Sud mogao, ali nije zaustavio batinaša

Sud mogao, ali nije zaustavio batinaša

Blic četvrtak, 9. avgust 2012.  
Sud u Tutinu, koji od 2010. vodi postupak protiv protojereja Branislava Peranovića zbog zlostavljanja i mučenja, nije izrekao nijednu bezbednosnu meru, niti je svešteniku zabranio bavljenje bilo kojom delatnošću. Protiv njega nije bilo pritužbi građana Jadranske Lešnice ni štićenika Pravoslavnog centra “Sretenje”. Policija nije imala na osnovu čega da reaguje protiv Peranovića - kažu za “Blic” u MUP Srbije.
A onda je u ponedeljak uveče Peranović pozvao policiju i prijavio da je u svojoj kući ubio štićenika centra Nebojšu Zarupca (39) iz Valjeva. - Policajcima koji su došli na uviđaj, Peranović je priznao zločin. Priveden je, a zatim... »

Pop zver: Ubio sam ga jer sam hteo da ga spasem!

Kurir četvrtak, 9. avgust 2012.  
Nebojša se vratio s vikenda i rekao mi: „Ja sam propao čovek. Hoću da napustim kamp i da idem da se drogiram.“ Tad sam ga pozvao u svoju kuću
ŠABAC - Saslušan! - Zavoleo sam Nebojšu, želeo sam da mu pomognem. Bio mi je izazov da ga preporodim, a boreći se za njegov život, ja sam ga ubio! Ove reči sveštenik Branislav Peranović izgovorio je na saslušanju pred istražnim... »

Branislavu Peranoviću određen jednomesečni pritvor

Politika četvrtak, 9. avgust 2012.  
Sveštenik Branislav Peranović, koji se sumnjiči da je metalnom šipkom ubio Nebojšu Zarupca (39), štićenika Centra za odvikavanje od droge „Sretenje” kod Loznice, provešće u pritvoru narednih 30 dana, po rešenju istražnog sudije Višeg suda u Šapcu Slobodana Veselinovića. Saslušanje Peranovića počelo... »

Peranović: Ubio sam!

Vesti online četvrtak, 9. avgust 2012.  
Protojerej Branislav Peranović (54), osumnjičen za ubistvo štićenika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje" Nebojše Zarupca (39), posle zločina nije pozvao policiju, kako je prvobitno saopšteno, već je telefonirao policajcu koga lično poznaje i doslovce mu rekao: "Ubio sam!", pišu beogradske "Večernje novosti".
Taj policajac je odmah alarmirao lokalnu stanicu i pozvao istražnog sudiju. U prvom saslušanju, uoči određivanja policijskog zadržavanja do 48 sati, Peranović je priznao da je "momka kažnjavao" i da je njemu "tom prilikom... »

Peranović tvrdi da je Zarupcu naneo samo lakše povrede

Blic četvrtak, 9. avgust 2012.  
Upravnik Centra za odvikavanje od narkomanije u Jadarskoj Lešnici kod Loznice, sveštenik Branislav Peranović (54), izjasnio se da nije kriv za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca (39), priznajući da mu je naneo samo lake telesne povrede, izjavio je večeras Tanjugu branilac osumnjičenog Ilija Radulović.
Peranović je na saslušanju kod istražnog sudije priznao da je sa Zarupcem 6.avgusta uveče proveo u istoj prostoriji oko 45 minuta u nastojanju da ga odvrati od namere da napusti Centar i uveri da bi to za njega značilo sigurnu... »

Osumnjičeni opisao ubistvo, sudija odredio pritvor

Danas četvrtak, 9. avgust 2012.  
Sveštenik Branislav Peranović saslušan pred istražnim sudijom zbog ubistva štićenika neformalnog centra za odvikavanje od droge
Beograd, Šabac, Novi Pazar - Sveštenik Branislav Peranović (54) saslušan je juče pred Višim sudom u Šapcu zbog sumnje da je u ponedeljak uveče ubio Nebojšu Zarupca (39), štićenika neformalnog centra za odvikavanje od droge u... »

Komentari

©2013 Netmark d.o.o.