Ćosić: Nikada ne bih predao Kosovo

Akter četvrtak, 12. jul 2012.  
Pisac i akademik Dobrica Ćosić demantovao je pisanje nekih beogradskih medija da se zalagao za "civilizovanu predaju Kosova", navodeći da je to istrgnuto iz konteksta
"Nikada nisam trgovao Kosovom. Nikada ga ne bih predao, ni civilizovano, ni ratom. Ono što je moja stara ideja, koju sam javno predlagao i obrazlagao, bila je - podela Kosova. Ili tačnije, teritorijalno razgraničenje sa... »

Ćosić: Nikada nisam rekao da Kosovo treba predati

SEEbiz četvrtak, 12. jul 2012.  
BEOGRAD - Pisac Dobrića Ćosić demantuje spekulacije u vezi sa izjavom oko "predaje južne pokrajine": Jedina ideja koju sam predlagao jeste podela.
"Više od 40 godina bavim se pitanjem Kosova. Duže nego ijedan srpski političar ili pisac. Zbog njega sam partijski kažnjen, još 1968. prestao da se bavim politikom, bio disident, kratko, čak, i predsednik nesrećne države. Ali,... »

Dobrica Ćosić: Nikada ne bih predao Kosovo!

Glas javnosti četvrtak, 12. jul 2012.  
BEOGRAD - Pisac i akademik Dobrica Ćosić demantovao je pisanje nekih beogradskih medija da se ikada zalagao za "civilizovanu predaju Kosova", navodeći da je ta rečenica istrgnuta iz konteksta. "Nikada nisam trgovao Kosovom. Nikada ga ne bih predao, ni civilizovano, ni ratom. Ono što je moja stara... »

Dobrica Ćosić: Nikada ne bih predao Kosovo!

Kurir četvrtak, 12. jul 2012.  
Moja stara ideja, koju sam javno predlagao i obrazlagao, bila je - podela Kosova. Ili tačnije, teritorijalno razgraničenje sa Albancima
BEOGRAD - Pisac i akademik Dobrica Ćosić demantovao je pisanje nekih beogradskih medija da se ikada zalagao za "civilizovanu predaju Kosova", navodeći da je ta rečenica istrgnuta iz konteksta. "Nikada nisam trgovao Kosovom.... »

Dobrica Ćosić: Nisam trgovao Kosovom

Vesti online četvrtak, 12. jul 2012.  
"Više od 40 godina bavim se pitanjem Kosova. Duže nego ijedan srpski političar ili pisac. Zbog njega sam partijski kažnjen, još 1968. prestao da se bavim politikom, bio disident, kratko, čak, i predsednik nesrećne države. Ali, nikada nisam napisao da Kosovo treba civilizovano predati. Ne razumem zašto me novine i dalje tako olajavaju, tumače i prevode. To je više od laži i prevare. Vade polurečenice, pa citiraju kao stavove", rekao je za "Večernje novosti" pisac Dobrica Ćosić.
Veliki srpski književnik je, naime, spremajući se za kratak odmor van Beograda, reagovao na pisanje jedne beogradske novine, pa potom televizije, koje su, tobože, citirale njegov stav "da Srbija mora da civilizovano preda... »

RTV četvrtak, 12. jul 2012.  
BEOGRAD - Pisac i akademik Dobrica Ćosić demantovao je pisanje nekih beogradskih medija da se ikada zalagao za "civilizovanu predaju Kosova", navodeći da je ta rečenica istrgnuta iz konteksta.
"Nikada nisam trgovao Kosovom. Nikada ga ne bih predao, ni civilizovano, ni ratom. Ono što je moja stara ideja, koju sam javno predlagao i obrazlagao, bila je - podela Kosova. Ili tačnije, teritorijalno razgraničenje sa... »

Pravda četvrtak, 12. jul 2012.  
BEOGRAD – Pisac i akademik Dobrica Ćosić demantovao je pisanje nekih beogradskih medija da se ikada zalagao za „civilizovanu predaju Kosova“, navodeći da je ta rečenica istrgnuta iz konteksta.
„Nikada nisam trgovao Kosovom. Nikada ga ne bih predao, ni civilizovano, ni ratom. Ono što je moja stara ideja, koju sam javno predlagao i obrazlagao, bila je – podela Kosova. Ili tačnije, teritorijalno razgraničenje sa... »

Dobrica Ćosić: Nikad nisam trgovao Kosovom

Večernje novosti četvrtak, 12. jul 2012.  
Akademik za "Novosti" demantuje spekulacije u vezi sa izjavom oko "predaje južne pokrajine": Kosovo nikada ne bih predao, ni civilizovano, ni ratom. Jedina ideja koju sam predlagao jeste podela
VIŠE od 40 godina bavim se pitanjem Kosova. Duže nego ijedan srpski političar ili pisac. Zbog njega sam partijski kažnjen, još 1968. prestao da se bavim politikom, bio disident, kratko, čak, i predsednik nesrećne države. Ali,... »

Komentari

©2013 Netmark d.o.o.