firmu, u njoj čeka veče, ali im plata izmiče. Kao i overena knjižica, i staž... A na posao ih vraća nada da valjda neće tako zauvek. Ukoliko i potpišu ugovor sa poslodavcem,... »
Rade i bez doprinosa i bez plate
Novi magazin nedelja, 24. jun 2012.Siromaštvo, nezaposlenost i slaba ponuda poslova doveli su do toga da su radnici spremni da rade bez doprinosa za penziono i zdravstveno, ali i bez plate, kako bi sačuvali privid "radnog mesta".
Procene kažu da najnižu zaradu, koja je oko 20.000 dinara, u Srbiji prima oko 142.000 radnika. Zvanična statistika prebrojala je najmanje 55.000 građana koji na kraju meseca ne prime - ni dinar. Manje od 15.000 dinara mesečni su... »
Večernje novosti nedelja, 24. jun 2012.Skoro nikakva ponuda poslova dovela do toga da građani srbije rade i bez plate i bez doprinosa. Ugovori su najčešće sa vremenskom klauzulom. Plata uglavnom kasni i stiže iz nekoliko delova
GODINAMA sam bila nezaposlena, kada sam konačno našla posao, morala sam vrlo brzo da ga napustim. Više me je koštalo da radim nego da sedim kod kuće. O prijavljivanju i plaćenom zdravstvenom nije bilo ni govora. Plata je trebalo... »
Komentari na drugim sajtovima
©2013 Netmark d.o.o.

Komentari