Nova vlada uskoro

Nova vlada uskoro

Akter četvrtak, 28. jun 2012.  
Mandatar za formiranje vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da će vlada biti formirana uskoro, da očekuje da bude stabilna i sa manje ministarstava nego do sada
Dačić je, nakon što mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio mandat za formiranje vlade, rekao da postoji načelni dogovor koalicije SPS-PUPS-JS sa SNS i URS da buduća vlada ima manje ministarstava i manje članova, ali i... »

Dačić: Neću vratiti '90-te

B92 četvrtak, 28. jun 2012.  
B92: Dačić: Neću vratiti '90-te
Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić izjavio da je koalicija oko SPS obavestila predsednika Srbije da postoji saglasnost oko većine za formiranje vlade.
"Na osnovu razgovora sa SNS i URS, dogovorili smo se da oni podržavaju ovaj dogovor koji smo danas postigli. Podržaće mene za mandatara za sasatv nove vlade", rekao je Dačić nakon razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom... »

Dačić: Spreman sam da povedem Srbiju

Večernje novosti četvrtak, 28. jun 2012.  
Mandatar Ivica Dačić očekuje brzo formiranje vlasti: Čuvaću državu i nacionalne interese
PREDA mnom je velika obaveza i ispit zrelosti. Kao premijer spreman sam da vodim Srbiju ka EU i da čuvam nacionalne interese. Očekujem da će nova vlada biti formirana brzo i da će imati manje resora nego dosad. To je ključna... »

Nikolić: Nacija će biti ponosna

Večernje novosti četvrtak, 28. jun 2012.  
Predsednik Srbije za malu i stabilnu vladu: Jača ekonomija, rat sa kriminalom
NA Vidovdan, jedan od najvećih naših praznika, Srbija dobija promene. Koalicija SPS-PUPS-JS ubedila me je da ima parlamentarnu većinu u kojoj će biti i SNS i URS. Nova vlada boriće se za izgradnju stabilnog državnog sistema i... »

Dačić dobio mandat za vladu sa SNS-om i URS-om

Akter četvrtak, 28. jun 2012.  
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je mandat za formiranje nove Vlade Srbije lideru koalicije SPS-PUPS-JS Ivici Dačiću
Nikolić je na konferenciji za novinare posle susreta sa Dačićem rekao da ga je koalicija SPS-PUPS-JS ubedila da ima parlamentarnu većinu. "U toj većini biće SNS i URS i verovatno neki drugi predstavnici građana u Skupšini Srbije... »

"Birao sam između Tadića i Dačića"

B92 četvrtak, 28. jun 2012.  
B92: "Birao sam između Tadića i Dačića"
Mandatar za sastav buduće vlade Srbije Ivica Dačić očekuje da će za dve sedmice biti rešena sva pitanja i da će Srbija dobiti novu vladu.
"Sa Srpskom naprednom strankom sutra nastavljam razgovore. Vrlo brzo očekujem i sednicu parlamemnta i onda idemo dalje", rekao je Dačić novinarima po završetkau manifestacije u Višegradu gde je obeležena godišnjica početka radova... »

Antić: Dačić ima energiju da vodi vladu

RTV četvrtak, 28. jun 2012.  
BEOGRAD - Funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da ta stranka ima apsolutno legitimno pravo da dobije mesto premijera, a da lider socijalista Ivica Dačić, kao ličnost i političar ima energiju i potrebno znanje da vodi buduću vladu.
"Uveren sam da će to dati dobre rezultate i da će građani to vrlo brzo osetiti", rekao je Antić koji je prisustvovao obeležavanju Vidovdana - slave Srpskog pokreta obnove (SPO). Prema Antićevim rečima, SPS ima prava na premijera... »

Nema povratka u devedesete

e-Novine četvrtak, 28. jun 2012.  
Nakon sastanka sa delegacijom koalicije okupljene oko SPS, predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je Ivici Dačiću mandat za formiranje nove vlade. U prvoj izjavi medijima novi mandatar je poručio da povrtka u devedesete neće biti i istakao da ga ne zanimaju prošlost i nebeska Srbija već isključivo budućnost i kvalitet života građana Objavljena skupštinska većina
Posle sastanka, koji je održan u Predsedništvu Srbije, Nikolić je saopštio da je Ivica Dačić zatražio od njega mandat za formiranje Vlade. On je rekao da ga je koalicija SPS-PUPS-JS ubedila da ima... »

Dačić: Neću dozvoliti povratak u devedesete (VIDEO)

Novi magazin četvrtak, 28. jun 2012.  
Mandatar za sastav nove Vlade Ivica Dačić istakao je danas da očekuje da će vlada biti formirana brzo, da će biti stabilna i naglasio da neće dozvoliti povratak Srbije u devedesete godine.
"Da sam to hteo, to sam mogao da radim u prethodne četiri godine", kazao je Dačić novinarima nakon što je dobio manadat za sastav nove vlade od predsednika Srbije Tomislava Nikollića. Dačić je istakao da je mandat zatražio i... »

Svetski mediji: Povratak na vlast bivših Miloševićevih savetnika

Blic četvrtak, 28. jun 2012.  
Beograd - Svetske agencije izvestile su da je lider socijalista Ivica Dačić danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobio mandat da formira koalicionu vladu, što bi, kako ocenjuju, moglo da uspori evropski put zemlje.
Rojters je izvestio da bi taj potez mogao da izazove zabrinutost u vezi sa nastojanjem Srbije da postane članica Evropske unije. Britanska agencija, međjutim, prenosi Nikolićeve reči posle susreta sa Dačićem da je zadatak nove... »

Dačić: Neću nebesku, već Srbiju budućnosti

Mondo četvrtak, 28. jun 2012.  
Na izborima sam glasao za Borisa Tadića, a ne za Tomislava Nikolića, ali narod je glasao tako i zato sa SNS pravim vladu. Ne želim Srbiju da vratim u devedesete, izjavio je Dačić.
Mandatar za formiranje vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će vlada biti formirana uskoro, da očekuje da bude stabilna, sa manje ministarstava nego do sada, i da će raditi iskjučivo u interesu građana. Dačić je, nakon što... »

Ivica Dačić: Nema povratka u devedesete

Glas javnosti četvrtak, 28. jun 2012.  
Glasao sam za Tadića, ali narod je odlučio drugačije Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da od Demokratske stranke nikada nije tražio da bude premijer i da nije glasao za Tomislava Nikolića već za Borisa Tadića. "Na izborima nisam glasao za Tomislava Nikolića već za Borisa Tadića, ali je narod... »

Dačić:Glasao sam za Tadića,ali narod je odlucio drugačije

Pravda četvrtak, 28. jun 2012.  
BEOGRAD – Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da od Demokratske stranke nikada nije tražio da bude premijer i da nije glasao za Tomislava Nikolića već za Borisa Tadića.
„Na izborima nisam glasao za Tomislava Nikolića već za Borisa Tadića, ali je narod na izborima odlučio drugačije, rekao je Dacicć novinarima posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. „Ovo nije pitanje izbora... »

Svetske agencije: Dačić dobio mandat da formira vladu

BEOGRAD - Svetske agencije izvestile su da je lider socijalista Ivica Dačić danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobio mandat da formira koalicionu vladu, što bi, kako ocenjuju, moglo da uspori evropski put zemlje.
Rojters je izvestio da bi taj potez mogao da izazove zabrinutost u vezi sa nastojanjem Srbije da postane članica Evropske unije. Britanska agencija, međutim, prenosi Nikolićeve reči posle susreta sa Dačićem da je zadatak nove... »

Svetske agencije: Povratak Miloševićevih saveznika

Davanje mandata lideru socijalista Ivici Dačiću da formira novu srpsku vladu označava povratak bivših saveznika Slobodana Miloševića na vlast, što bi moglo da ugrozi proces evropskih integracija Srbije, ocenjuje američka agencija AP.
Asošijeted pres piše da je lider socijalista Ivica Dačić dobio mandat za formiranje vlade što označava povratak bivših saveznika Slobodana Miloševića na vlast, prvi put nakon svrgavanja srpskog autokrate 5. oktobra 2000. godine.... »

Dačić: Na izborima sam glasao za Tadića

Blic četvrtak, 28. jun 2012.  
Mandatar za novu vladu Ivica Dačić je istakao da je glasao za Borisa Tadića, a ne za Tomislava Nikolića, ali da je narod odlučio drugačije i da se to mora poštovati.
Na pitanje kako je prešao preko teških reči koje mu je uputila SNS Dačić je odgovorio da kada je mogao da oprosti DS i DSS ne vidi zašto ne bi mogao da pruži ruku i naprednjacima i da želi da bude ujedinitelj. - Ne želim teške... »

Dačić preuzima odgovornost

Beta četvrtak, 28. jun 2012.  
BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da je od Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije dobio podršku da bude na čelu nove Vlade i da je odlučio da preuzme odgovornost za vodjenje vlade. U izjavi novinarima nakon što mu... »

Nikolić: Većinu će činiti SPS-PUPS-JS, SNS i URS

Dnevnik četvrtak, 28. jun 2012.  
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je lider socijalista Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade Srbije. Nikolić je na konferenciji za novinare posle susreta sa Dačićem rekao da ga je koalicija SPS-PUPs-JS ubedila da ima parlamentarnu većinu.
"U toj većini biće SNS i URS i verovatno neki drugi predstavnici manjina građana u Skupšini Srbije koji čekaju da najpre ova koalicija obezbedi dovoljnu većinu", rekao je Nikolić. Nikolić je naveo da nova vlada treba da bude mala... »

Dačić: Spreman sam da preuzmem odgovornost

Dnevnik četvrtak, 28. jun 2012.  
Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da je koalicije SPSPUPS-JS danas obavestila predsednika Srbije Tomislava Nikolića da postoji načelna saglasnost o parlamentarnoj većine za formiranje vlade Srbije.
"Iz naših razgoovra sa SNS i URS dogovorili smo se da će oni podržati i pordržavaju ovaj dogovor koji smo danas postigli a to znači da će podržati mene za mandatara", rekao je Dačić. On je istakao da će se razgovori nastaviti,... »

Mandatar Dačić formira vladu sa SNS i URS (VIDEO)

Ivica Dačić dobio je mandat od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da sastavi Vladu Srbije.
Tomislav Nikolić je posle sastanka rekao da su ga predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS uverili da su obezbedili većinu za formiranje vlade. U većini će biti SNS i URS i verovatno neki drugi poslanici koji će se priključiti većini,... »

Dačić: Nema povratka u devedesete, ne interesuje me "nebeska Srbija", nego sadašnjost i budućnost

SEEbiz četvrtak, 28. jun 2012.  
BEOGRAD - Sutra ću održati sastanak sa SNS, a u narednim danima i sa svim drugim strankama sa ciljem da se upoznaju s glavnim tačkama programa buduće vlade, što ostavlja mogućnost da nam se priključe i druge stranke, rekao je Ivica Dačić, mandatar za sastav Vlade Srbije, novinarima ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu. On je obećao da će vlada biti formirana "vrlo brzo".
- Nema povratka u devedesete, ne interesuje me "nebeska Srbija", nego sadašnjost i budućnost zemlje, poručuje Ivica Dačić. On je istakao da je koalicija koju predvodi bila dovedene pred pitanje hoće li da preuzme odgovornost za... »

Dačić: Preuzimam odgovornost za vođenje nove vlade

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je od Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije dobio podršku da bude na čelu nove Vlade i da je odlučio da preuzme odgovornost za vođenje vlade.
U izjavi novinarima nakon što mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio mandat za sastavljanje nove vlade, Dačić je rekao da će razgovori već sutra biti nastavljeni, prvo sa SNS i URS, a potom i sa nekim drugim strankama... »

Nikolić poverio mandat Dačiću

Pink četvrtak, 28. jun 2012.  
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je lider socijalista Ivica Dačić zatražio mandat za formiranje vlade Srbije. Nikolić je na konferenciji za novinare posle susreta sa Dačićem rekao da ga je koalicija SPS-PUPS-JS ubedila da ima parlamentarnu većinu. "U toj većini biće SNS i URS... »

Dačić dobio mandat da sastavi Vladu

Radio 021 četvrtak, 28. jun 2012.  
Predsednik SPS Ivica Dačić zatražio je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića mandat za sastav vlade i dobio ga. Nikolić je nakon sastanka sa Dačićem, izjavio da ga je koalicija SPS-PUPS-JS ubedila da ima parlamentarnu većinu. "U toj većini biće SNS i URS i verovatno neki drugi predstavnici... »

DS preti SPS-u da će otkriti afere!

Vesti online četvrtak, 28. jun 2012.  
Ako koalicija oko socijalista prekine pregovore sa demokratama i okrene se pokušaju formiranja parlamentarne većine sa naprednjacima, “žuti“ su pripretili da će otvoriti nekoliko afera uperenih protiv koalicije SPS-PUPS-JS, piše beogradski “Alo!“.
Sagovornik lista, blizak pregovorima Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, rekao je o čemu se konkretno radi: - Demokrate već nekoliko dana, zapravo od trenutka kada se u medijima pojavila informacija da će... »

U Vladi SNS, SPS i URS?

Radio 021 četvrtak, 28. jun 2012.  
Vlada Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona je dogovorena, a lider socijalista Ivica Dačić sutra će od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zatražiti mandat za sastav nove vlade, saznaje "Blic". Ovim će biti stavljena tačka na gotovo dvomesečne pregovore... »

Komentari

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2013 Netmark d.o.o.