Povezane vesti

Više od 5.000 hektara pod šumama zahvaćeno požarima. Šteta oko 5 miliona evra

RTS sreda, 25. jul 2007.
Srbija se bori s požarima. U požarima, na preko 100 lokacija zahvaćeno 5 hiljada i 300 hektara šuma, kažu u JP 'Srbija šume'. Prema grubim procenama trenutna šteta je 376 miliona dinara. U akcijama gašenja uključeno je i više od 600 šumara, a u ovom preduzeću apeluju na veći odziv lokalnog... »

Ruski avion gasi požare

B92 sreda, 25. jul 2007.
Bela Crkva, Pirot, Svrljig, Kraljevo, Beograd, Niš -- Ruski avion, kapaciteta 40 tona vode, gasio je požar na Staroj planini u istočnoj Srbiji. Preko 100 većih požara i dalje ugrožava šume.
Posle lokalizovanja požara na teritoriji Pirotskog okruga, avion "iljušin 76" dejstvovaće i na drugim lokacijama u Srbiji. Pre dolaska aviona, vatrogasne ekipe bile su evakusane sa mesta požara. Taj požar smatrao se... »

Ozbiljni požari i u susedstvu

B92 sreda, 25. jul 2007.
Skoplje, Podgorica -- Zbog požara u Makedoniji je situacija i dalje je alarmantna. Požar i na Durmitoru. Prelaz na Debelom brijegu ponovo otvoren.
U požarima koji još gore u Makedoniji, do sada je izgorelo više od 5.000 hektara borove i bukove šume. Pričinjena je šteta od oko 30 miliona evra. Zbog rekordno visokih temperatura i uglavnom nepristupačnog terena i vetra,... »

U Srbiji bukti oko 100 požara

Mondo sreda, 25. jul 2007.
U Srbiji trenutno bukti oko 100 požara, a ruski avion od podne gasi požar na Zavojskom jezeru, izjavio je generalni direktor "Srbijašuma" Ješa Erčić. Erčić je na konferenciji za štampu rekao da je predvidjen još jedan prelet tog aviona prema Pirotu i Svrljigu, a zatim i drugi prema Prijepolju i... »
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.